Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Magia: Stiinta oculta sau sugestie

Magia: Stiinta oculta sau sugestie

Albă, neagră, folosită pentru a dejuca planurile adversarilor sau a spori șansele de reușită în viață, practicile și interpretările magice l-au însoțit pe om din vremuri imemoriale, au supraviețuit revoluției științifice și continuă să fascineze imaginația umană.

Pisici negre, cocoși, păpuși în care se înfig ace, pene de păun, șuvițe din podoaba capilară, fotografii personale – acestea sunt doar o parte din arsenalul necesar desfășurării unui ritual magic. Totul pentru a influența destinul (personal sau al altcuiva), pentru a manipula. Cu alte cuvinte, pentru a transmite sau a capta energiile unei persoane. Acest univers fascinant este privit cu reticență de unii, cu entuziasm de alții și există persoane în viața cărora practicile vrăjite sunt o constantă. Puterea magiei îți garantează numeroase beneficii spiritua-le – totul e să știi să le folosești în avantajul tău sau în scopuri nobile. Altfel, s-ar putea ca lucrurile să scape ușor de sub control și să se întoarcă împotriva ta.

Puțină istorie magică

Deși a fost adusă în atenția generală odată cu lansarea seriei Harry Potter, la mijlocul anilor ’90, originea farmecelor și descântecelor se pierde în negura vremurilor. În trecutul îndepărtat, medicina și ritualurile magice se întrepătrundeau, dovadă stând cuvintele „farmec“ și „farmacie“ (au rădăcini comune – provin din latinescul pharmacum). Departe de a o considera o practică ocultă, strămoșii noștri foloseau magia ca modalitate de a-și explica fenomenele și misterele încă neelucidate de știință. Inițiații (magii sau maeștrii) nu puteau practica ritualurile fără să treacă ei înșiși printr-un riguros „examen“ care să le ateste calitatea de intermediar între muritorii de rând și zeii atotputernici. Magia își trage numele de la Magi, o castă de preoți zoroastrieni, o veche religie a popoarelor din Asia Centrală, Iran și Azerbaidjan, caracterizată prin dualismul binelui și răului.

De la venerație la prigoană

Dacă în zorii civilizației magii erau înveliți într-o aură de mister, respectați și temuți de oamenii de rând, iar cuvintele lor erau literă de lege, magia și ramurile care se desprind din ea (ocultismul, ezoterismul) au fost înfierate de Europa medievală. Aspectul negativ al magiei a atins punctul culminant începând cu secolele XIV-XV, când cei acuzaţi de vrăjitorie au început să fie judecaţi şi condamnaţi la arderea pe rug în piața publică, în cadrul unei persecuţii violente. Fenomenul este cunoscut ca „vânătoarea de vrăjitoare“, declanșată de către capii Bisericii Catolice și Bisericii Protestante (mai ales în Germania, Spania și Anglia), care se temeau că magia corupe sufletele enoriașilor, îi îndepărtează de cele sfinte și subminează, în același timp, puterea papală. Din secolul al XVIII-lea, persecuţiile își pierd din asprime. Pe fondul  afirmării ştiinței, magia a început să fie considerată o superstiție inofensivă. Adepții ei însă n-au ținut niciodată cont de asta și continuă să susțină că destinul poate fi schimbat pe lună plină sau din vârf de baghetă.

Magia albă, în slujba binelui

Lumea în care trăim e una  a contrastelor: sus-jos, stânga-drepta, cald-rece, noapte-zi, frumos-urât, rău-bun. Antiteza nu putea să lipsească tocmai pe tărâmul farmecelor și al descântecelor de tot soiul. Magia albă e mânuită în sco-puri benefice, cum ar fi urgentarea unei căsătorii, apariția unui copil care se lasă așteptat sau însănătoșirea după o boală îndelungată. Magia albă invocă elementele naturii: apă, foc, pământ sau plante care permit energiei să circule prin univers fără a o diminua sau a o reține. În opoziție cu magia neagră, ritualurile albe au loc la răsăritul soarelui sau la amiază, adică în momente ale zilei cu luminozitate maximă. Apoi, în funcție de motivul pentru care se invocă vraja, se alege cea mai potrivită zi din săptămână. Pentru farmecele de dragoste, de exemplu, cea mai bună zi pentru ritualuri este vinerea, zi închinată zeiței Venus. Ca alternativă, poți alege luna sau ziua în care te-ai născut. Ține cont că nimeni nu trebuie să aibă de suferit de pe urma acțiunilor tale, iar dacă persoana căreia vrei să-i faci un bine nu ești tu, ci altcineva, cere-i acordul înainte să începi un ritual magic. Apoi, nu te aștepta ca vraja să funcționeze de fiecare dată. Înainte să începi descântecul sau vraja, inițiații recomandă un ritual de purificare, menit să potențeze șansele de reușită.

Iată o astfel de „rețetă magică“: pe fundul unui pahar de sticlă, așază un strat de sare grunjoasă, apoi un cristal de cuarț, iar deasupra pune alt strat de sare, care să acopere cristalul. Paharul trebuie ținut în dormitor sau într-una din camerele des circulate, timp de trei până la 27 de zile.

Iele și furnici, draci și pricolici

Când vrăjile sunt folosite cu rea intenție, vorbim despre magie neagră. De la o civilizație la alta și de la o eră la alta, magii și vrăjitorii au recurs la o serie de ritualuri oculte destul de înfricoșătoare, iar mulți dintre ei invocă și astăzi spiritele întunecate ca vraja să funcționeze. De cele mai multe ori, se apelează la magia neagră în scopuri egoiste, pentru a manipula liberul-arbitru al altei persoane, pentru a face rău cuiva sau a-l blestema să-i meargă toate anapoda. Iată câteva practici și ritualuri magice întunecate:

Rostirea numelui: conform unei teorii, cunoașterea numelui real al unei persoane permite controlul asupra acțiunilor acesteia. Însă, în același timp, pronunțarea unui nume poate scoate acea persoană de sub influența altcuiva, astfel încât această practică se află în zona „gri“ a magiei.

Ritualuri pentru dobândirea nemuririi: din perspectivă taoistă, viața e finită, iar dorința de a trăi dincolo de moarte nu este în concordanță cu legile naturii. Vrăjile pentru lungirea vieții, mai ales când se folosește energie furată de la alte persoane, sunt considerate de rău augur.

Deochiul: în grai popular, se cheamă „săgetătură“ și poate fi provocat printr-o simplă privire insistentă, încărcată de invidie. Copiii și persoanele tinere sunt cele mai expuse deochiului, dar și cei care suferă de anumite boli și au organismul slăbit.

Dacă te simți rău și suspectezi că cineva ți-a făcut farmece, sunt câteva manifestări corporale care-ți pot alimenta bănuiala: stare de confuzie, amețeală, dureri de cap persistente, depresie nejustificată, abulie, concentrare slabă, vedere încețoșată, dureri în zona stomacului și a inimii, furnicături în mâini și picioare, dar și înstrăinarea de cei dragi, tendința de izolare față de cunoscuți și evitarea vieții sociale.

Vrăji de dragoste

Se simte atras de tine, dar nu are curaj să facă primul pas? V-ați despărțit, dar nu poți să-l uiți? Ori v-ați certat dintr-un orgoliu prostesc și nu știi cum să-l aduci înapoi? Iată trei ritualuri care pot pune lucrurile pe făgașul cel bun:

1. Farmec de adus iubitul înapoi

Ai nevoie de două lumânări, o fotografie a celui iubit, o fotografie a ta în care zâmbești, un pliculeț de ceai de mușețel și o bucată de material de culoare albastră. Când ceasul indică ora 8 seara, aprinde lumânările, așază-te în fața lor și relaxează-te. Imaginează-ți o scenă liniștită și un peisaj odihnitor. Ia în mână fotografia fostului iubit și spune următoarele cuvinte: „Cu lumina flăcării îți luminez dorința/Când îți rostesc numele îmi vei simți înflăcărarea/Vraja a fost făcută!“ Pronunță-i numele de trei ori și așază-ți fotografia peste a lui. Pune fotografiile peste bucata albastră de material și pliculețul de ceai și leagă-le împreună. În trei săptămâni se întoarce.

2. Farmec care-l face să se îndrăgostească de tine

Cumpără un tub de cupru gol și introdu în el o hârtie pe care ai scris numele persoanei iubite. Apropie unul din capetele tubului cu ajutorul unui clește și atârnă-l de un lănțișor pe care să-l porți la gât. După șapte zile, ghici cine se va îndrăgosti de tine?

3. Farmec pentru căsătorie

Dacă nu se hotărăște să te ceară, ajută-l tu puțin. Fă rost de câteva petale de trandafir, un marker, apă de trandafiri, câteva șuvițe din părul iubitului și din al tău și două lumânări albe. Așază cele două lumânări una în fața celeilalte. Cu ajutorul markerului, scrie numele partenerului pe fiecare petală. Apoi, arde șuvițele de păr cu flacăra lumânării care este mai departe de tine. Amestecă cenușa cu petalele de trandafir și aruncă-le în apa aromată. Adună și presară amestecul în jurul locuinței partenerului, apoi stropește cu apa. Nu te uita înapoi, altfel, vraja nu va mai avea efect.

Articol preluat din ediția de mai 2014 a revistei Femeia.

Autor: Adriana Moscu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus