Esti aici
Femeia.ro > Horoscop & Astro > Astrologia de la A la Z

Astrologia de la A la Z

Ce este astrologia?

Definitia din „Dictionarul explicativ al limbii romane” suna asa: „Astrologia este prezicerea viitorului pe baza studierii pozitiei si miscarii astrilor, a constelatiilor sau a unor fenomene ceresti.” Astrologii sustin ca e o stiinta care studiaza miscarile si pozitiile relative ale astrelor, asociindu-le simboluri si semnificatii legate de viata materiala, emotionala si spirituala a omului.

Astrologia utilizeaza modele matematice si notiuni astronomice pentru stabilirea pozitiilor astrale, dar interpretarea acestora este intuitiva si sintetica. Practicantii, ca si cei care cred in prezicerile astrologilor, o considera o stiinta mentala, metafizica.

Ce este Astrograma?

O harta schematica a Universului la momentul nasterii individului. Astrograma natala prezinta pozitiile planetelor, calculate tinand cont de data, ora si minutul nasterii, precum si de coordonatele geografice ale locului nasterii fiecaruia dintre noi. Se mai numeste tema natala sau harta natala. Pe baza acestei harti poate fi intocmit horoscopul momentului, horoscopul natal, horoscopul previzional, horoscopul unui cuplu.

Ce este Zodiacul?

Cele 12 constelatii sunt plasate in planul eclipticii (orbita aparenta descrisa de Soare in timp de un an). Deoarece miscarea aparenta a astrelor din sistemul solar se desfasoara aproximativ in planul eclipticii, traiectoriile lor sunt inregistrate pe fundalul creat de aceste constelatii. Aceasta ar fi definitia astronomica a zodiacului.

Din punct de vedere astrologic, zodiacal este un sistem de simboluri asociate, in multe culturi, cu cele 12 constelatii zodiacale. Fiecare zodie are o vibratie specifica, in functie de care se pot stabili viitoarele influente asupra destinului celor nascuti sub fiecare dintre cele 12 semne.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns