Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Anotimpul in care te-ai nascut iti defineste personalitatea

Anotimpul in care te-ai nascut iti defineste personalitatea

Personalitatea oamenilor este influenţată de anotimpul în care s-au născut, într-o măsură mult mai mare decât s-a crezut până acum. Astfel, cei născuţi vara sunt mult mai temperamentali, nativii din lunile de toamnă, suferă mai puţin de episoade depresive, iar persoanele născute iarna sunt mai optimiste.

Cercetătorii au studiat 400 de persoane, corelând anotimpul în care s-a născut fiecare participant cu personalitatea sa, şi au ajuns la concluzia că fiecare perioadă a anului imprimă anume trasături de personalitate. Acest lucru este o consecinţă a faptului că anotimpurile influenţează concentraţia anumitor substanţe chimice din creier, cum sunt dopamina şi serotonina, hormoni care controlează starea de spirit.

Află care sunt principalele caracteristici de personalitate în funcţie de anotimpul și luna în care te-ai născut.

Ianuarie – Sunt extrem de optimişti, deşi rămân vulnerabili la schimbările bruşte de mediu. Suferă rar depresii, dar atunci sunt foarte grave. Gestionează cu dificultate situaţiile limită şi nu suportă schimbările care să-i surprindă.

Februare – Sunt optimişi, dar temperaţi şi meticuloşi. Au o lume a lor în care se simt bine şi unde nu suportă prezenţa intruşilor. Sunt veseli, inventivi şi comunicativi.

Martie – Au o atitudine generală pozitivă, dar pot cădea în capcanele unor momente depresive foarte intense. Depind de cei din jur pentru a-si găsi cu adevarat echilibrul interior şi au o personalite în bună măsură imatură.

Aprilie – Sunt optimisti, volubili, voluntari şi plini de iniţiativă. Se descurcă usor, au imaginaţie şi sunt extrem de ambiţioşi.

Mai – Sunt veseli, tonici şi plini de energie dar pot avea schimbări bruşte de personalitate în funcţie de locul şi contextul în care se află. Au momente explozive pe care le controlează cu dificultate.

Iunie – Sunt mai predispuşi la a suferi de schimbări bruşte ale dispoziţiei la maturitate, sunt deseori dominaţi de momente de tristeţe, dar reuşesc performaţa de a le depaşi singuri fără să aibă nevoie de suport din exterior.

Iulie – Sunt firi schimbătoare puternic influenţate de anturajul pe care îl au. Au nevoie de prieteni şi de un bun metor pentru a avea cu adevărat succes în viaţă.

August – Sociabili, puternici, abili şi cu o puternică înclinaţie spre pragmatism. Sunt optimişti, ambiţioşi şi orientati către succes.

Septembrie – Echilibraţi şi feriţi de depresii. Dacă totuşi apar sunt forme minore pe care le depăşesc fără probleme singuri.

Octombrie – Există riscul unor episoade depresive, deşi fondul general este tonic şi optimist. Reuşesc să se descurce foarte bine singuri, sunt parteneri de nădejde şi foarte loiali camarazi.

Noiembrie – sunt echilibraţi şi orientaţi căre aspecte optimiste şi pozitive, deşi sunt foarte uşor de demoralizat şi de pus pe o linie negativă din punct de vedere al echilibrului psihic.

Decembrie – Este mereu printre cei ambiţioşi şi reuşeşte să depăşească toate momentele dificile. Deseori se mobilizează abia în momentul în care se află pe marginea prăpastiei, dar reuşeşte de cele mai multe ori. Poate fi afectat de o oarecare imaturitate afectivă care îi urmăreşte toată viaţa.

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus