Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Numerograma, matricea datei de nastere

Numerograma, matricea datei de nastere

Numerologia, poate mai mult decât alte arte divinatorii, se bazează pe ideea că nimic din ce trăim nu-i întâmplător.  Pentru fiecare dintre noi, există un cod al propriului destin pe care data naşterii e în măsură să-l genereze.

Data naşterii e alcătuită din cifre de la 0 la 9. În configuraţia ta personală, unele se repetă, altele lipsesc, iar din celelalte regăsim doar câte una. Prezenţa acestor cifre în data naşterii, absența, dar şi frecvenţa lor oferă date preţioase despre personalitatea ta, felul în care relaţionezi cu cei din jur şi aptitudinile tale înnăscute.

Cum se obţine

Procedeul de întocmire a numerogramei datei de naştere este simplu: desenează un tabel precum cel de mai jos, cu trei rânduri şi trei coloane, care să cuprindă toate cifrele de la 1 la 9. Cifra 0 nu se ia în considerare.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Notează data la care te-ai născut, pentru a număra cifrele mai uşor. Lângă tabelul de mai sus, desenează încă unul, de această dată cu căsuţele goale. Trece apoi în fiecare căsuţă corespunzătoare câte cifre 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 sau 9 cuprinde data naşterii tale.

Exemplu: dacă te-ai născut pe data de 11.02.1975, numerograma arată astfel:

111

2

5

7

9

În data naşterii luată ca exemplu mai sus, există trei cifre 1 (le regăsim în prima căsuţă, corespunzătoare, conform primului tabel, cifrei 1), o cifră 2 (e trecută în căsuţa ei), iar 3 nu există (am trasat o linie). Se procedează după acelaşi raţionament în continuare – avem un 7, un 9 şi o liniuţă în căsuţa corespunzătoare lui 8, care lipseşte.

Fiecare cifră de la 1 la 9 are o vibraţie proprie, influenţând un anume aspect al vieţii şi spune ceva despre tine chiar dacă nu se regăsește în matrice:

1 cifra relaționării

Vorbeşte despre felul în care interacţionezi cu cei din jur.

Dacă lipseşte: nu prea ai încredere în tine şi de aceea pierzi multe trenuri, chiar dacă nu duci lipsă de diverse aptitudini. Fii mai puţin modestă şi scoate-ţi talentele în evidenţă!

Dacă ai una: nu ai trac în public şi te ajută talentul oratoric. Când trebuie să vorbeşti însă într-un cadru intim, unei singure persoane, nu prea-ţi găseşti cuvintele.

Dacă ai două: vorbeşti bine şi scrii la fel de uşor. Nu te pierzi lesne cu firea şi ai multă încredere în tine. Talentul tău organizatoric e de invidiat.

Dacă ai trei sau mai multe: vorbăreaţă nevoie mare, nu-i aşa? Nu suporţi să stai singură, fără partener sau parteneră de pălăvrăgeală. Relaţionezi minunat cu oamenii, dar stăpâneşte-ţi înclinaţia spre bârfă! Un pic de răbdare şi diplomaţie în plus nu ţi-ar strica.

2 cifra intuiției

E cifra cunoaşterii dincolo de aparenţe.

Dacă lipseşte: intuiţia nu te ajută deloc, iar un scepticism exagerat te determină să faci paşi înapoi. Dacă cineva insistă şi te trage de mânecă, de teamă devii chiar uşor agresivă.

Dacă ai una: ai un bun spirit intuitiv şi poţi citi rapid o persoană, fără a da greş. Nu te omori însă după lucrul în echipă și preferi să acţionezi singură.

Dacă ai două: eşti uşor de influenţat, deci mare grijă când îţi alegi anturajul! Ai impresia că toţi oamenii sunt la fel de sinceri şi deschişi ca tine, iar de aici, un lanţ de dezamăgiri.

Dacă ai trei sau mai multe: intuiția aproape că te face să vezi în viitor. Nu te baza însă doar pe ea, mai ales când vine vorba de bani!

3 cifra recunoașterii

Îţi spune cum stai cu învăţătura.

Dacă lipseşte: nu ai înclinaţie către ştiinţele exacte. În schimb, la capitolul creativitate nu te întrece nimeni. Din mâna ta ies obiecte artizanale frumoase.

Dacă ai una: îţi place să înveţi, să te documentezi, dar nu în cadru organizat (la şcoală). Firea ta autodidactă te va conduce (dacă nu a făcut-o deja) către activităţi fără program, de birou.

Dacă ai două: eşti atrasă de mistere, ştiinţele oculte, zodiac. Rubrica horoscop e prima pe care o citeşti în FEMEIA., nu-i aşa? Când problemele de zi cu zi te copleşesc, cauţi răspuns în stele.

Dacă ai trei sau mai multe: activităţile ce ţin de minte şi spirit îţi umplu ziua și de aceea eşti cam sedentară. Toată ziua citeşti, vrei să ajungi în profunzimea subiectelor care te interesează. Eşti, cum se spune în popor, un şoarece de bibliotecă.

4 cifra organizarii

Să vedem în ce măsură pui totul la punct!

Dacă lipseşte: rutina te plictiseşte şi amâni constant rezolvarea unor probleme. Din această cauză, este posibil să ai probleme la serviciu.

Dacă ai una: ai spirit practic, eşti un bun organizator, genul de persoană pe care te poţi baza. Tu pui la cale concediile, petrecerile şi alte evenimente de familie.

Dacă ai două: eşti obsedată de ordine, curăţenie, simetrie. Eşti genul de persoană care, atunci când intră în casă, primul lucru pe care îl face e să îndrepte un tablou aşezat câș.

Dacă ai trei sau mai multe: ai talent la grădinărit, ambalat lucruri, aranjat mobila. Îţi place să meştereşti prin casă şi, în general, te descurci mai degrabă la organizarea lucrurilor decât a oamenilor.

5 cifra curajului

Eşti dependentă de adrenalină?

Dacă lipseşte: nu ieşi din zona de confort decât împinsă de la spate şi foarte greu îţi asumi riscuri. Te urneşti greu, dar nu este vorba de lene, ci doar de ezitare şi de faptul că te pierzi cam repede cu firea.

Dacă ai una: motivată de beneficii materiale sau sentimentale, eşti gata să-ţi asumi riscuri. Dar nici atunci nu te arunci cu capul înainte fără a analiza bine situaţia. Cel mai mare curaj îl capeţi atunci când ţi se spune că nu poţi – orgoliul e un bun stimulent!

Dacă ai două: ești ambiţioasă, hotărâtă, mereu în linia întâi dacă e vorba de o cauză nobilă. Nu te dai în lături să sari în ajutorul unei persoane aflate în pericol.

Dacă ai trei sau mai multe: ai un curaj nebun. Îţi plac sporturile extreme, meseriile periculoase, adori să te simţi invadată de adrenalină. Asta nu-i rău, dar fereşte-te de gesturile necugetate!

6 cifra familiei

Ea rezolvă dilema „familie sau profesie?“

Dacă lipseşte: când erai mică, voiai să pleci de acasă, apoi ai fugit de măritiş. Te aşezi greu la casa ta, fiindcă, pentru tine, pe primul loc sunt hobby-urile şi cariera.

Dacă ai una: eşti în căutarea echilibrului dintre familie şi profesie, încerci să le împaci pe amândouă, dar, dacă ai probleme acasă ori e copilul bolnav, nu-ţi mai pasă de nici o şedinţă de la serviciu.

Dacă ai două: îţi faci griji mereu pentru ai tăi şi vrei să-i vezi în jurul mesei cât mai des. Ţii la tradiţii, la sărbătorile în familie, îţi place să fii soţie şi mamă.

Dacă ai trei sau mai multe: eşti atât de implicată în viaţa familiei tale, încât uiţi de tine, de nevoile şi plăcerile proprii, ducând mereu grija celorlalţi și neglijând propria persoană. Uneori, simţi nevoia să fii singură ori să mai scapi de responsabilităţi, dar, roasă de remuşcări, te întorci la făcut pe plac bărbatului şi copiilor. Încearcă să te valorizezi mai mult!

7 cifra increderii

Arată cât de mult eşti dispusă să te laşi pe mâna altora.

Dacă lipseşte: nu-ţi place să ţi se dea sfaturi, cum crezi şi faci tu e cel mai bine. Ai spirit de lider şi pretinzi încredere chiar dacă nu prea ştii s-o oferi.
Dacă ai una: eşti Toma necredinciosul în multe privinţe, iar asta, pentru că nu prea ai încredere în tine. Totuşi, când nu trebuie, devii foarte credulă, iar cei rău intenţionaţi pot încerca să profite de naivitatea ta.

Dacă ai două: pentru tine, toţi oamenii sunt buni şi de încredere până ce nu dovedesc contrariul. Crezi în prezumţia de nevinovăţie şi nu te grăbeşti să judeci sau să pui etichete până ce nu ţi se dovedeşte că încrederea ţi-a fost trădată.

Dacă ai trei sau mai multe: crezi orbeşte tot ce ţi se spune şi ţi se promite şi din cauza asta te loveşti des de dezamăgiri. Nu înţelegi de ce unii oameni vorbesc fără să se ţină de cuvânt. Ai mare grijă cui încredinţezi secretele tale!

8 cifra banilor

Pentru tine, banii aduc fericirea sau nu?

Dacă lipseşte: eşti foarte generoasă, arunci cu banii în stânga şi-n dreapta şi ai mai mereu datorii. Puţină organizare a veniturilor nu ţi-ar strica.

Dacă ai una: nu faci cheltuieli nechibzuite, dar trăieşti după principiul că suntem prea săraci ca să ne luăm lucruri ieftine. Preferi produsele de calitate, iar la shopping nu vânezi reduceri.

Dacă ai două: te simţi în largul tău doar când te bucuri de stabilitate financiară. Ai talent pentru afaceri şi te pricepi să detectezi cele mai bune oferte, fie că eşti la job ori la supermarket.

Dacă ai trei sau mai multe: cum să-ţi spunem aşa, mai delicat, că eşti cam… zgârcită? Pentru tine, banii nu sunt un mijloc, ci un scop în sine. Învaţă lecţia generozităţii şi vei vedea ce bine îţi va fi!

9 cifra rațiunii

Mintea şi sufletul îşi dispută supremaţia.

Dacă lipseşte: eşti genul de persoană mereu cu capul în nori şi ai nevoie de prezenţa cuiva pragmatic în viaţa ta, pentru a te aduce cu picioarele pe pământ.

Dacă ai una: nu prea îţi place să despici firul în patru, dar la nevoie îţi aduni puterile şi iei decizii raţionale.

Dacă ai două: treci totul prin filtrul gândirii şi te bazezi pe capacităţile tale intelectuale. Când te îndrăgosteşti, faptul că nu mai poţi controla mental tot ce ţi se întâmplă te face să te simţi vulnerabilă. Te laşi greu în voia sentimentelor.
Dacă ai trei sau mai multe: capacitatea ta de a analiza o situaţie este impresionantă. Faci tabele cu pro şi contra, cu aşa da, aşa nu, scheme, grafice, iar când tragi concluziile, sunt dintre cele mai exacte. Deşi eşti ca un mic detectiv, latura ta raţională n-o pune în umbra pe cea sentimentală.

Articol preluat din ediția de aprilie 2014 a revistei Femeia.
Autor: Alina Grozea
Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus