Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > A 13-a zodie. Ophiucus, zodia care da peste cap zodiacul

A 13-a zodie. Ophiucus, zodia care da peste cap zodiacul

Ophiuchus sau Ofiucus este una dintre cele 88 de constelaţii moderne şi una dintre cele 48 de constelaţii amintite de Ptolemeu. Mai rar, este denumita constelatia Omul cu sarpele, similar cu denumirea in latină: Serpentarius.

Zodiile care ne influenteaza viata, dupa cum spun astrologii (iar noi suntem liberi sa credem sau nu asta!), a fost stabilit inca din cele mai vechi timpuri ca fiind alcatuit din 12 zodii. Denumirea lor a fost data dupa constelatiile pe care le tranziteaza Soarele in miscarea sa aparenta de rotatie in jurul Pamantului, iar ca durata, fiecare zodie dureaza circa o luna, plus minus o zi.

Calcule si analize (tot ale astrologilor) au stabilit ca nu ar exista numai 12 zodii, ci 13, pentru ca Soarele trece si peste o a 13-a constelatie, Ophiucus (sau Ofiucus), care se invecineaza cu Scorpionul, ceea ce i-a dus la concluzia existentei unei zodii in plus. Babilonienii cunosteau existenta acestei constelatii, oarecum aceasta fiind prea departe de ecliptica, fusese omisa din zodiac. Calculele babilonienilor imparteau anul in 12.5 luni. Pana la ora actuala, zodiacul nu s-a impartit in 13 sectoare si nici nu a fost acceptata impartirea anului in 13 luni.

De fapt, astrologic vorbind, constelația Ofiucus nu aduce nicio schimbare sau cel puțin nu a fost recunoscută până la ora actuală.

Ophiucus – Legenda spune ca Ophiucus este de fapt spiritul lui Imnhotep, renumit intelept, cu vaste cunostinte in ale medicinei si cu puteri tamaduitoare, care a trait in vechiul Egipt, in secolul al 27-lea inainte de Hristos. Imnhotep era considerat pe jumatate zeu, datorita puterilor sale miraculoase si darului de a vindeca si cele mai grave boli. El a fost venerat atit de egipteni cit si de greci, mii de ani dupa moartea sa. Legenda spune ca in onoarea sa, Zeus i-a gasit un loc pe cer, printre alte constelatii si i-a dat denumirea greceasca de Ophiucus, care s-ar traduce prin „Purtatorul de serpi”. Sarpele era cunoscut la egipteni ca simbol al tamaduirii. Ptolemeu a fost acela care a mentionat existenta lui Ophiucus ca una dintre cele 48 de constelatii.

A 13-a zodie – In urma cu peste 60 de ani a fost lansata pentru prima data ipoteza existentei celei de a 13 a zodii.
Mai multi astrologi au analizat constelatiile strabatute de Soare si au demonstrat ca Soarele traverseaza si constelatia Ophiucus. Ophiucus este situata intre constelatiile Scorpion si Sagetator, iar in opinia astrologilor, zodia ce poarta denumirea constelatiei ar trebui sa urmeze imediat Scorpionului, fiind de fapt a 11-a din grupul zodiacal.
Ophiucus straluceste mai puternic la inceputul lui decembrie pana la sfarsitul lunii, estimand ca persoanele nascute intre 6 si 31 decembrie ar trebui sa faca parte din aceasta zodie. Ipoteza acceptata de cei mai multi dintre ei a fost aceea ca, zodia Ophiucus este cuprinsa intre 29 noiembrie si 18 decembrie. Acest lucru ar face insa ca zodia Scorpionului sa fie doar foarte scurta, de 6 zile.

Prin acceptarea celei de a 13-a zodii, perioadele tuturor zodiilor s-ar modifica cu mult, iar reorganizarea zodiacului este principalul motiv pentru care astrologii adepti ai teoriilor traditionale au refuzat sa accepte ipoteza celei de a 13-a zodii.

Zodiacul modern

► Berbec 19 aprilie -13 mai
► Taur 14 mai-19 iunie
► Gemeni 20 iunie -20 iulie
► Rac 21 iulie -09 august
► Leu 10 august -15 septembrie
► Fecioara 16 septembrie -30 octombrie
► Balanta 31 octombrie -22 noiembrie
► Scorpion 23 noiembrie -28 noiembrie
► Ophiucus 29 noiembrie -17 decembrie
► Sagetator 18 decembrie -18 ianuarie
► Capricorn 19 ianuarie -15 februarie
► Varsator 16 februarie -11 martie
► Pesti 12 martie -18 aprilie

Caracteristicile nativilor din Ophiucus

Cei nascuti sub acest semn zodiacal au caracteristici total diferite de persoanele din Scorpion sau Sagetator. Se pare ca ele nu au deloc inclinatii spre politica si nici veleitati de conducatori, ci dovedesc inclinatii catre lumea spectacolului, in special talent muzical. Una dintre principalele trasaturi ale celor nascuti sub semnul Ophiucusului este nehotararea. Ei au nevoie mereu de ajutor in luarea deciziilor si de aceea de multe ori, ei pot fi influentati negativ. Cei din Ophiucus par nascuti pentru a fi in centrul atentiei. Sunt buni povestitori si intotdeauna vor sti sa intretina atmosfera. Firi sociabile, vor sti sa-si faca foarte usor prieteni dar ii pot schimba la fel de usor, daca vor gasi persoane mai interesante. Nascuti pentru a fi artisti cei din Ophiucus sunt firi foarte sensibile si au pretentia sa fie intelesi de cei apropiati, chiar si atunci cand gresesc.

Citeste si:

Comments

comments

Lasă un răspuns