Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Vise premonitorii

Vise premonitorii

Ai acelaşi coşmar în fiecare noapte sau te-ai trezit cumva cu senzaţia că vei primi o veste proastă cât de curând? Cel mai probabil ai avut un vis premonitoriu, care are rolul de a te avertiza cu privire la evenimentele neplăcute ce pot urma.

Premoniţiile pot fi percepute drept un cadou bine-venit, spun unii. Alţii le consideră un fel de „medicină preventivă“, deoarece ne atrag atenția cu privire la ameninţările asupra sănătăţii noastre. Scopul apariţiei lor este de a ne salva pe noi sau pe cei apropiaţi nouă de la ceva rău ce ar urma să se întâmple. Originea premoniţiilor pare să fie destul de îndepărtată, în care exista relaţia vânător-vânat, iar victima presimţea că viaţa îi era pusă în pericol şi primea, astfel, şansa de a se apăra. Definiţia cea mai corectă a premoniţiei este avertizarea pericolelor viitoare fără a deţine nicio dovadă concretă în acest sens. Iar dovezile nu sunt singurele necunoscute în cazul premoniţiilor. La fel de bine, n-avem nicio idee cine ne trimite mesajul menit să ne salveze. Există speculaţii – precum Dumnezeu, îngerii sau spiritele celor decedaţi –, dar nu şi certitudini. Ceea ce ştim cu siguranţă e că empatia, dragostea şi compasiunea dintre oameni fac posibilă apariţia premoniţiilor. Iar aceste sentimente devin puternice mai ales între rude apropiate sau parteneri de-o viaţă. Premoniţiile pot apărea sub diverse forme: vise sau coşmaruri, mesaje primite de la cei care ne vor binele sau pură intuiţie. Ele reprezintă o abilitate a psihicului uman de care toată lumea poate beneficia, însă, din păcate, nu toţi suntem receptivi la aşa ceva.

Ai avut un vis premonitoriu. Ce-i de făcut?

Cel mai adesea avem premoniţii prin intermediul viselor. De la 90 de minute până la peste două ore pe noapte, fiecare om de pe pământ visează. Iar visele cu semnificaţie au loc cel mai adesea în timpul celui mai profund somn, adică între două noaptea şi șapte dimineaţa. Spre deosebire de conştient, visele ne pot oferi informaţii suplimentare şi benefice cu privire la o anumită situaţie cu care ne confruntăm. Ce e de făcut în momentul în care ai vise premonitorii? Cei care au studiat îndelung fenomenul îţi propun, în primă instanţă, să faci diferenţa între un vis cu semnificaţii adevărate şi altul influenţat de factori externi precum zgomote, mirosuri etc. (de exemplu, când auzi soneria ceasului deşteptător, poţi integra sunetul într-un vis). Al doilea lucru de care să ţii cont e să ai întotdeauna un carneţel şi un pix pe noptieră, pentru a nota cât mai multe detalii legate de acel vis. Astfel, descrie locuri, persoane, senzaţii, culori, forme, mirosuri, notează numere, nume, temperaturi şi, cel mai important, sentimentul pe care l-ai avut în decursul visului. Ceea ce e de înțeles este că simbolistica joacă un rol crucial în decodificarea premoniţiilor – aşadar, nu te grăbi să tragi concluzii, ci mai degrabă fii cu mintea deschisă la diverse interpretări! Mai mult, nu ezita să povesteşti celor apropiaţi visul tău, nu se ştie niciodată ce informaţii suplimentare îţi pot oferi, care să grăbească procesul descifrării visului premonitoriu.

Premoniţie sau coincidenţă?

Premoniţiile pot avea loc în viitorul apropiat sau peste câţiva ani, sunt subtile sau, dimpotrivă, te obsedează. Există persoane care visează că un avion se prăbuşeşte şi a doua zi află că o asemenea catastrofă chiar a avut loc. De multe ori însă, lucrurile nu sunt atât de clare. Pur şi simplu ne cuprinde o puternică senzaţie că se va întâmpla ceva rău, fără să avem vreo idee despre ce anume ar fi vorba, sau devenim trişti aparent fără motiv. Mai târziu, putem descoperi că o rudă s-a stins din viaţă. La fel de bine, e posibil ca visul pe care l-am avut să nu se adeverească vreodată.  Tocmai de aceea scepticii nu dau crezare celor care se bazează pe presentimente sau intuiţie şi sunt de părere că împlinirea unor premoniţii nu poate ţine decât de o simplă coincidenţă. Cu toate astea, ştim cu toţii că există situaţii pe care nu putem risca să le ignorăm. Dacă premoniţia include moartea sau accidentarea, e de preferat să-i acorzi toată atenţia, deoarece e posibil să nu întâlneşti o a doua oportunitate de a atenţiona persoana în cauză. Dacă visul se repetă câteva nopţi la rând, probabil îţi este transmis un mesaj. De asemenea, când coşmarul pare cât se poate de real, ei bine, chiar are şanse să se transforme în realitate. Iar dacă o persoană apropiată are acelaşi vis, poţi considera că premoniţia este o adevărată avertizare.

Semnificaţia viselor premonitorii

Cădere – o prăbuşire haotică denotă faptul că am pierdut controlul vieţii proprii. Un zbor descendent şi asumat indică serenitate şi renunţare la ceva dăunător.

Eşti urmărit – nu reprezintă atât teama de a fi prins cât mai ales motivul pentru care fugim, de ce anume vrem să scăpăm. Cel mai probabil, în viaţa reală refuzăm să avem de-a face cu o anumită situaţie sau persoană.

Apă – reprezintă sentimentele noastre sau inconştientul. Starea apei (agitată sau liniştită) ne oferă informaţii despre cât de eficient (sau nu) ne gestionăm sentimentele.

La şcoală – în bancă sau ne pregătim să dăm un examen pentru care nu ne-am pregătit. Este vorba despre o lecţie pe care trebuie s-o învăţăm şi pe care o ignorăm.

Moarte – dispariţia cuiva apropiat are conotaţie negativă, acest vis reprezintă o schimbare dramatică prin care trecem. Este sfârşitul unei situaţii şi începutul alteia.

Zbor – reflectă controlul pe care îl avem în ce priveşte propria viaţă şi încrederea în capacitatea proprie de a realiza ceea ce ne-am propus. 

Nuditate – vulnerabilitate sau expunere emoţională şi psihologică.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus