Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Gradina ta > Zmeura si miraculoasa cetona de zmeura si ce este important de stiut

Zmeura si miraculoasa cetona de zmeura si ce este important de stiut

Zmeura si miraculoasa cetona de zmeura au ca efect accelerarea metabolismului la nivel celular. Asta pe langa o multitudine de alte beneficii pe care acest fruct minunat le aduce sanatatii.

Compusul minune, cetona de zmeura se numeste oficial rheosmina si a fost identificata doar in zmeura.

Cetona este ingredientul care face din zmeura un aliat al siluetei si sanatatii. Ce face cetona de zmeura? Creste activitatea celulara, consumul de oxigen si determina dezintegrarea celulelor adipoase, astfel ca extractul de cetona reduce riscul de obezitate, precum si riscul de a acumula grasime in tesuturi si, mai ales, in ficat.

Cetona mai face ceva. Are efect direct asupra unor enzime pancreatice si reduce capacitatea organismului de a metaboliza anumite categorii de lipidele, astfel ca acestea sun teliminate, asa cum au fost ingerate.

100 de grame de zmeura contin 48 de calorii

Este un fruct sanatos si pentru minerale si vitaminele pe care le contine, la care se adauga o serie de antioxidanti specifici cu multiple beneficii pentru sanatate.

Astfel, in 100 de grame de fruct proaspat se afla jumatate din necesarul zilnic de mangan al organismului si 40% din cel de vitamina C, precum si fibrele, acid folic, vitamina B2, una din acele vitamine care ard grasimi, precum si vitamina B3, potasiul, acizii grasi omega 3, magneziu si cuprul.

Acest fruct aromat este o sursa excelenta de acid elagic, un fitonutrient antioxidant care are proprietatea de a preveni deteriorarea celulelor. Alaturi de acidul elagic, exista insa mai multi flavonoizi care au calitatea de a preveni inmultirea bacteriilor din organism, gratie proprietatilor antimicrobiene.

Fructele sunt foarte bogate in tanin, un alt fitonutrient cu proprietati antioxidante foarte puternice si are cu 50% mai multi antioxidanti decat capsunele si alte fructe rosii.

Este foarte important de spus ca prin congelare nu sunt afectate proprietatile fructului.

Sursa foto: pixabay.com

 


Lasă un răspuns

Sus