Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Codul secret al unui nume

Codul secret al unui nume

Aflând care este codul tău personal, vei vedea totul într-o nouă lumină – atât pe tine, cât şi relaţiile pe care le ai cu oamenii din jur.

De îndată ce omenirea a învăţat să numere, cifrele au căpătat „personalitate“, iar numerelor li s-au atribuit semnificaţii simbolice. În Babilonul antic numerologia se utiliza frecvent la construcţia edificiilor importante, complicate, pentru ca, pe lângă frumuseţe, să poarte în ele şi o simbolistică numerică sacră. Cele mai cunoscute sisteme antice de interpretare a numerelor sunt numerologia pitagoreică şi cea cabalistică. Ambele teorii au stârnit interesul filozofilor medievali şi al magilor, datorită cărora numerologia a cunoscut ulterior o largă răspândire.

Sistemele numerologice caută sensurile profunde ale cuvintelor, ale numelor cu ajutorul echivalentelor lor numerice, studiază semnificaţiile ascunse ale zilelor de naştere şi ale datelor istorice.

Simplă aritmetică

Numele fiecărui om are un cod numeric personal. Iată una dintre cele mai simple metode de a-l calcula: în tabelul de mai jos vei găsi semnificaţiile numerice ale fiecărei litere din alfabet.

Putem stabili codul numeric al unui nume – de exemplu, Oana:

6+1+5+1=13

Apoi adunăm între ele cifrele care formează numărul, până obţinem un număr simplu: 1+3=4. Acesta este codul căutat! Omul primeşte semnificaţia numerică a propriului nume pentru toată viaţa, la fel ca grupa sangvină. Chiar dacă la maturitate doreşte, dintr-un motiv sau altul, să-şi schimbe numele, codul principal va rămâne cel al primului nume, cel care i s-a dat la naştere.

Atunci cum se face că femeile care poartă acest nume sunt totuşi atât de diferite? Pen­tru că fiecare are și un cod numeric al numelui de familie, al orei, al zilei, lunii şi anului în care s-a născut. Mai mult decât atât – diferă codurile numelor de alint pe care le folosesc cei dragi. Gândește-te puțin: cu persoanele care ți se adresează numai pe numele de familie te porţi într-un fel, iar față de frații, părinții sau rudele care te strigă pe numele mic ai altă atitudine.

Ce reprezintă suma?

E interesant de văzut şi cum influenţează codurile numerice ale numelui relaţiile dintre oameni. Să vedem un exemplu.

Ştim că numele Simona are semnificaţia numerică „8“. Iar acum să stabilim codul unui nume de bărbat, să spunem, Șerban:

1+5+9+2+1+5=23

Reducem suma la un număr simplu: 2+3=5. Codurile numelor comunică între ele la fel ca și oamenii. Astfel că există numere prieteni, numere duşmani, numere îndrăgostiţi, numere înrudite.

Pentru a înţelege cum vor evolua relaţiile în acest cuplu, trebuie analizat codul fiecăruia – pentru că, la urma urmei, trăsăturile personale influenţează şi modul de comunicare dintre doi oameni. Realistul echilibrat („4“) va face pereche bună cu un partener de viață mai visător („5“). Iar dacă punem laolaltă cele două semnificaţii numerice, vom observa că aceşti oameni alcătuiesc o pereche stabilă, de tip închis. Ei sunt orientați unul către celălalt şi spre profunzimea relaţiei lor, pe care o analizează continuu, încercând să o înţeleagă mai bine. Toate acestea sunt caracteristici ale cifrei „9“.

Vrei să afli cum stau lucrurile în cazul tău? Atunci calculează-ți codul numeric şi vei afla caracteristicile acestuia în coloana din dreapta. Iar care ar putea fi perspectivele relaţiei cu o altă persoană poți afla folosind același principu de calcul.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A B C D E F G H I

J K L M N O P Q R

S T U V W X Y Z

Cifrul a fost dezlegat!

1 Este individualistul. Persoană charismatică, impulsivă, cu voinţă de fier. Personalitate puternică, oarecum egoistă. Interacţiunea dintre două numere „unu“ naşte dualitate: relaţia seamănă cu un concurs. În asemenea cupluri are loc o competiţie permanentă pentru rolul de lider.

2 Un om şovăitor, sensibil, plin de contradicţii, flexibil. „Doiul“ este înţelept şi foarte receptiv. Acest om este dispus să se plieze după cel de alături, să se adapteze. De exemplu, interacţiunea dintre „1“ şi „2“ naşte cifra „3“, care simbolizează aspiraţia armonioasă spre nou.

3 Optimist, personalitate creativă. Îl caracterizează generozitatea, caracterul sociabil. Un asemenea om e mereu în căutarea noului, deşi se mai pierde uneori în mărunţişuri şi nu duce la bun sfârşit lucrurile începute. Este un partener plăcut. Iar două cifre „3“ dau naştere cifrei „6“, care este tradiţional legată de Venus, zeiţa iubirii. Astfel de relaţii sunt, în general, foarte armonioase.

4 Conservatorul tipic! Fiecare faptă a sa este foarte clar argumentată. Spiritul de disciplină, capacitatea de
a-şi stabili concret scopurile îl ajută să realizeze ceea ce și-a propus. Interacţiunea dintre doi de „4“ este foarte strict programată. Mai mult, numărul „8“ – suma dintre ele – reprezintă simbolul infinitului şi al ciclului metamorfozelor sufletului omenesc. Acest gen de
relaţii devin deseori fatale.

5 Visător, dornic de aventură. Totuşi, el stă destul de bine pe
propriile picioare, chiar şi atunci când iluziile îi sunt spulberate. Formează o pereche stabilă cu cel care îl sprijină, de exemplu cu „3“ sau „4“. Doi oameni cu codul „5“ împreună înseamnă luptă
a contrastelor, deoarece suma lor dă cifra „1“. Dar într-o asemenea luptă caracterul se oţeleşte.

6 Această personalitate luminoasă nu poate exista decât în mijlocul unei echipe. Îi înţelege bine pe alţii, este un om capabil să-i înconjoare cu multă grijă pe cei din jur, căci le știe întotdeauna părțile vulnerabile. Este un prieten şi un tovarăş perfect. Alături de el oricine se va simţi confortabil.

7 Un om înţelept şi prevăzător, dar în sufletul lui se duce o luptă cu propriile pasiuni. Este foarte sensibil, vulnerabil, are înclinaţii spre autocontemplare. În relaţia cu el trebuie dat dovadă de înţelepciune şi înţelegere. Ţine cont de faptul că doi de „şapte“ împreună formează un cuplu extrem de conflictual.

8 Un încăpăţânat energic şi ambiţios. Profesionalismul și dorinţa de a ieşi întotdeauna învingător îl ajută să atingă scopuri care altora li se pot părea de domeniul fantasticului. Doi de „8“ formează un cuplu dificil. Deși faptul că trebuie să interacționeze îi face, cu timpul, să devină mai înţelepţi.

9 Un om vanitos şi principial. Este dispus să înţeleagă slăbiciunile altora, dar îi place să păstreze distanţa. Unui „1“ egoist, de exemplu, îi va fi greu să accepte felul lui de a fi. În schimb, doi de „9“ sunt perfecţi împreună – până şi suma finală a interacţiunii lor este tot „9“. Aceşti parteneri respectă libertatea celuilalt.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.18/05.05.2016
Autor: Burda Romania
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns