Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Acceptarea destinului si zodiile. Ne controlam viata sau ne lasam in voia ei?

Acceptarea destinului si zodiile. Ne controlam viata sau ne lasam in voia ei?

Acceptarea destinului si zodiile. Ne controlam viata sau ne lasam in voia ei? – E bine sau e rău să dorim permanent să știm ce se întâmplă, cum stau lucrurile, cine și ce a făcut și ce urmează să facă, să ni se spună tot și să ne dăm cu părerea despre orice, și mai ales să se întâmple ce vrem noi, și cum vrem sau cum credem noi că este cel mai bine? Nu cumva a ne lăsa în voia destinului este cea mai mare expresie a forței și a puterii, de a înfrânge ceea ce nu putem controla, așa cum se spune ”cu însăși forța adversarului”…

Unii apreciază situațiile clare, programul structurat până în cele mai mici detalii – asta le dă un sentiment de confort, știu pe ce teren urmează să meargă, știu câte resurse (fizice, materiale, intelectuale) au de pus în joc și se bucură de efectele unui efort depus anterior. De exemplu, o persoană născută în semnul Fecioarei este renumită pentru atenția cu care își planifică orice demers, de la prepararea unei supe și până la o expediție în Himalaya. A porni o activitate fără un plan detaliat și un set complet de instrumente, reprezintă un stres de neimaginat pentru ea. Dacă scopul final al unei acțiuni îl reprezintă satisfacția emoțională, atunci cu siguranță această persoană va alege să dețină controlul.

În aceeași categorie de zodii care refuză acceptarea destinului este inclusă persoana născută în semnul Taurului, care, deși mult mai comodă, va alege scopuri mai ușor de atins și se va aventura pe distanțe (atât în spațiu cât și în timp) mult mai scurte. Cel mai important element care trebuie evitat, din punctul său de vedere, este schimbarea scopului, a strategiei, a mediului cu care era obișnuită. În general persoana născută în semnul Taurului păstrează nealterate obiceiurile, obiectele, relațiile pe care le-a construit cu grijă de-a lungul timpului. Pentru ea, cea mai mare aventură căreia i se abandonează cu plăcere este o plimbare pe o altă alee a parcului binecunoscut sau degustarea unui nou sortiment de produse alimentare. Controlul asupra persoanei iubite este proverbial – posesivitatea Taurului nu are limite, dar are întotdeauna o justificare: iubirea sa imensă!

Această zodie refuză acceptarea destinului

Și, dacă tot vorbim despre artizani ai controlului, maestrul de ceremonii este totuși Capricornul. Pentru el/ea autocontrolul reprezintă de fapt sensul existenței. Atunci când nu își poate controla propria viață sau propriile impulsuri, devine un tiran pentru cei din jur, cărora poate ajunge să le dicteze viața în cele mai mici amănunte, intervenind în cele mai intime alegeri ale acestora, uneori cu atâta naturelețe și inocență, încât nu li se poate reproșa nimic… E greu de imaginat că o persoană Capricorn ar aprecia chiar și cel mai banal context de nesiguranță sau inedit – va simți nemulțumire și frustrare, va reproșa ani la rândul acel banal incident pe care îl va înregistra ca pe o nereușită greu de suportat.

Dacă ne gândim puțin la astrologie și la utilitatea ei practică, vom descoperi lesne că inclusiv – sau mai ales acest domeniu –  este de asemenea o formă prin care credem că putem deține controlul asupra vieții și viitorului nostru. Dacă este așa sau nu, rămâne de văzut. Informația, însă, nu strică niciodată – cel puțin pentru a jongla cu ea și a o supune verificării. Persoana născută sub semnul Vărsătorului este cea mai dornică de a vedea mult dincolo de prezent sau de ceea ce este deja cunoscut și verificat. În aparență, deschiderea sa către toate posibilitățile imaginate și neimaginate ne duce cu gândul la libertatea absolută. Pe care, persoana o simte, o trăiește și o promovează… teoretic! Deoarece, în practică, persoana Vărsător își va lăsa sieși libertate totală, dar nu și celorlalți. Va aduce atât de multe argumente în favoarea ideilor și  acțiunilor sale și va insista atât de mult în justețea lor, încât fără să își dea seama, va îngrădi tocmai liberul arbitru al celorlalți, care se vor vedea nevoiți să meargă cu forța pe calea progresului.

O persoana născută sub semnul Balanței nu va opune rezistență și se va ralia dorințelor sau scopurilor grupului sau partenerului – doar știm cât poate fi ea de conciliantă și de dornică de a fi bine pentru toată lumea! Există totuși un paradox aici – cu cât creează mai mult impresia de abandon în fața voinței celorlalți, cu atât mai mult va simți presiunea reprimării propriilor dorințe și nevoi. Este o mare păcăleală să credem că Balanța cedează controlul – ea își face permanent griji în privința viitorului și a deznodământului unui proces. Iar un rezultat diferit de așteptările sale, o va măcina sufletește permanent.

Dacă asociem reacția în fața neprevăzutului cu adaptabilitatea, atunci obținem o formulă acceptabilă și des întâlnită la persoana născută sub semnul Gemenilor. Nu se sinchisește prea tare de un program bine pus la punct sau de părerea celorlalți, dar nici nu se remarcă printr-o ambiție ieșită din comun. Dacă trăiește după cum îl duce valul? Da. Dacă profită de micile avantaje apărute subit? Din nou, da. Dacă își face griji pentru bătrânețe sau pentru dispariția pădurilor tropicale? Poate, câteodată, dar nu o va ține mult. Absența nevoii de control, este dublată de lipsa perseverenței și de cele mai multe ori, a credibilității – după cum demonstrează această tipologie.

Tot în aceeași categorie, dar pe un alt palier se situează persoana născută sub semnul Săgetătorului, care respinge controlul sub orice formă, până la îndărătnicie. El refuză acceptarea destinului. Nici atunci când sunt puse în joc propriile sale interese nu acceptă să se controleze, știut fiind apetitul său către excese și disprețul față de norme. Lipsa unui cadru bine stabilit o stimulează, dar în același timp îi limitează posibilitățile de afirmare deoarece invariabil se lasă pradă comodității. Este persoana înzestrată cu cel mai mare talent de a observa oportunitățile în contextele cele mai dezorganizate și lipsite de noimă. O persoană aparținând acestui semn zodiacal spunea: ”E mai bine că nu am bani mulți, pentru că dacă aș avea i-aș risipi pe toți și aș lenevi”.

Sânge fierbinte și inimă năvalnică, persoana născută sub semnul Berbecului nu prea cunoaște nici ea noțiunea de control, cel puțin nu al propriilor porniri. Caracterizată de aceeași dorință de explorare și aventură ca și cea precedentă, se lansează în acțiuni fără să tragă frâna de mână, aflată într-o mișcare continuă. Nu posedă noțiunea de autocontrol, dar nici nu se lasă în voia sorții deoarece, într-un fel sau altul, își cam conduce singur și autonom soarta, iar de cele mai multe ori, fără să își propună, îi atrage și pe alții în acțiunile sale.

Aparținând aceleiași categorii de semne zodiacale energice și nesupuse, persoana născută în semnul Leului este tributară propriilor nevoi și interese. Nu există pentru el acceptarea destinului. Nu prea rezistă tentației de a-i controla pe ceilalți, dar într-un mod atât de subtil, încât aceștia se simt onorați să răspundă cât mai fidel solicitărilor. Iar în fața vieții, încă nu am văzut nici un nativ Leu care să se abandoneze pe sine așteptând să îi iasă norocul în cale. Leul nu deține autocontrol, dar exercită un control puternic asupra oamenilor și evenimentelor. Atunci când o persoană Leu vă zâmbește larg și vă flatează, când vă tratează regește și nu vă cere nimic, trebuie să știți că tocmai vi s-a pregătit o fișă de activități de care habar nu aveți, dar pe care le veți executa întocmai.

Maestrul controlului sub forma celei mai desăvârșite forme de manipulare, este desigur Scorpionul. Nu se lasă nici în voia sorții (deși se joacă frecvent cu viața lui și a altora) și nici în voia altcuiva. Are permanent un scop îndepărtat de atins și care, tocmai datorită consecvenței cu care îl urmărește și certitudinii indiscutabile cu care și-l atinge, demonstrează că, din perspectiva sa nu există nimic aleatoriu și lăsat nesupravegheat, pe lumea asta. Aptitudinea inegalabilă a Scorpionului de a vedea vizibilul și invizibilul peste tot, reprezintă un argument al capacității și nevoii umane de a controla până și incontrolabilul dintr-un singur motiv: cine controlează deține puterea.

Dacă ceea ce nu cunoaștem ne sperie, atunci ne agățăm de tot ceea ce este familiar și astfel ne găsim liniștea, siguranța și, în consecință, supraviețuim cu succes. Persoana născută sub semnul Racului este cel mai mare ”controlor de trafic” sentimental și emoțional. Este absolut incapabil să lase vreo portiță de incertitudine deschisă, pentru că asta ar duce la prăbușirea echilibrului său sufletesc. Dacă o situație anume implică riscuri sau schimbarea mediului cunoscut, nativul Rac poate ajunge uneori, chiar la un atac de panică. A nu ști către ce se îndreaptă, a nu avea certitudinea că la capătul drumului se află locul sau persoana ori evenimentul așteptat, produce ravagii de neimaginat acestui nativ. Iar prin intensitatea cu care își exprimă temerile și nevoile, ajunge în cele din urmă să îi determine pe cei apropiați să facă tot ce le stă în putință pentru ca lui să-i fie bine. Este tot o formă de control, e adevărat că subtil, și desigur, prin manipulare…

Cea mai tolerată zodie când vine vorba de destin

Poate singura persoană despre care în mod spontan suntem înclinați să afirmăm că are capacitatea de se lăsa în voia sorții, a vieții ori a lui Dumnezeu fără să opună nici o rezistență, este cea născută sub semnul Peștilor. Așa ni se pare… Că acceptarea destinului este totală. Că ea înfruntă orice, că suportă totul, că se descurcă miraculos, că găsește puterea de a trece prin ceea ce alții nici nu gândesc, că se supune mereu voinței celorlalți și vicisitudinilor vieții. În realitate, nativul Pești controlează totul, deși la suprafață nu se vede aproape nimic.

Dacă observăm un proces fizic natural – acela prin care apa se infiltrează în pământ, șlefuiește piatra, stinge focul și corodează metalul, este suportul vieții animale dar la fel de ușor poate lua vieți sau poate distruge ceea ce chiar omul a construit – vom înțelege că acceptarea destinului este cea mai mare expresie a forței și a puterii, de a înfrânge ceea ce nu putem controla, așa cum se spune ”cu însăși forța adversarului”…

Citește și:

Articol preluat din ediția de august 2019 a revistei Femeia.
Autor: Melania Badea
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns