Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Între sigur și riscant, unde te afli?

Între sigur și riscant, unde te afli?

Oamenii sunt foarte diferiți, din fericire. Ai observat că în astrologie se vorbește despre 12 categorii mari de indivizi ce au o serie de trăsături de personalitate comune.  Ne-am propus să vedem în ce măsură unele persoane sunt mai atrase de situațiile noi, de necunoscut sau dimpotrivă, aleg cărările bătătorite și stabilitatea.

Dacă ești Berbecuță,

Mama natură te-a înzestrat cu un spirit de competiție accentuat, poftă de aventură și spontaneitate, impulsivitate și instincte puternice. Poate nici nu realizezi, dar se întâmplă frecvent să te repezi cu capul înainte ”ca berbecul” în acțiuni riscante, și nu întotdeauna ieși fără cucuie… Sigur, ai nevoie de acțiune și adrenalină măcar pentru a-ți verifica nivelul reacțiilor – altfel nu ai mai fi tu -, dar tendința de a ceda neastâmpărului și pornirilor spontane fără a le filtra, te expune conflictelor și stresului. Te afli cam prea aproape de nivelul critic al pericolului; o doză serioasă de temperanță este binevenită, mai ales pentru îmbunătățirea stării tale de spirit.

Dar dacă te-ai născut Tăuriță

Ești îndrăgostită pe viață de siguranță, în special de cea materială și afectivă. Obișnuințele înrădăcinate îți ghidează modul de a trăi și din păcate încerci să îi cooptezi și pe cei din jur în sistemul tău de valori solid construit. Rareori accepți mici modificări și durează mult până vei aborda ceva nou. Partea bună este că cei dragi se pot baza pe tine, deoarece nu renunți cu nici un chip, nici măcar la lucrurile sau oamenii care te sâcâie… Te poziționezi la o distanță atât de mare de riscuri, încât s-ar putea crede că ești ferită de ele. În realitate, stabilitatea te face foarte vulnerabilă la schimbările inerente ale vieții; o privire aruncată către vecinul Berbec ți-ar prinde foarte bine.

Geamănă fiind,

Nevoia de schimbare se află în fruntea listei tale de însușiri, iar adaptabilitatea în fruntea celei de trăsături pozitive. Toată lumea știe cât de rapid treci de la un subiect la altul, cum te muți dintr-o locuință într-alta, cât de ușor socializezi. Doar atunci când flexibilitatea merge prea departe riști să te rătăcești și să nu mai știi de unde ai pornit ori unde dorești să ajungi. Ceva mai multă stabilitate ți-ar prinde foarte bine. Te atrage noul, dar nu se poate spune despre tine că îți place să riști, ci mai degrabă că ai abilitatea de a te strecura pe lângă pericole. Poți ajunge departe, dar învață să te și menții!

Te-ai născut Răcușoară,

Și ți-e tare dragă siguranța, dar nu cea a nativei Taur, ci securitatea emoțională, sufletească. Uneori ești înțelegătoare și liniștită, alteori iritabilă, dispusă la conflicte deschise dacă simți că îți este afectată liniștea și viața personală. Cauți atât de mult securitatea și încrederea sufletească, încât, paradoxal, ești capabilă să perturbi o stare aflată în echilibru aparent dacă nevoile tale fundamentale nu sunt satisfăcute. În mod ciudat, te implici spontan în situații riscante, dar nu pentru a ieși în calea noului, ci pentru a te întoarce la ceea ce cunoști, la siguranța absolută. N-ar strica uneori să ieși în calea rațiunii: te-ar întări și ți-ar oferi șansa de a te bucura de viață așa cum e ea…

Când tu, Leoaică, ai venit pe lume,

A avut loc un eveniment important. Ceva s-a schimbat atunci, dar în viața celorlalți și desigur, în bine. Așa ești construită, sigură pe tine, ceea ce te determină să ai o viziune diferită asupra lumii, respectiv ai convingerea că tu influențezi direcția evenimentelor, și nu invers. Tu hotărăști ce este sigur și ce nu, iar în vocabularul tău nu există noțiunea de risc. Schimbarea nu te privește direct, ci este o adaptare a realității la dorințele tale. Când totul depinde doar de voința ta, ce rost ar mai avea o evaluare a disponibilității de a accepta imprevizibilul și de a coti într-o direcție nouă?… Pentru tine nu există nimic riscant deoarece oricum obții, mai devreme sau mai târziu, ceea ce vrei, iar siguranța o găsesc ceilalți în tine.

Te-ai născut în zodia Fecioarei

Și, probabil că înainte de a te naște, natura s-a asigurat că totul este în ordine, că ai locul tău, menirea ta, direcția bună șamd. Cu totul diferită de Leoaică, tu vrei să verifici și să recalibrezi tot ce întâlnești. Aceasta este expresia pură a dorinței de a fi absolut sigură de ceva. Dacă nevoia îți cere, pe parcursul vieții ești capabilă să iei decizia (și aici gândirea ta rațională joacă rolul decisiv) de a ajusta o direcție, un mod de gândire, o haină sau un partener de viață, dar mai rar spre deloc un program zilnic și un mod de acțiune. Poți schimba orice, dar nu modul tău excesiv de atent și precaut de a trăi. Cum îți asumi tu riscuri? Cântărindu-le și înfruntându-le cu grijă și atenție. Mai multă spontaneitate și încredere în tine, ți-ar scădea nivelul (mare, dar nemărturisit) al anxietății.

Ai sosit cu bine în semnul Balanței,

Și de atunci dorești un singur lucru: să le fie bine tuturor. Ai o capacitate atât de mare de a înțelege și toleranță față de neajunsurile oamenilor, încât riști să îi pui pe toți în aceeași oală. Pentru tine armonia și echilibrul sunt atât de importante, încât ești dispusă să accepți schimbări mari, dar cu o condiție: să nu îți perturbe propria liniște. Este un paradox uneori greu de înțeles. Poți face copromisuri în situații inimaginabile, dar cu condiția să fie respectate adevărul și dreptatea. Glisezi, însă, ușor pe scala riscului, în funcție de interes și de starea pe care o ai. Deoarece îți este aproape imposibil să iei o decizie, te cramponezi uneori de situații neplăcute, idilice și poți pierde din vedere esența. Știi ce a pățit măgarul lui Buridan? Cam asta se poate petrece când stai să cântărești prea mult…

Născută Scorpioană,

Ești personificarea proceselor de transformare fundamentală. Puternică, rezistentă, persistentă (în acțiuni și idei) răbdătoare (pentru a-și atinge scopurile proprii), îndrăzneață (până la fanatism), necruțătoare față de slăbiciunile altora, deoarece nu cunoști noțiunea de slăbiciune – am enumerat doar câteva din trăsăturile care te definesc. Ești construită pentru a face față celor mai mari provocări, iar o viață liniștită și tihnită nu prea este pentru tine. Când simți că se deteriorează ceva ești prima care va accelera procesul de distrugere și eliminare – fie că este vorba despre obiecte, relații, instituții, persoane. Caracteristica aceasta de a duce lucrurile către extrem, te poziționează chiar în punctul de origine al riscului, ba chiar se poate spune că tu însăți reprezinți un risc pentru cei care intră în contact cu tine și nu se pot ridica la nivelul așteptărilor tale.

Norocoasă că ești Săgetătoare,

Te afli, prin natura ta, într-o permanentă căutare a noului. Urmărești scopuri, cauți experiențe, ești într-o mișcare continuă fugind de cotidian, limitări și constrângeri. Uneori vezi limitele chiar și acolo unde ele nu există, dar le anticipezi și fugi preventiv. Ești cu siguranță cea mai înfocată adeptă a depășirii cadrului cunoscut, iar pentru tine schimbarea face parte din felul tău de a trăi. Vei descoperi mereu ceva interesant și demn de a fi împărtășit celorlalți. Asta te bucură și te motivează să mergi mai departe. Dar nici nu vei avea o legătură prea strânsă cu realitatea, deoarece lumea nu este perfectă, iar oamenii își doresc de multe ori altceva. Te afli destul de aproape de nivelul superior al riscului, dar fiind împinsă de intenții întotdeauna bune, înzestrată cu optimism și entuziasm, pericolele te ocolesc. Puțină cumpătare, mai ales în reacțiile emoționale, ți-ar fi de folos.

Bine că te-ai născut Capricoarnă,

Ca să faci ordine în jurul tău. Este un lucru bine știut, că ceea ce se află sub control nu oferă surprize neplăcute și funcționează perfect. Chiar dacă pentru asta va trebui să depui un efort imens și să muncești o viață întreagă. Pentru tine siguranța este esențială; ești capabilă să calculezi fiecare mișcare (a ta și a celorlalți) pentru a anticipa rezultatele, iar acestea nu trebuie sub nicio formă să fie sub nivelul așteptărilor. Ai o fire competitivă, te implici în acțiunile noi, dar numai atunci cand cunoști perfect ”termenii și condițiile”. Când apare o situație neprevăzută, nu reacționezi prea bine dacă ești prinsă pe picior greșit – de aceea ai întotdeauna un plan de rezervă pregătit cu mult timp înainte, dorești să controlezi schimbările, pentru a fi sigură de rezultat. În general e stresant, așadar, puțină relaxare ar fi benefică…

Pentru că ești Vărsătoare,

Noul face parte din viața ta. O lozincă de tipul “Măcar o dată-n viață asumă-ți riscuri, fă lucrurile invers decât le făceai până acum” te face să râzi, este ca și cum ți s-ar recomanda să respiri pentru a putea trăi. Diferența între modul tău și modul altora de abordare a noului constă în faptul cu tu ești cea care provoci noutatea, tu îi pui pe ceilalți în situația de a se adapta la situații neprevăzute. Este mai dificil când surprizele vin din exterior către tine, atunci ai reacții dezagreabile, devii inflexibilă, explozivă. Deși te afli în vârful ierarhiei celor ce caută progresul, oferi deseori surpriza de a acționa în contradicție cu afirmațiile făcute. Nu este sigur dacă accepți sau nu să riști – de aceea ar fi bine să te hotărăști…

Ești o nativă Peștișoară,

Și te adaptezi mai bine decât oricine la schimbările apărute în general în viață, mai ales că înțelegi intuitiv veșnicele tăvăluguri la care este supus omul. Ai un fel particular de a trece peste probleme, spunându-ți în sinea ta că oricum viața și timpul le rezolvă pe toate. Se poate crede despre tine că ești dispusă să accepți noul, când de fapt te lași condusă și absorbită de necunoscut dintr-un alt motiv: cauți să depășești limitele lumii terestre, fugi de lume și de regulile acesteia și eviți la maximum obstacolele. Evitarea nu are nimic de-a face cu atitudinea curajoasă de a-ți asuma riscuri, dar presupune în mod ciudat aceeași desprindere de mediul cunoscut. Nu prea te situezi nici către acceptarea riscului, nici către nevoia de siguranță. Ți-ar prinde bine să te familiarizezi cu ambele repere.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de septembrie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Mariana Marin, redactor astrele.ro
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns