Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Semnul zodiacal te ingrasa?

Semnul zodiacal te ingrasa?

Dacă faci orice și nu reușești să scapi de kilogramele în plus, ba chiar te rotunjești pe zi ce trece, s-ar putea ca zodia ta să fie mai vinovată decât moștenirea genetică.

Asta, pentru că anumite trăsături zodiacale îţi influenţează modul de gândire, dar şi alegerile culinare, mai exact determinarea de a urma (sau nu) cu stricteţe o dietă. Foloseşte-le ca să poţi alege un program de slăbit potrivit!

Berbec

Ai multă voinţă şi o dorinţă uriaşă de a reuşi când îţi propui ceva, numai că te arunci uşor cu capul înainte într-o dietă și la fel de repede o abandonezi.

Ce să încerci Să te iei la-ntrecere cu cineva, să pui un pariu sau pur şi simplu să începi dieta împreună cu o prietenă, ca să fii motivată să slăbeşti mai mult decât ea. Nu de alta, dar Berbecii reacţionează bine la competiţie, sunt dornici să fie primii în toate.

Riscuri Pe cât de mult te entuziasmezi la început, pe atât de repede baţi în retragere când începi să te plictiseşti, în special dacă ajungi în etapa de stagnare şi nu mai vezi rezultate rapide, ca-n primele zile. Provocarea este să-ţi propui obiective mici, pe termen scurt, ca să nu apară monotonia.

Sporturile potrivite Box, tae-bo

Taur

Ţi-e greu să porneşti, mai cu seamă că eşti o fire sedentară şi comodă, dar odată ce ţi-ai pus un obiectiv în gând, perseverezi şi nu te laşi cu una, cu două.

Ce să încerci Ţi se potrivesc mănuşă programele de slăbit organizate strict, cu reguli bine puse la punct şi care să-ţi ofere puţine opţiuni.

Riscuri Adori mâncarea şi ţi-e greu să spui nu alimentelor nesănătoase. Provocarea cea mai mare este să eviţi mâncatul pe fond nervos.

Sporturile potrivite Jogging, pilates, dans

Citește și: Ce spune semnul zodiacal despre copilul tau

Gemeni

Îţi place varietatea, nu spui nu schimbării şi eşti optimistă când începi o dietă.

Ce să încerci Un meniu flexibil, care să includă gustări mici şi dese, dar şi obiective uşor de atins.

Riscuri Eşti nerăbdătoare, hiperactivă şi nu-ţi place rutina. Nu alege un regim prea complicat! Altfel, rişti să te pierzi în detalii.

Sporturile potrivite Aerobic, alte activităţi de grup

Rac

Nu-ţi place să te scoată cineva din zona de confort, dar eşti vigilentă când îţi propui un obiectiv.

Ce să încerci Eşti bine organizată şi ţi-e uşor să urmezi instrucţiuni, aşa că poţi să ții orice dietă menită să-ți accelereze metabolismul lent.

Riscuri Îţi place să-i ştii bine hrăniţi şi fericiţi pe cei din familie, aşa că e greu să nu cedezi ispitei. Nu lăsa rutina cu care eşti atât de obişnuită să-ţi distragă atenţia de la regimul ales! Ai tendinţa să mănânci mult când eşti supărată, aşa că un pic de relaxare (băi cu uleiuri eterice și spumă, yoga) ţi-ar prinde bine.

Sporturile potrivite Înot, aerobic în apă, dans pe muzica preferată

Leu

Îţi place să arăţi bine, ca să ai cu ce te mândri când te afişezi în public. Iar pentru că eşti un lider înnăscut şi nu suporţi înfrângerile, nu te dai bătută nici când îţi propui să slăbeşti.

Ce să încerci Mănâncă puţin şi des, în special legume şi fructe, dar şi proteine (carne albă, ouă, nuci), de care ai mare nevoie pentru stilul tău de viaţă activ.

Riscuri Eşti mereu în priză, consumi multă energie şi ai tendinţa să compensezi cu alimente grase, calorice. Ca să le eviţi, stabileşte meniul în detaliu încă de la începutul zilei şi nu te abate de la el!

Sporturile potrivite Alege sporturile de echipă, ca să ai ocazia să-ţi manifeşti calităţile de lider.

Citește și: Ce gustari prefera fiecare semn zodiacal

Fecioară

Obişnuieşti să vezi defecte chiar şi acolo unde nu sunt, aşa că s-ar putea să nu fii grăsuţă, ci doar prea exigentă cu tine.

Ce să încerci O dietă cu număr fix de calorii, pentru că-ţi place să ai totul sub control şi să te organizezi, cum se întâmplă când trebuie să calculezi şi să aduni caloriile consumate de-a lungul unei zile.

Riscuri Te descurajezi uşor, aşa că ai tendinţa să abandonezi dieta după cea mai mică abatere.

Sportul potrivit Atât timp cât alegi un set de exerciţii bine stabilit, le poţi practica şi acasă.

Balanţă

Din păcate, metabolismul nu prea ţine cu tine, aşa că nu slăbeşti foarte uşor, fiindcă că eşti o fire comodă şi disciplina nu e punctul tău forte.

Ce să încerci Ai nevoie de o motivaţie simplă, cum ar fi o pereche de blugi în care vrei să intri. Apoi, elimină din meniu grăsimile rele şi zahărul. Nu uita că trebuie să consumi multe fibre şi suficientă apă, ca acestea să dea un brânci metabolismului.

Riscuri Eşti gurmandă şi nu renunţi uşor la mâncărurile preferate. E posibil să cedezi ispitelor culinare, sperând că problema kilogramelor o să dispară de la sine. Şi nu se întâmplă aşa!

Sporturile potrivite Nu-ţi doreşti să transpiri la sală, aşa că poţi încerca zumba sau alte sporturi mai puţin solicitante.

Scorpion

Nu-ţi plac jumătăţile de măsură şi eşti încăpăţânată, iar când te simţi controlată, ripostezi, aşa că-ţi poate fi destul de greu să accepţi restricţii.

Ce să încerci O dietă lejeră, dar sănătoasă, care să nu-ţi dea senzaţia că eşti constrânsă. Iar o zi pe săptămână, ai putea urma o dietă extremă (de exemplu, numai cu fructe).

Riscuri Să uiţi să mănânci în timpul zilei, iar seara să recuperezi consumând alimente hipercalorice.

Sportul potrivit  Yoga, pentru că te ajută să ţii stresul sub control.

Citește și: Lucruri mai putin stiute despre zodii

Săgetător

Optimismul te face să abordezi orice cură de slăbire cu o atitudine benefică. Până la urmă, cât de greu poate fi?

Ce să încerci Te stresează număratul caloriilor şi ai nevoie de varietate.

Riscuri Să cedezi ispitei atunci când ai în faţă mâncărurile preferate, în special cărnuri grase.

Sporturile potrivite Mers cu bicicleta, alergat, activităţi în aer liber

Capricorn

Îţi place disciplina şi reuşeşti cu brio să rezişti tentaţiilor atât timp cât rezultatele tale sunt mai bune decât ale altora.

Ce să încerci Să nu ţii prea mult timp aceeaşi dietă, ci să le alternezi. Poţi urma fără probleme un regim cu reguli stricte, bazat, spre exemplu, pe supe, salate de legume şi fructe, lactate semidegresate.

Riscuri Să dai vina pe alţii atunci când dieta eşuează şi să renunţi.

Sportul potrivit Antrenamentul personal e o alegere bună, dat fiind că nu suporţi să ţi se dea sfaturi. Evită exerciţiile care forţează articulaţiile!

Vărsător

Raţională, dar şi imprevizibilă, n-ai încredere în tine şi în corpul tău. Important este să conştientizezi că trebuie să slăbești şi să-ți dorești asta.

Ce să încerci O dietă care aduce rezultate rapid, precum regimul numai cu supe sau cu o singură categorie de alimente. Ori o dietă unică, special concepută pentru tine, pe care să n-o urmeze alţii.

Riscuri Nu te descurci prea bine la urmat directive, aşa că vei abandona o dietă cu multe reguli.

Sporturile potrivite Înot, alergat și orice activitate care-ţi permite să te organizezi singură.

Peşti

Ca şi celelalte zodii de Apă (Rac şi Scorpion), eşti predispusă îngrăşării, pentru că mănânci necontrolat când eşti stresată sau deprimată.

Ce să încerci O dietă care să te scoată din visare, cu mese strict calculate, la ore fixe, pentru că programul de masă haotic e cel care te îngraşă. E bine să cântărești cu atenţie porţiile.

Riscuri Dacă ţi se impune o interdicţie, ai tendinţa să compensezi cu alt obicei nesănătos. În plus, deseori mănânci pe sistem nervos.

Sporturile potrivite Înot şi alte sporturi practicate în apă

Citește și: Partile negative ale zodiilor

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.49/11.12.2014

Autor: Andreea Cohuț

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus