Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Animale de casa > Pisica de catifea

Pisica de catifea

Ragdoll inseamna „papusa din carpe” si, prin extensie, „pisica de catifea”. Pisicile din acest neam sunt usor de confundat dupa aspect cu siamezele sau cu birmanezele. Totusi, felinele Ragdoll se trag din incrucisarea initiala a unei persane princiare cu un mascul birmanez neaos, ai caror descendenti au fost incrucisati exclusiv cu motani birmanezi. Asemanarea cu neamul siamezelor se pune pe seama originii comune cu birmanezele.

Ce difera insa este caracterul deosebit al pisicilor Ragdoll: foarte pasnice, atasate de stapan, pana la o evidenta abandonare plina de incredere in bratele acestuia, dublata de o dulce moleseala si de lipsa de reactie daca sunt mutate din loc. Tocmai datorita acestor caracteristici (extrem de afectuoasa, increzatoare si linistita), a si fost repetat selectionata. Fiind putin activa si reactiva, se adapteaza perfect la viata in apartament. Dar sa nu ne lasam inselate: si dragastoasele stiu foarte bine, cand considera ca este necesar, sa se impuna si sa se exprime, ca orice alta pisica.

In afara de temperamentul total diferit fata de al celorlalte feline de neam, pisicile Ragdoll au blana semilunga sau lunga, potrivit fenotipului care predomina, de siameza sau de birmaneza. Din acest motiv, este indicat sa fie periate des in perioada de naparlire si de doua ori pe saptamana in restul anului. Culoarea blanii poate fi de la cafea cu lapte, albastru, ciocolatiu pana la liliachiu, in trei variante distincte.

Comments

comments

Lasă un răspuns