Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Provocările zodiilor când vine vorba de frumusețe

Provocările zodiilor când vine vorba de frumusețe

Frumuseţea o întâlnim la orice semn zodiacal, însă fiecare alege să şi-o manifeste într-un anumit fel.

Astrologii cred că interesul pentru îngrijire şi înfrumuseţare este dat de poziţia în momentul naşterii a Soarelui şi a lui Venus, planeta iubirii şi frumuseţii. Fiecare semn are anumite preferinţe când vine vorba de cosmetice şi adevărate obsesii față de îngrijirea unei părţi a corpului. Să vedem ce anume defineşte zodiile, care sunt culorile care le avantajează şi ce recomandări au specialiştii pentru ele.

Berbec

Femeile acestei zodii au o frumuseţe strălucitoare, pe care este imposibil să n-o remarci. Le plac culorile, mai cu seamă cele strălucitoare. O alegere inspirată, pentru că nuanţele vii le pun cel mai bine în valoare. Foarte multe native sunt interesate de îngrijirea părului, indiferent dacă acesta este des şi cu firul gros sau, dimpotrivă, subţire şi moale.

Sfaturile specialiştilor

Este bine că-ţi îngrijeşti părul, însă trebuie să acorzi aceeaşi atenţie pielii, care se poate irita uşor, mai ales în decursul efortului fizic, din cauza transpiraţiei. E bine să alegi produse de îngrijire dermatocosmetice.

Roşul, verdele sau movul sunt culorile care te pun în valoare, însă ar trebuie să eviţi negrul şi maroul.

Pentru că fruntea este de obicei înaltă şi puternică, e bine să laşi la vedere şi să alegi tunsori fără breton.

Taur

Le place să se bucure de viaţă, de mâncare şi mai cu seamă să-şi răsfeţe simţurile. Aleg machiajul discret, natural, de cele mai multe ori în nuanţe pământii. Însă sunt femei puternice, elegante şi graţioase. Se dau în vânt după experienţe spa şi parfumuri florale.

Sfaturile specialiştilor

Partea corpului pe care s-o pui în valoare şi căreia să-i acorzi mai multă atenţie este gâtul. Crema trebuie să fie nelipsită în această zonă, zilnic. În plus, poartă lănţişoare la baza gâtului, subţiri dacă gâtul este mai scurt şi mai groase când ai gâtul lung.

Ţi se potrivesc excelent culorile terne, însă poţi îndrăzni să foloseşti şi roşul, în nuanţe mai stinse, şi să aduci mai multă strălucire tenului cu ajutorul unei creme BB sau al unui fard iluminator.

Aroma de trandafiri este cea mai potrivită pentru tine: îți dă încredere, dar îţi aduce şi o notă de feminitate.

Gemeni

Sunt seducătoarele zodiacului. Deştepte şi pline de şarm, frumuseţea lor vine îndeobște din interior şi arată superb cu foarte puţine eforturi. Şi asta, pentru că ştiu cum să-şi ascundă imperfecţiunile şi să-ţi pună în valoare atuurile.

Sfaturile specialiştilor

Deşi frumuseţea tenului este prioritară, axează-te mai mult pe îngrijirea lui, alegând crema potrivită nevoilor sale, şi mai puţin pe un fond de ten, cu o acoperire perfectă.

Galbenul şi verdele sunt culorile care te ajută să te concentrezi, dar şi cele care îţi dau un şarm aparte.

Vorbeşti mult şi gesticulezi pe măsură, aşa că ai grijă tot timpul de aspectul mâinilor şi în special al unghiilor! Manichiura să fie mereu impecabilă.

Ochii sunt o zonă vulnerabilă și are nevoie de mai multă îngrijire. Nu uita de cremă de ochi dimineaţa şi seara, iar pentru machiajul ochilor folosește un fard deschis sidefat, care să le aducă mai multă strălucire.

Rac

Guvernate de Lună, aceste native sunt extrem de feminine şi senzuale. Au ochi mari, cu strălucire magnetizantă, însă tenul este sensibil şi reacţionează uşor la agresiunile interne sau externe. Şi tocmai din acest motiv îşi curăţă excesiv tenul, iritându-l sau sensibilizându-l. Și manichiura este ea un element important pentru ele, iar unghiile sunt mereu curăţate şi chiar lăcuite.

Sfaturile specialiştilor

Ai mai multă răbdare cu tenul, observă care sunt alimentele sau medicamentele la care reacţionează, cum se simte în prezenţa soarelui şi protejează-l cu creme cu SPF. E bine să ai mereu la îndemână o apă termală pentru a-i diminua suferinţa când apare vreo roşeaţă.

Ţi se potrivesc perfect culorile deschise, nuanţele pastelate, nu şi cele închise, care te aspresc.

Mai bine pune-ţi ochii în evidenţă, prin conturarea genelor.

Leu

Îşi doresc să strălucească şi reuşesc cu brio de foarte multe ori. Cum coama reprezintă comoara Leoaicei, părul este cel căruia îi acordă foarte multă atenţie. Sunt întotdeauna la curent cu cele mai noi tunsori şi produse de îngrijire a părului, iar coafura lor este mereu îngrijită. Uneori nici nu trebuie să facă mare lucru: o tunsoare simplă, dreaptă se va aranja foarte frumos, fără efort, pentru că au firul gros.

Sfaturile specialiştilor

Chiar dacă-ţi stă bine cu orice tunsoare, nu alege una foarte scurtă. Poartă părul mai lung şi lasă-l să fie admirat! Dar nu exagera cu produsele cosmetice, mai ales cu cele de coafare.

Îndrăzneşte să porţi roşu! Pe buze sau unghii, această culoare cu siguranţă te va face remarcată într-un mod plăcut.

Poţi alege farduri colorate, dar numai pe cele care te avantajează! Şi, oricât de atrasă vei fi de auriu, rezervă-l doar pentru ocazii.

Fecioară

Înclinarea spre perfecţiune se poate citi şi prin machiajul lor atent studiat, chiar şi atunci când este discret. Dacă aleg un machiaj mai puternic, este cu siguranţă unul grafic, în care liniile sunt precise şi perfect simetrice.  Transformă machiajul în artă şi din acest motiv alocă acestei operaţiuni mult timp. Cu aceeaşi abnegaţie se şi demachiază. Marea lor provocare pare să fie lupta împotriva celulitei.

Sfaturile specialiştilor

Evită să foloseşti mai mult de trei culori pentru machiajul ochilor şi asortează culoarea rujului cu cea a fardului de obraz (să facă parte din aceeaşi tonalitate, caldă sau rece).

Investiţia în creme anticelulitice nu trebuie să fie una importantă. Pentru a combate aspectul de coajă de portocală al pielii, trebuie să ai grijă la hrană şi să faci sport.

Puţină relaxare ţi-ar prinde bine. O baie caldă cu arome şi un somn bun fac cât un tratament de lux.

Bleu şi bej nu doar ţi se potrivesc perfect, dar sunt şi culorile care-ţi stimulează cel mai bine creativitatea.

Balanţă

Sunt seducătoare şi provocatoare. Au ceva misterios, atrăgător, o frumuseţe elegantă. Trăsăturile lor sunt echilibrate, aproape simetrice. Însă punctul lor forte este zâmbetul. Rafinamentul lor se vede şi când îşi aleg machiajul sau hainele, pentru că au un simţ deosebit pentru culoare, chiar şi atunci când alegerile lor sunt mai extravagante. Adoră parfumurile.

Sfaturile specialiştilor

Pentru că zâmbetul tău este atât de valoros, alege un ruj într-o culoare puternică pentru a-l pune în valoare. Poartă texturi mate, sofisticate şi elegante, la fel ca personalitatea ta (în plus, sunt mult mai rezistente).

Culorile care te fac să străluceşti, dar fără pic de sclipici, sunt albastrul, turcoazul şi coraiul. Poţi să ai în vedere şi nuanţe pământii.

Îţi îngrijeşti tenul şi mâinile şi cremele pentru aceste zone sunt nelipsite din ritualul tău de frumuseţe. Noi îţi recomandăm să adaugi o cremă de corp.

Scorpion

Sunt senzuale, iar frumuseţea lor este magnetică. Gesturile, privirea şi tonul vocii sunt arme de seducţie. Îşi îngrijesc pielea din cap până-n picioare şi folosesc un ruj într-o culoare puternică. Le poţi citi uşor emoţiile după culorile pe care le aleg în machiaj. Crema de mâini este nelipsită din geanta lor sau de pe birou şi, cu toate acestea, de multe ori unghiile lor se exfoliază, iar pieliţele se usucă.

Sfaturile specialiştilor

Chiar dacă eşti atrasă de verde şi mov, atât pentru îmbrăcăminte, cât şi pentru machiaj sau unghii, ar fi mai bine să alegi nuanţe pastelate dacă vrei să-ţi păstrezi misterul. În schimb, roşul pentru buze este un accent care-ţi defineşte senzualitatea.

Nu doar unghiile sunt uscate, ci şi tălpile pot deveni aspre, întrucât pielea ta are tendinţă de uscare. Când cremele nu mai fac faţă, pune uleiul la treabă! E util pentru păr, unghii, piele şi picioare.

Acorzi multă atenţie pielii şi mai puţină părului şi de multe ori nu are o formă ordonată. Găseşte-ţi un aparat de coafat care să te ajute să-l aranjezi rapid sau o tunsoare uşor de întreţinut.

Săgetător

Sunt optimiste, încrezătoare şi adoră culorile. Este un semn care adoptă combinaţii curajoase şi moderne. Are o problemă cu rotunjimile corpului şi deseori sunt la dietă pentru că sunt firi ambiţioase, care ţin foarte mult la felul cum arată. Picioarele sunt punctul lor forte. Că sunt atletice ori subţiri şi delicate, în ambele cazuri le vei admira.

Sfaturile specialiştilor

Cremele de corp sunt importante pentru tine fiindcă te ajută să-ţi păstrezi catifelarea picioarelor. În plus, masajul cremei te ajută şi la redefinirea siluetei.

Fiind născută într-o zodie a focului, ea îţi aduce impulsivitate, dar şi gusturi excentrice în machiaj. Potoleşte-ţi această tendinţă de exagerare şi alege culori mai cuminţi. Movul, griul, albastrul, în variante pale, sunt cele mai bune alegeri pentru machiajul ochilor. Culorile puternice păstrează-le pentru buze.

Capricorn

Sunt conservatoare şi deseori adoptă un machiaj delicat, natural sau chiar renunţă la el în favoarea unei creme bune. Culorile care le atrag sunt cele ale pământului, reci, chiar şi pentru buze. Totuşi, au un ritual de frumuseţe bine organizat şi de la care nu se abat. Au şi câteva farduri preferate, chiar dacă folosirea lor aproape că nu este observată. Crema de faţă, gloss-ul de buze şi mascara nu lipsesc niciodată din trusa lor de frumuseţe.

Sfaturile specialiştilor

Îndrăzneşte să porţi şi culori mai puternice, cum ar fi roşul, ciclamenul sau roşul, şi minimizează cât poţi de mult negrul în machiaj, înlocuindu-l cu griuri. Rozul te va avantaja atât în machiaj, cât şi în vestimentaţie.

Crema, indiferent de calitatea ei, trebuie să te şi protejeze, mai ales atunci când renunţi la machiaj. Un alt sfat este să aplici o cremă şi pe corp, la fel de conştiincios ca pe faţă.

Deşi părul nu este punctul tău forte, îi poți da valoare printr-o tunsoare simplă, cu linii drepte, uşor de aranjat.

Vărsător

Fiind nişte visătoare, aşa se poate explica dulapul plin de haine şi sacul de cosmetice pe care le au. Sunt născute pentru a ieşi în evidenţă, uneori chiar şi prin machiaj, deşi nu este unul puternic, dar pun un accent care atrage atenţia.

Sfaturile specialiştilor

Păstrează-ţi accentele de originalitate, dar adaugă mai multă relaxare în ritualul tău de înfrumuseţarea. Alungarea stresului aduce strălucirea pe care vrei s-o capeţi folosind fardurile.

Fă-ţi ordine în trusa de cosmetice şi aruncă sau donează tot ce e de prisos. Data viitoare când mergi la cumpărături, alege calitatea şi nu cantitatea!

Vişiniul şi rozul sunt două culori cu care ar trebui să te împrieteneşti.

Peşti

Sunt femei joviale, cu un farmec aparte şi uneori cu o abordare copilărească a vieţii, care li se potriveşte perfect, conturându-le feminitatea adusă de Venus. Nu par să dea multă atenţie frumuseţii, respectiv machiajului, dar îngrijirea este literă de lege pentru ele. Cremele de corp, gelurile de duş, sarea de baie şi parfumurile sunt produsele pe care nu le consideră niciodată suficiente. Sunt atrase de aromele marine, verzi şi pline de prospeţime.

Sfaturile specialiştilor

Dacă tot îţi plac atât de mult parfumurile, alege o gamă de îngrijire corporală cu aroma parfumului preferat.

Nu exagera cu sarea de baie pentru că-ţi poate deshidrata pielea! Un pumn este suficient pentru aromă, dar şi pentru relaxare.

Un fond de ten, o mascara şi un gloss cu puţină culoare pot să-ţi asigure un machiaj perfect şi totuşi extrem de natural.

 Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.01/11.01.2018
Autor: Luminiţa Tăbăran
Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns