Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Casa ta > Sfaturi de amenajare pentru casă

Sfaturi de amenajare pentru casă

Ai grijă de locuința ta folosind ingrediente ieftine și la-ndemână sau apelând la sfaturi de amenajare din bătrâni, utile chiar și în zilele moderne! Adesea, cele mai simple trucuri sunt foarte eficiente.

Vrei să pui tapet

Mai întâi, curăță de praf și nivelează peretele, dă cu amorsă, taie dinainte rolele de tapet și lasă 5 cm în plus și sus, și jos, pentru eventuale ajustări. Spor la tapetat!

Vrei să vopsești gardul

Îți trebuie îndemânare: curăță-l bine de așchii, ia pensule care să nu piardă peri și nu lucra în soare, fiindcă se întărește vopseaua.

Vrei sa scapi de praf

Șterge suprafețele de sus în jos. La final, după ce le lustruiești pe toate, curăță podeaua cu un mop, ca să nu ridici praful la loc.

Vrei ceva inedit

Scaunele îmbrăcate în huse de gală nu sunt numai pentru nunți. Se potrivesc și la tine în bucătărie și, chiar dacă folosești materiale mai puțin pretențioase (nu neapărat satin și organza), ele vor da o notă de eleganță dacă sunt în acord cu cromatica încăperii. Mai mult, husele protejează lemnul. Dacă ai câteva de schimb, înnoiești decorul după bunul plac.

Vrei plante frumoase și sănătoase

Alege vase cu găuri pentru scurgere, ca să eviți putrezirea plantei. Asigură-le un amestec bogat și fertilizat săptămânal. Ține cont că unele flori au nevoie de ghiveci doar pentru ele! Înveselește zona de plante punând pe ghivece etichete nostime.
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.33/21.08.2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns