Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Gradina ta > Pepenele rosu, fructul verii

Pepenele rosu, fructul verii

Pepenele rosu contine apa naturala iin proportie de 92% din masa lui, adica apa filtrata natural, imbogatita cu minerale si vitamine, fapt care il face ideal pentru musculatura, articulatii, piele si tranzit intestinal.

Combinatia de apa si potasiu din pepene este un excelent detoxifiant natural, sustinand activitatea renala si stimuland activitatea cardiaca.

Pepenele rosu este compatibil cu dietele restrictive in cazul diabetului de tip II, regleaza tensiunea arteriala, iar o cura de pepene de cel putin trei saptamani regenereaza celulele nervoase.

Doua secrete despre pepenele rosu

Mananca in fiecare zi doua felii mari de pepene rosu si cel putin trei felii de pepene galben.

Combinate, cele doua fructe functioneaza ca o bariera impotriva agresiunii razelor soarelui la nivelul pielii si sustin procesul natural de formale al pigmentului din piele.

Samburii de pepene pot fi mancati fara reticente. Sunt foarte bogati in proteine, contin aminoacizi esentiali: triptofan si lisina, dar si acid glutamic, necesar proceselor de regenerare celulara.

Samburii contin vitamine din grupul B, minerale pretioase, mai ales magneziu, fier si fosfor, precum si cantitati importante de zinc. In plus samburii de pepene (si rosu si galben) sunt si o sursa sanatoasa de grasimi.

Pepenele rosu este fructul verii. O portie de pepene, adica vreo doua felii groase inseamna doar 45 de calorii.

Pe langa acestea pepenele rosu mai aduce, intr-o portie, 12,5 miligrame de vitamina C, 856 unitati de vitamina A si 170 miligrame de potasiu.

Langa toate acestea se adauga doar 10 grame de carbohidrati, dintre care noua grame sunt zahar natural.

In plus pepenele rosu mai contine, in doua felii groase, circa 0,35 miligrame de fier si 10 miligrame de  calciu.

La toate acestea se adauga antioxidantii naturali extrem de activi in neutralizarea radicalilor liberi care afecteaza mai ales pielea, prevenind procesele de imbatranire cutanata.

Mai trebuie spus ca pepenele rosu este una din cele mai bune surse de apa naturala.

Pepenele rosu, sursa de licopen

Ca sa spunem totul despre pepenele rosu mai trebuie adaugat si ca este, dupa rosii principala sursa de licopen, antioxidantul fara pereche care previne o serie de afectiuni grave si cancerele din sfera genitala si cutanata.

Practic licopenul este o bariera naturala impotriva formarii celulelor canceroase.

In doua felii de pepene se afla o doza dubla de licopen, raportat la doza zilnica necesara. Concret, o felie de pepene are in jur de 6.800 micrograme de licopen.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus