Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Casa ta > (P) Cum aleg pilota de iarna?

(P) Cum aleg pilota de iarna?


Alegerea pilotei perfecte poate fi dificilă având în vedere câte opţiuni se găsesc pe piaţă. Din acest motiv, trebuie să cunoşti câteva lucruri despre pilote la modul general şi despre pilotele de iarnă în mod special.

Există diferite tipuri de pilote: de vară, de iarnă, pentru toate anotimpurile, dar şi hipoalergenice. Materialele din care acestea sunt făcute diferă de asemenea: poţi cumpăra o pilotă confecţionată din materiale naturale sau sintetice. Bineînţeles, şi materialul exterior este făcut special pentru fiecare tip de pilotă: cele sintetice sunt învelite în lyocel sau lyocel şi bumbac, iar cele naturale sunt învelite doar în bumbac.


Pilotele naturale au ca umplutură puf sau pene de gâscă sau lână de cea mai bună calitate.
Toate acestea permit circulaţia aerului şi absorb transpiraţia astfel încât tu să te bucuri de cel mai odihnitor şi confortabil somn. Cu cât au mai multă umplutură, cu atât sunt mai călduroase, însă şi preţul este mai mare.

Pilotele sintetice sunt confortabile, durabile, uşoare, dar au şi un preţ accesibil. Cea mai folosită umplutură este nanofibra, care este fină, absoarbe transpiraţia şi nu permite prafului să intre în textură. De asemenea, pot fi spălate des, însă fără să îşi piardă forma.

Pilotele patru anotimpuri pot fi folosite, aşa cum sugerează şi numele, pe toată durata anului, pentru că sunt compuse din două pilote individuale. Astfel, cea subţirea poate fi folosită vara, cea groasă primăvara şi toamna, iar împreună compun pilota de iarnă perfectă.


Când alegi o pilotă, este important să fii atentă la densitatea acesteia.
În cazul celor de vară, densitatea recomandată este de maxim 200g/mp, iar pentru cele de primăvară şi toamnă, ar trebui să alegi una de 400g/mp. Astfel, cu cât densitatea pilotei este mai mare, cu atât mai călduroasă va fi, deci pentru iarnă vom alege una cu o densitate cât mai mare.

Este important să ţii cont şi de mărimea patului şi de numărul de persoane care vor dormi în acesta. De regulă este recomandat ca pilota să fie ceva mai mare decât patul, pentru maximum de confort.

Dacă îţi doreşti să cumperi o pilotă de iarnă, Femeia recomandă pilotele de la Aşternuturi şi prosoape.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus