Esti aici
Femeia.ro > Horoscop & Astro > Astroprofile profesionale. Ce meserie se potriveste zodie tale

Astroprofile profesionale. Ce meserie se potriveste zodie tale

Când simțim că ne pricepem la ceva anume, nu lăsăm pe nimeni să ne dea sfaturi, să aducă critici ori să facă sugestii. Pur și simplu știm! Cel mai bine și aproape complet.

Dar de unde vine această să-i spunem autosuficiență, mai ales atunci când nu se poate vorbi despre un nivel ridicat de instruire în domeniul respectiv? Poate am deprins o serie de abilități de la părinți, bunici, sau cine știe?, poate ne-am născut cu talente ce nu se regăsesc în tradiția familiei noastre.

Un lucru este sigur: ne simțim mai stăpâni, mai siguri pe noi și, mergând în acea direcție, avem mai multe șanse să obținem performanțe.

Dacă pornim de la presupunerea că fiecare ne naștem sub influența unei configurații astrale care ne înzestrează cu abilități – inclusiv profesionale – specifice, atunci putem trasa câteva linii generale pentru fiecare zodie în parte.

Berbecul: 

Alege să lucreze de unul singur, pe comisioane, în domenii în care spiritul de inițiativă primează: jurnalist independent, agent de publicitate, mecanic auto… Orice slujbă în care vine în contact nemijlocit cu obiectul sau persoana implicată în activitate. Dacă are propria afacere, simte din plin gustul autonomiei. Tradițional, profesiile spre care se îndreaptă sunt cele ce presupun curaj fizic și minte ascuțită (pilot de avion, militar, polițist, jandarm), meserii în care se folosesc obiecte ascuțite (medic: stomatolog, chirurg, oftalmolog, tehnician, fizician), meserii care au legătură cu focul (pompier), meserii prin care este prelucrat fierul, meserii în care se folosesc de energia propriului corp fizic (sportiv, actor, antrenor de gimnastică sau profesor de educație fizică), meserii legate de un anumit grad de risc (șoferi de curse, cascador). Ca femeie, poate alege cosmetică sau coafură, fiind vorba despre o intervenție la nivelul capului.

Berbecul adoră onoarea care vine odată cu succesul. Îi place să strălucească și să-și valorifice charisma prin profesii specifice precum cea de actor. El își păstrează propria individualitate, deși se aruncă în lume cu inocența unui copil.

Taurul:

Frumusețea naturii este pe primul loc în preferințele sale și devine cu ușurință florar, agricultor, cultivator sau membru activ al oganizațiilor care apără natura. Aceeași relație cu pământul și roadele sale îl recomandă pentru o carieră în industria alimentară. Producător și consumator pasionat deopotrivă, preferă legumele, fructele, produsele lactate și ciocolata.

Ca derivate ale legăturii cu pământul sunt olăritul și industria porțelanurilor. Apoi meșteșugurile privind prelucrarea lemnului, începând de la artizanii populari și mergând până la proprietarii fabricilor de mobilă. În același sector, simțul estetic pronunțat îl împinge către design interior și decorațiuni. Preocupat de propria securitate, este un bun constructor de case și poate face din asta o afacere profitabilă, iar locuințele vor fi cochete, confortabile și se vor vinde cu mare profit.

Îndrăgostit de frumos, simțind viața și pulsul ei în cel mai natural mod cu putință, Taurul e un artist talentat. Binecuvântat cu o voce frumoasă, seducătoare, cu un timbru deosebit, este un cântăreț prin definiție și, datorită tenacității, face deseori o carieră artistică de o viață.

Gemenii:

Înzestrați cu istețime și cu abilitatea de a mânui cuvântul scris sau rostit, el alege meserii ce presupun mișcarea informației de la sursă către public: scriitor, jurnalist, purtător de cuvânt, comentator, profesor, redactor. Într-o viziune metaforică dar plină de semnificații subtile, cea mai potrivită meserie a Geamănului este cea de poștaș. Toate ocupațiile ce presupun mișcare îi sunt potrivite: a mâinilor, a corpului, a mărfurilor, a stărilor sufletești – rezultând de aici vânzătorul (inclusiv agentul de vânzări), actorul de comedie, șoferul de taxi, psihologul, agentul de publicitate, dansatorul.

Deschiderea către noutate și aptitudinile tehnice remarcabile îl determină să opteze pentru lumea computerelor și telefonia mobilă. Un loc aparte îl constituie domeniul medical datorită contactului permanent cu oamenii și pentru că aici este necesară o minte iscoditoare, un raționament lucid și rapid.

Cum “călătorului îi șade bine cu drumul”, Geamănul alege frecvent o activitate legată de turism.

Racul:

Vocația de a oferi protecție face din el un bun administrator pentru orice formă de adăpost, ocrotire sau sursă de hrană: patron de hotel, pensiune, motel, cabană, restaurant, cantină, administrator al căminelor de copii, orfani, bătrâni, asistent maternal și social. Atașamentul față de copii provine din sufletul său hipersensibil: educatoarea, învățătoarea, asistenta de pediatrie sunt deseori native Rac. În virtutea atașamentului față de trecut și istorie, alege meserii corespondente: profesor de istorie, istoric, arheolog, muzeograf, arhivar, proprietar de magazin de antichități. Este un mare colecționar și păstrător de tradiție: folclorist, etnolog, meșter popular, cântăreț de muzică populară.

Relațiile publice sunt un domeniu în care își etalează eficient ușurința cu care intră în contactul direct cu oamenii.

Uneori alege slujbe legate de domeniul financiar, asigurări și investiții, afaceri imobiliare datorită legăturii cu căminul. Construiește deseori afaceri de familie și care vizează interiorul locuinței: comerț cu obiecte casnice sau pentru întreținerea locuinței și curățeniei, spălătorii, amenajări și decorațiuni interioare, afaceri cu alimentele. Toate micile băcănii, delicatese, cofetării, brutării au probabil la origine iubirea unui Rac față de mâncare.

Leul:

Făcut să organizeze și mai cu seamă să conducă, Leul se află în permanență antrenat în cursa pentru afirmarea sinelui. Cum creativitatea pe pamânt începe cu copiii, Leul este un bun educator, și în postura de profesor nu ezită să prezinte elevilor convingerile sale ferme.

Ajunge deseori în lumea divertismentului: în televiziune, pe scenele teatrelor ca artist de orice fel, și în industria cinematografică. Filmul este lumea care reunește toate nevoile lui: creativitate, idealism, joc, strălucire, glorie, recompense, aplauze. Jocurile sportive și activitatea sportivă în general sunt de asemeni domenii în care Leul deține supremația.

Meseriile ce au legătură cu artele, teatrul și hainele frumoase, confortul, mâncarea bună și vinurile alese sunt preferatele sale. Când alege unul din aceste domenii, Leul va ocupa acel loc în care să poată veni în contact cu cea mai bună, luxoasă, strălucitoare lume, locație, prestație, marfă sau poziție. Va lucra într-un hotel de 5 stele, va comercializa vinurile cele mai scumpe și mai bune sau va coordona activitatea în cel mai rafinat restaurant din cea mai selectă stațiune sau cel mai important oraș.

În virtutea imboldului de a se îndrepta către domenii care oferă lux și plăcere, el nu ezită să își deschidă afaceri legate de înfățișare: coafură, saloane de înfrumusețare, îmbrăcăminte pentru ocazii speciale și magazine de bijuterii scumpe, în special aur.

Fecioara:

Fecioara alege orice meserie care presupune o reparație, iar în fruntea listei se află domeniul medical și orice are legatură cu sănătatea – aceasta reflectă grija Fecioarei față de recuperarea stării fizice bune a organismului cu scopul redobândirii capacității de muncă. Alege deci profesii ca: medic, asistentă medicală, nutriționist, dietetician, fizioterapeut, specialist în sănătate de orice fel, igienist, biochimist, farmacist, laborant.

Din dorința de a reda forma și funcția naturală în orice, Fecioara se ocupă inclusiv cu producerea și vânzarea alimentelor lipsite de substanțe chimice. Medicina alternativă este o opțiune firească pentru ea, inclusiv domeniile conexe: herbalismul, aromaterapia, acupunctura, Reiki, Yoga, Tai Chi. Medicina veterinară reprezintă de asemeni o alegere, ținând seama că ea reunește grija față de sănătate cu atașamentul față de tot ce este viu pe Pământ.

Contabilitatea reflectă fidel abilitatea către ordonare și inventariere. Fiind puternic atașată de planul material, este atrasă și de domeniul construcțiilor, de arhitectură și orice fel de reamenajări, restaurări, recondiționări, redecorări.

Balanța

Ascultând cu răbdare fiecare opinie în parte și cântărind obiectiv, ea reprezintă semnul negociatorului, diplomatului și pacificatorului. Astfel, profesiile juridice (în special avocatura) exprimă capacitatea sa de a interacționa cu oamenii, dorința de dreptate, inteligența, farmecul, aptitudinea de a ține piept unui adversar.

Alege meserii ce necesită diplomație si talentul de a atrage publicul: recepționer de hotel, însoțitoare de zbor, consultant cu publicul. Ușurința cu care reușește să se facă înțeleasă o recomandă către posturi de purtător de cuvânt, publicist, prezentator de televiziune, profesor. Devenind scriitor, jurnalist sau critic, ea știe să prezinte cu echidistanță realitățile sociale.

Simțul estetic o recomandă pentru arhitectură și decorațiuni interioare, domeniul vestimentației și modei, inclusiv comercializarea hainelor scumpe și a bijuteriilor de lux, unde știe să convingă clientul și să își vândă marfa cât mai scump. Lucrează cu plăcere în galerii de artă, în magazine de cadouri și flori, comercializarea de mătăsuri, catifele, dantele, mărgele, blănuri. Afinitatea față de arte fac din ea un artist, muzician, balerin sau cântăreț sensibil și cu un mare impact vizual asupra publicului.

Se poate ocupa cu succes de organizarea evenimentelor fericite din viața oamenilor, în special nunți și mese festive și poate administra agenții matrimoniale.

Scorpionul

Nativul alege meserii care nu lasă lucrurile așa cum au fost, care ”dărâmă pentru a reconstrui” și scormonesc în adâncuri. De la căutarea în adâncurile pământului (miner, arheolog, paleontolog) până la căutarea în adâncul ființei umane. Medicul chirurg, legist, psihiatru, oncolog, ginecolog, urolog – au de regulă o amprentă de Scorpion. Prin atitudinea distantă, privirea neînduplecată și energia psihică, este cel mai potrivit polițist, procuror, detectiv. De asemenea poate fi un strălucit jurnalist de anchetă. În calitate de speaker are abilitatea de a convinge publicul prin charismă, ceea ce îl poate propulsa în funcții publice și politice. Este un excelent strateg, fiind complet înzestrat pentru cariera militară inclusiv cu rezistență fizică, psihică și putere de regenerare.

Afinitatea pentru domeniile oculte îl orientează către astrologie, numerologie, chiromanție, parapsihologie.

Are un fler înnăscut pentru afaceri și pentru orice meserie în care câștigul se bazează pe manevrarea bunurilor altora: bănci, notariat, pompe funebre. Este un bun chimist, farmacist și comerciant de substanțe interzise sau periculoase.

Săgetătorul

Cu mintea deschisă și dornică de cunoaștere, el se îndreaptă deseori către jurnalism, învățământ, turism. Avid de dreptate, optează pentru aplicarea legilor: judecător, polițist, procuror. Meseriile pe care le alege inițial vor avea legătură cu extinderea orizontului și deplasările, chiar și numai în plan mental: profesor de limbi străine, geografie, pilot de aeronavă, steward, marinar, ghid turistic, vameș. Ecoturismul și agenția de turism internațional fac parte tot din preferințele sale. Energia fizică și dorința de a sări în ajutorul celorlalți îl determină să devină uneori salvamontist ori salvamar. Actor și sportiv, se simte în elementul său. O alegere de suflet pentru el este medicina, față de care simte atât respect, cât și dăruire.

Deseori alege preoția, convins fiind de protecția divină. Filosof înnăscut și scriitor accidental, el își împărtășește cu generozitate experiențele și concluziile. De cele mai multe ori însă, va face o schimbare importantă în carieră, alegând libertatea maximă pe care o oferă antreprenoriatul.

Capricornul

Pentru Capricorn, mai mult decât pentru toți ceilalți, alegerea profesiei este esențială în viață. ”Meseria” de director a fost creată special pentru el. Pornind ca funcționar, administrator, manager exemplar, el poate ajunge datorită perseverenței în cele mai înalte funcții publice.

Meticulos, onest si adept al valorilor materiale, face ușor carieră în domeniul financiar (bănci, contabilitate, asigurări). Legat de noțiunea de structură, el administrează cu succes proprietăți, șantiere de construcții, companii producătoare de bunuri sau prestatoare de servicii (inclusiv proiectare și arhitectură).

Poate fi un judecător rațional, obiectiv și nepărtinitor. Profesiile legate de titlurile executorii și testamentare sunt variante potrivite pentru el, de asemenea anticariatele și magazinele de antichități. Afacerile antreprenoriale cu pompe funebre sunt considerate de Capricorn o activitate care nu va da faliment niciodată.

Vărsătorul

Avid de cunoaștere și de libertate în mod exagerat, el se postează în avangarda oricărui domeniu: artă, literatură, politică, biserică, comerț etc. De meserie revoluționar și specializat pe răsturnarea ordinii prestabilite, pentru el contează mai puțin domeniul în care activează, și predomină maniera în care înțelege să-și exercite meseria. Vărsătorul își alege meseria care i se pare mai atractivă la un moment dat și o va transforma treptat, conform ideilor sale inovatoare. Este frecvent atras de domeniul tehnicii de vârf (electricitate, electronică, televiziune, transmisii prin satelit, telecomunicație), dar și de promovarea extraordinarului și neobișnuitului în artă (modă futuristă, regie de film SF, scriitori SF, actori excentrici). O categorie interesantă o reprezintă sportivul Vărsător, care iese întotdeauna în evidență prin performanțele sale.

Indiferent de domeniul profesional ales, Vărsătorul nu omite niciodată aspectul financiar. Se mai spune despre el că practică meserii care încă nu s-au inventat, printre care cea de ”consilier revoluționar”.

Pești:

Relaționează destul de ușor, este atent la stările și percepțiile sale subtile, cunoscător fin al naturii umane – pe scurt este arhitectul sufletului și al emoțiilor. Nativul Pești alege orice meserie, dar performează doar dacă a reușit să facă cea mai bună alegere pentru el. De preferat ar fi cele spirituale: preot, filosof, poet, esoterist, scriitor, cântăreț, dansator, actor, pictor, fotograf. Și în special cele care îl conectează la psihicul uman: medic psihiatru, psiholog, consilier, duhovnic.

Poate deveni un bun profesor, înzestrat cu blândețe și toleranță, mai ales de muzică, balet, desen, limbi străine, filosofie, literatură. Datorită imaginației bogate poate fi un bun grafician, scenograf sau specialist în design interior. Fotografia este un domeniu în care poate obține un succes remarcabil.

Atunci când simte că stă în puterea lui să ducă o idee sau o masă de oameni într-o anumită direcție despre care nutrește convingerea că este corectă, poate deveni un lider de seamă, fără să-și fi propus acest lucru.

Citește și:

Articol preluat din ediția de septembrie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Melania Badea
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Leave a Reply