Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Gradina ta > Strugurii, rasfatul sfarsitului de vara

Strugurii, rasfatul sfarsitului de vara

 

Strugurii, rasfatul sfarsitului de vara sunt unele dintre cele mai bune fructe. Sezonul lor incepe in august si dureaza pana la finele lui octombrie, sau chiar mai mult dara aveam o toamna lunga. Strugurii au marea calitate de a fi unele din fructele cu cel mai mic indice glicemic, valoarea acestuia fiind cuprinsa intre 43 si 53, in functie de soi.

Strugurii au fost cultivati de om inca de acum 7000 de ani. Azi exista circa 90 de soiuri de struguri.

Strugurii nu ingrasa

In ciuda ideii ca strugurii ingrasa, acestia au doar 65-70 de calorii //www.femeia.ro/sanatate/nutritie/100-de-alimente-fara-calorii-1778982 in 100 de grame, ceea ce ii recomanda cu incredere in dieta, indiferent daca este una normala sau o cura de slalbire. Cura cu struguri este obligatorie in aceasta perioada.

Medicamente naturale

Despre struguri se poate spune ca au in compozitia lor, indiferent de soiul din care provin o serie de fitochimicale cu proprietati cu totul speciale. Printre ele se numara acidul elagic, care ajuta la prevenirea cancerului. Strugurii contin bor, un mineral care ajuta oasele si articulatiile, dar si cantitati importante de mangan. Strugurii contin un fotonutrient numit resvestrarol, un antioxidant foarte puternic, care previne multe forme de cancer si bolile de inima, protejeaza sanatatea cerebrala si cea nervoasa. Aceste fructe au si catehine, antocianina si quercitina.

Pilule cu vitamine

Strugurii sunt o sursa excelenta de vitamina C, B1 si B6 , la care se adauga potasiu si alte substante specifice. Pe langa toate acestea strugurii contin melatonina si antioxidanti unici cu puternice actiuni antiibacteriene.

Marile beneficii

Despre struguri si beneficiile pe care acestia ii aduc sanatatii este foarte mult de spus. Strugurii tonifica sistemul cardiovascular, sunt un adevarat aspirator de reziduri pentru sistemului respirator, accelereaza sistemul imunitar si au un puternic efect antiinflamator. In plus, regleaza nivelul zaharului din sange si stimuleaza sistemul nervos. Este probat faptul ca cei care consuma constant struguri au un risc mult scazut de a face diferite forme de cancer. Strugurii sunt foarte activi in combaterea cancerului de san, de prostata, a cancerului de colon.

Cum ii alegi

Unele varietati de struguri sunt disponibile pe toata durata anului. Atunci cand ii cumperi, ai grija ca ei sa fie cat mai suculenti, bine colorati si ca ciorchinele pe care sunt asezati sa mai fie inca verde. Strugurii moi si ridati, sau cei cu zone decolorate sunt culesi demult si trecuti. Depoziteaza strugurii in frigider fara sa-i speli si nu-i tine mai mult de o saptamana. Inainte sa-i consumi, spala-i bine si usuca-i cu un servetel sau lasa-i sa se scurga bine. Daca sunt usor reci, vor avea un gust mai bun.

Tipuri de struguri

Exista 3 categorii principale de struguri: cei albi/galbeni, cei rosii si cei negri/albastri. Culoarea da multe detalii despre calitatea fructului. Cei galben-verzui sunt cei mai dulci, cei rosii au cea mai buna aroma si cei negri sunt cu atat mai gustosi cu cat sunt mai inchisi la culoare.

 


Sus