Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Aura, scut de energie

Aura, scut de energie

Se spune că fiecare fiinţă este înconjurată de un câmp bioenergetic care poate fi perceput doar de iniţiaţi.

Câmpul acesta rezultat din energia produsă de celule se numeşte aură. Are o formă eliptică, de jur împrejurul nostru, până la o distanţă de 1-1,5 m, spun iniţiaţii. Asta, pentru că aura nu poate fi percepută decât de anumiţi oameni, antrenaţi să vadă dincolo de vizibil.

Nu numai paranormal

S-a stabilit ştiinţific că toate organismele vii sunt înconjurate de un câmp energetic. Această energie vine din -reacţiile chimice interne, din radia-ţii-le electromagnetice din interiorul uman. Așadar, funcţiile psihice şi fiziologice generează câmpuri de energie în jurul nostru. Chiar dacă acestea nu pot fi văzute cu ochiul liber decât de cei care au anumite însuşiri paranormale, ele există, creând în jurul nostru un adevărat scut.

Citește și: Zodia de care sa nu te indragostesti

Straturile binelui

Scutul energetic este format din şapte straturi de energie, distincte, dar legate în mod subtil unele de celelalte. Aceste straturi sunt cele şapte corpuri eterice, oglindă a corpului fizic, mental şi spiritual:

Corp fizic: oglindește starea de sănătate și plăcerea fizică. Este stratul central al aurei, cel lipit de corpul vizibil.

Corp eteric: emoţiile şi reacţiile afective legate de propria identitate, de stimă, acceptare şi respectul de sine.

Corp vital: raţiunea şi capacitatea de a gândi şi a înţelege situaţiile şi împrejurările cu care ne confruntăm.

Corp emoţional (astral): i se spune aura iubirii, pentru că aici se oglindesc dragostea, ura, relaţiile cu cei din jur.

Corp mental inferior: legătura cu divinitatea. Corpul mental poate fi observat în zona capului şi a umerilor.

Corp mental superior: oglindeşte exaltarea spirituală.

Corp spiritual (intuitiv): seninătate, pace interioară.

Forma şi culorile acestora ne definesc precum o oglindă clară. Aura se poate schimba de la o clipă la alta, în funcţie de cel mai mic stimul exterior, de la vederea unui răsărit de soare la stresul provocat de te miri ce.

Citește și: Test de compatibilitate

Culorile fericirii

Se spune că o aură largă, frumos colorată, strălucitoare arată că posesorul e într-o stare psihică şi fizică bună. Ea nu are o singură culoare, iar o nuanță e predominantă. Celelalte culori, forma aurei, mărimea şi claritatea pot spune (unui iniţiat, desigur) cât de sănătos eşti. Dau totodată informaţii despre stările mentală, emoţională şi spirituală ale posesorului. Dacă eşti bolnav sau supărat, aura se strânge şi îşi schimbă culoarea. În funcţie de boală, tristeţe, stres, anumite culori sunt mai pregnante.

roşu: stres, pasiune, furie, vitalitate;

portocaliu: dorinţă, ambiţie, creativitate;

galben: grad ridicat de evoluţie spirituală, inteligenţă;

verde: perseverenţă, echilibru, iubire de sine şi respect;

albastru: dragoste, pace;

indigo: grad ridicat de evoluţie spirituală și de intelectualitate, clarviziune;

violet: înclinație spre misticism, spiritualitate;

alb: motivaţie spirituală;

auriu: libertate, încredere, iertare;

gri: tristeţe, nefericire, boală;

roşu pal: epuizare, depresie;

negru: secrete, probleme fizice;

maro: energie scăzută, dezechilibru sau lipsă de discernământ dacă apare în jurul capului;

roz: iubire, puritate, modestie.

Influenţe şi interacţiuni

Aurele noastre interacţionează, este clar. Dacă sunt asemănătoare, ne simţim atraşi de celălalt. Dacă sunt complet diferite, nu numai că nu avem afinităţi, ci ne simţim vlăguiţi după interacţiunea cu celălalt. Există, după cum probabil ai auzit, vampiri energetici care chiar asta fac: prin interacțiunea aurelor necompatibile, se hrănesc cu energia celuilalt. Aura interacţionează cu cea a plantelor şi animalelor. De aceea, când te plimbi într-o pădure, în parc, în grădină sau te joci cu animalul preferat, te simţi mai bine. Practic, prin meditația în natură, se purifică aura. Ea este influenţată de factorii externi, dar şi de stările psihice, spirituale. Dacă eşti fericită, aura e largă, luminoasă, în nuanţe galben-portocalii, uniformă. Dacă te afli într-o perioadă mai grea a vieţii, eşti tristă, deznădăjduită, disperată, deprimată, aura se micşorează şi îşi pierde culoarea. Dacă te-ai îmbolnăvit, culorile pălesc, aura devine gri, iar în stra-turile ei apar goluri.

Nu pot intra acolo

Aura nu este numai oglinda stării de spirit, ci şi un cufăr cu amintiri. Aura ține minte experienţele, emoţiile, interacţionează
cu energiile remanente ale lucrurilor şi întâmplărilor petrecute într-un anume loc. De aceea e posibil să nu te simţi bine
într-un colț al propriei case ori să nu poţi intra într-o cameră în care n-ai fost niciodată, dar în care (afli ulterior) s-au întâmplat lucruri neplăcute.

Citește și: Zodiacul floral

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.48/04.12.2014

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus