Esti aici

Berbec

Legatura amoroasa dintre doi Berbeci este ca un foc de artificii. Cei doi sunt intodeauna in competitie, ceea ce face ca relatia lor sa fie una plina de provocari. Relatia dintre un Berbec si alt Berbec este ca si cum s-ar uita in oglinda. Berbecii inteleg cel mai bine nevoia de independenta a partenerului. Uneori totusi, pot fi posesivi si trebuie sa invete sa nu concureze unul cu celalalt prea des. Daca respecta aceste reguli, relatia lor poate fi extrem de puternica.

Legatura dintre Berbec – Berbec este una dintre doua spirite puternice, si in general relatia dintre ei este pozitiva si entuziasta. Le place sa incerce lucruri noi – sporturi extreme sau alte activitati solicitante. Problemele care apar frecvent intr-o relatie vor fi dificil de rezolvat pentru cei doi datorita personalitatilor prea asemenatoare, care intra in conflict.

Trebuie sa invete sa colaboreze si sa nu fie egoisti. Acest cuplu nu va avea niciodata probleme cu ipocrizia si inselaciunea, deoarece Berbecii vorbesc deschis despre sentimentele lor. Probleme pot aparea insa datorita judecatii pripite. Zodia Berbec este guvernata de planeta Marte, Zeul Razboiului, si ca doi soldati intr-o batalie, Berbecii pot lupta impreuna sau unul impotriva celuilalt.

Amandoi au caractere puternice si le plac provocarile, asa ca e ceva normal pentru ei sa se certe tot timpul. Marte reprezinta de asemenea si pasiune, iar Berbecii vor avea o relatie activa cu oricare dintre semnele zodiacale. Berbecul este un semn de Foc. Au o energie de nestavilit, asa ca se intampla rar ca unul dintre parteneri sa oboseasca in timp ce al doilea mai vrea sa continue.

Desi se poate intampla foarte des sa nu fie de acord diferentele de opinie nu dureaza mult deoarece sunt prea grabiti sa treaca la urmatoarea provocare pentru ca sa stea suparati. Vor exista si lupte pentru conducere asadar, compromisurile vor fi necesare.

Daca cei doi reusesc sa-si controleze ego-ul relatia lor va fi una frumoasa si poate indelungata. Berbecul un semn Cardinal si combinatia Berbec – Berbec este foarte dinamica. Daca vor ceva nu vor renunta pana ce nu vor obtine.

 • Cel mai bun aspect al relatiei Berbec – Berbec este spontaneitatea acestora. Doi Berbeci impreuna nu se vor plictisi niciodata. Energia lor si abilitatea de a se impaca repede dupa o cearta face ca cei doi sa fie compatibili si relatia lor sa fie una pasionala.

Relatia Berbec – Taur este o combinatie intre Dragoste, reprezentata de Taur si Pasiune, reprezentata de Berbec. Este o relatie foarte echilibrata, in timp ce Berbecului ii place sa actioneze, Taurul este mai calm. Acest lucru poate crea si probleme, Taurului ii place romantismul si calmul, lucruri straine pentru Berbecul direct si impulsiv.

Aceasta relatie poate fi una din care ambii parteneri au multe de invatat. Taurul il poate ajuta pe Berbec sa-si controleze impulsivitatea, iar berbecul il poate invata pe Taur sa fie mai spontan si aventuros. Taurul este senzual, rabdator si bland, iar Berbecul este atras de aceste calitati, vazand in Taur un adevarat sprijin, stabil si loial.

Pe Taur il atrag la Berbec acele calitati care lui ii lipsesc – abilitatea de a sti cand si cum sa profite de oportunitatile pe care i le ofera viata. Berbecul aduce dinamism in relatie, iar Taurul, romantism si siguranta. Berbecul este dominat de planeta Marte, semn al Pasiunii, iar Taurul de Venus, semn al Iubirii.

Cele doua semne sunt ca doua jumatati ale unui intreg. Cele doua zodii sunt in mod universal recunoscute ca reprezentarea feminitatii si a masculinului, asadar relatia lor are un bun echilibru de energie feminina si masculina. Berbecul este semn de Foc, iar Taurul de Pamant. Berbecul vrea sa-si ia destinul in propriile maini, in timp ce Taurul are nevoie de stabilitate si securitate.

Uneori Taurul poate fi posesiv, lucru greu de tolerat pentru independentul Berbec. Berbecul este un semn Cardinal, in timp ce Taurul este unul Fix. In aceasta relatie, Berbecul nu va reusi sa-si faca de cap oricat de mult ar vrea. Taurul este foarte hotarat si nu se lasa induplecat cu una cu doua.

Ambii vor sa fie sefi, asa ca din nou apare nevoia unui compromis. In loc sa se simta prea sigur de sine, Berbecul poate invata sa cantareasca mai bine evenimentele inainte sa actioneze; Taurul poate invata sa fie mai spontan si sa descopere frumusetea vietii.

 • Cel mai bun aspect al relatiei Berbec-Taur este natura ei pasionala si camadereasca in acelasi timp. Personalitatile lor diferite si abilitatea de a invata unul de la altul face ca relatia lor sa fie una foarte puternica.

Relatia dintre Berbec si Gemeni este o conexiune atat fizica, cat si intelectuala. Aceste doua semne iubesc actiunea si raman optimiste chiar si in cele mai grele momente. In general semnele care se afla la distante mari in zodiac au o relatie buna, bazata pe comunicare excelenta si intelegere reciproca. Ambelor semne le place independenta, dinamismul si vor sa fie initiatori de drumuri.

Au o relatie echilibrata: Berbecul vrea sa experimenteze lucruri noi, iar Gemenii sa le discute. Impreuna pot experimenta lucruri pe care separat le-ar fi ratat. Dispun de tone de energie si au idealuri comune. Gemenii sunt ganditori si vorbareti, le place stimularea intelectuala si libertatea si privesc toate partile unei probleme. Berbecului ii place sa se implice in proiecte noi, sa-si murdareasca mainile. Berbecul este guvernat de planeta Marte, iar Gemenii de Mercur. Cele doua planete reprezinta Pasiune si Comunicare.

Datorita faptului ca au moduri de abordare diferite, cei doi fac o echipa buna. Se poate intampla sa aiba loc certuri; insa cei doi parteneri trebuie sa inteleaga modul in care este perceput de celalalt si sa incerce sa evite certurile in loc sa devina prea implicati in ele. Berbecul este semn de Foc, iar Gemenii de Aer. Aerul e vital pentru Foc, ceea ce face aceasta relatie una foarte buna.

Gemenii pot sa-l urmeze pe Berbec in multitudinea de proiecte si actiuni in care acesta se lanseaza si-l poate ajuta cu abordarea sa intelectuala. Berbecul este un semn Cardinal, iar Gemenii, unul al Schimbarii. Ca urmare Berbecul initiaza planuri si actiuni, iar Gemenii sunt intotdeauna dispusi sa-l insoteasca. Berbecul iubeste faima, in timp ce Gemenilor le place sa stea in spatele scenei, sa traga sforile.

 • Cel mai bun aspect al acestei relatii este abilitatea de a lucra in echipa. Impreuna ei pot realiza mult mai multe decat unul singur ar fi reusit.

Relatia dintre Berbec si Rac este una dintre doua opusuri care se atrag. Berbecul este impulsiv si ingamfat, iar Racul este sensibil si emotiv. Si Berbecul poate fi sensibil, dar intr-un mod patimas, care il poate coplesi pe Rac. Pe de alta parte, Berbecul gaseste atragatoare sensibilitatea Racului. Se poate intampla ca sa se iveasca probleme daca Racul se afla intr-o faza proasta sau Berbecul devine prea violent.

Ambii trebuie sa isi faca timp pentru a intelege problemele celuilalt precum si ca vin din directii diferite dar ca pot lucra impreuna pentru a indeplini un scop comun. Racul este semnul Casei, iar Berbecul este un semn caracterizat prin actiune. Un element comun este faptul ca ambii sunt extrem de protectori cu personele iubite. Racul isi aduna prietenii si rudele apoape atunci cand are probleme, in timp ce Berbecul foloseste curajul si forta de care dispune pentru a iesi dintr-o situatie stresanta.

Racul ii ofera Berbecului o viata domestica fericita si securitate emotionala. Berbecul este guvernat de planeta Marte, iar Racul de Luna. Racul este atras de natura pasionala a Berbecului. Sensibilitatea Racului il poate invata pe Berbec sa incetineasca rituml si sa se bucure mai mult de viata inainte de a merge mai departe. Berbecul este un semn de Foc, iar Racul de Apa.

Aceasta poate fi o combinatie ideala, in care actiunea si sentimentele se combina pentru a atinge un scop final. Racul il poate ajuta pe Berbec sa invete sa fie mai calm, iar Berbecul ii arata Racului cum sa iasa din cochilie. Totusi Racul poate exagera si-l poate sufoca pe Berbec cu prea multa afectiune, in timp ce Berbecul il poate face pe Rac sa-si epuizeze toate energiile. Berbecul si Racul trebuie sa discute deschis si la obiect pentru a pastra o balanta. Ambele zodii sunt semne Cardinale, sunt initiatori, dar trebuie sa invete sa coopereze.

 • Cel mai bun aspect al acestei relatii este acela, ca o data ce realizazeaza ca fac parte din aceeasi echipa, lucreaza bine impreuna. Posibilitatea fiecarui partener de a oferi ceea ce ii lipseste celuilalt face ca relatia lor sa fie una echitabila.

Cand un Berbec si un Leu sunt impreuna, cu siguranta sar scantei. Ambii sunt semne de Foc, pasionali si dinamici, iubesc actiunea si competitia. Aceasta relatie este una condimentata. Pot aparea probleme pentru ca ambii vor sa fie seful. Se respecta si se admira reciproc, dar trebuie sa invete sa faca cu randul la conducere. Parteneriatul lor se reduce la o pasiune arzatoare, dominatie si la cine conduce si cand.

Ambii sunt mandri si nerabdatori. Leului ii place sa fie adorat sis a flirtreze, lucru ce poate fi plictisitor pentru Berbec. Totusi, in ciuda divergentelor lor, adesea Berbecul Cauta sfaturi si consiliere la Leu. Leul este regele animalelor si se poate intampla uneori ca Berbecul sa fie un miel. Ca si in mitul Leului si al Mielului, cu putin efort si multa rabdare diferentele dintre ei pot fi depasite si cei doi pot trai in armonie.

Ambele zodii sunt in general respectate de catre altii si este important ca acest respect sa existe si in sanul relatiei. Berbecul este guvernat de planeta Marte, iar Leul de Soare. Ambii sunt reprezentarea energiei masculine, dar impreuna pot face o combinatie reusita – se inteleg unul pe celalalt deoarece sunt asemanatori. Ambii sunt semne de Foc, de aceea relatia tinde sa fie una foarte pasionala. Cand este buna, este foarte foarte buna, iar cand merge prost, se lasa cu argumente zgomotoase si orogolii ranite.

In acesta relatie este intotdeauna competitie in legatura cu cine este la conducere sin din moment ce o relatie de iubire nu trebuie sa fie bazata pe putere, acest lucru ar putea sa fie o problema. Ambii au o energie nemarginita si pun tot timpul ceva la cale. Cu toate ca se pot contrazice destul de des, diferentele de opinie si conflictele nu vor dura mult, Berbecul fiind prea ocupat cu urmatoarea “misiune” ca sa tina suparare.

Berbecul este un semn Cardinal, iar Leul unul Fix. Berbecul in ofera Leului siguranta pentru a risca, in timp ce Leul il poate ajuta pe Berbec sa termine un lucru inceput in loc sa sara la ceva nou fara a fi terminat ceea ce incepuse.

Se poate intampla ca Berbecul sa raneasca sentimentele Leului daca actioneaza pripit. Fiecare este loaial si tine mult la celalalt, si atunci cand vor intelege ca nu trebuie sa fie tot timpul seful vor realiza multe impreuna.

 • Cel mai bun aspect al acestei relatii este admiratia pe care o au unul pentru celalalt. Energia si pasiunea de care dispun amandoi ii fac sa aibe o relatie foarte dinamica.

Atunci cand un Berbec si o Fecioara se intalnesc s-ar parea ca nu au nimic in comun si nu au ce invata unul de la celalalt. Acestei relatii ii trebuie timp pentru a se dezvolta si fiecare trebuie sa invete sa-l inteleaga pe celalalt.

Cei doi pot parea total opusi: in timp ce Berbecul este impulsiv, dominant, agresiv si nerabdator, Fecioara este tacuta, orientata catre detalii, chiar timida. Dar tocmai aceste diferente ii fac sa invete multe unul despre celalalt, daca trec peste aparente si privesc lucrurile in adancime.

La inceputul relatiei, totusi, cei doi s-ar putea sa-si vada doar defectele. Fecioara crede ca Berbecul este prea impertinent, iar Berbecul crede despre Fecioara ca este foarte posomorata. Dar daca reusesc sa-si priveasca mai degraba calitatile decat defectele, vor descoperi foarte multe lucruri.

Berbecul o invata pe Fecioara sa fie amuzanta si spontana si sa nu mai ai lucrurile atat de in serios, iar Fecioara il invata pe Berbec sa fie rabdator, politicos, atent la detalii si sa aprecieze si lucrurile simple.

Berbecul este guvernat de planeta Marte, iar Fecioara de Mercur. Astfel Berbecul se repede cu capul inainte la atac, fara a analiza problema inainte. Fecioara vrea insa mai intai sa analizeze totate detaliile inainte de a trece la fapte. Aceste aspecte sunt valabile atat in cariera cat si in relatiile personale. Berbecul este un semn de Foc, iar Fecioara de Pamant.

Desi acestor doi li se poate parea foarte dificil sa se puna in locul celuilalt, atunci cand lucreaza impreuna fac o echipa excelenta. Berbecul este un semn Cardinal, iar Fecioara unul “Schimbabil”.

Fecioara nu vrea sa fie lider, ci este mai multumita sa urmeze sugestiile celorlalti odata ce a hotarat ca este viabila. Berbecul vrea sa faca aceste sugestii, intodeauna. Este o relatie benefica daca urmaresc acelasi scop.

 • Cel mai bun aspect al acestei relatii este eficacitatea pe care o au cand lucreaza in echipa, fie profesional, fie in viata personala. Personalitatile lor atat de opuse in multe privinte fac relatia dintre cei doi, una complementara.

Cand un Berbec si o Balanta se intalnesc este evocata polaritatea zodiacului. Cele doua zodii sunt opuse in zodiac, se afla la 180 de grade distanta unul de celalalt.

Fiecare poseda calitati care celuilalt ii lipsesc, si acest lucru combinat cu dorinta Balantei de armonie, fac din relatia celor doua una foarte echilibrata. Berbecul este un semn al individualismului, iar Balanta al parteneriatului si diferentele continua.

Berbecul este impulsiv, nerabdator si gata mereu de nou si de actiune, in timp ce Balanta este nehotarata, iubeste pacea si linistea si prefera abordarile calme. Berbecul poate invata de la Balanta ca metoda lui nu este intotdeauna cea mai buna.

Intre cei doi exista o mare atractie sexuala, specifica semnelor aflate la poli opusi ai zodiacului. Pe de alta parte, cu toate ca atractie dintre ei este extraordinara atunci cand lucrurile merg bine, relatia poate deveni foarte provocatoare cand incepe sa mearga prost.

In general insa, relatia Berbec – Balanta este echilibrata. Fermecatoarea si manierata Balanta il poate invata pe Berbec ce inseamna sa ai stil. Balanta va face orice sa mentina armonia intr-o relatie.

In acelasi timp, hotaratul Berbec o poate invata pe indecisa Balanta sa aiba incredere in propria intuitie. Berbecul este guvernat de Marte, iar Balanta de Venus. Este o pereche excelenta, deoarece cele doua zodii sunt reprezentate de planetele Pasiunii si Iubirii.

Sunt recunoscute universal ca fiind semnele masculinitatii si feminitatii, deci aceasta relatie este o combinatie intre energia masculina si cea feminina. Venus reprezinta frumusete si romantism, in timp ce Marte semnifica pasiune.

Combinatia ideala Berbecul este un semn de Foc, iar Balanta de Aer. Aerul este esential pentru Foc ajutandu-l sa se mentina aprins si sa evolueze. Berbecul o poate ajuta pe Balanta sa-si puna ideile in practica. Uneori este o mare provocare sa lucreze impreuna.

Balanta se poate adapta la nevoia de actiune si energie a Berbecului si ambele zodii au spirit de initiativa. Doar ca trebuie sa invete sa-l foloseasca impreuna.

Cand coopereaza cei doi pot obtine totul, insa totusi pot exista mici probleme datorita diferentelor profunde dintre zodii. Nevoia Berbecului de actiune se poate confrunta cu nevoia Balantei de activitate intelectuala.

Ambele sunt semne Cardinale si desi au initiative, tind sa nu duca la bun sfarsit un lucru inceput. Datorita energiei lui Berbecul pare sa fie liderul, dar Balanta conduce din punct de vedere intelectual. Ambii vor sa fie la conducere, dar Berbecul foloseste forta si intimidarea pentru a obtine ce vrea, iar Balanta foloseste farmecul si manipularea.

Pentru ca aceasta relatie sa mearga, compromisul este esential. Balanta diplomata va lasa adesea de la ea, Berbecului fiindu-i mai greu sa accepte compromisurile datorita incapatanarii native. Balanta va trebui sa renunte de mai multe ori pentru a isi pastra pacea conjugala pe care doresc.

 • Cel mai bun aspect al relatiei Berbec – Balanta este armonia rezultata din unirea lui Venus cu Marte. Fiecare partener aduce in relatie ceea ce celuilalt ii lipseste, existand o mare armonie si echilibru intr-o astfel de relatie.

Cand un Berbec si un Scorpion sunt intr-o relatie se intreaba adesea de au putut trai separat inainte sa se intalneasca. Ambilor le place puterea si pot realiza impreuna aproape orice isi propun, atata timp cat invata sa imparta rolul de lider. Scorpionul are o putere de concentrare mai mare decat Berbecul, in timp ce Berbecul are un spirit de initiativa foarte atragator pentru Scorpion.

Totusi, cele doua semne tind sa se lanseze in controverse, in special datorita faptului ca ambii au tendinta de a fi gelosi. Scorpionul este mai rabdator, dar mai posesiv. In ciuda acestor diferente, ambilor le place sa isi asume riscuri, deci aceasta nu va fi o relatie monotona. Cei doi pot avea parte de multe aventuri impreuna. Pot avea probleme in a se intelege unul pe celalalt, Berbecul fiind extrovertit, in timp ce Scorpionul este mai introvertit, mai emotional si uneori, manipulativ.

Ambele zodii sunt guvernate de planeta Marte, semnul Pasiunii, iar Scorpionul este guvernat si de Pluto, planeta Puterii. Cand doua semne guvernate de Marte se intalnesc, relatia este una asemenatoare cu cea a doi soldati pe un camp de batalie, fie sunt aliati, fie sunt dusmani de temut.

Cei doi insa se pot simti minunat impreuna (atat in dormitor cat si in afara lui). Ambilor le plac provocarile asa ca e ceva normal pentru ei sa se certe mai tot timpul.

Pluto aduce un plus de intensitate si dinamism. Atat Berbecul, cat si Scorpionul sunt semne de Apa. Aceste doua elemente pot realiza o combinatie reusita daca lucreaza impreuna, folosindu-si energia fizica si emotionala.

Scorpionul este un strategic si il poate invata pe Berbec cum sa planifice actiunile inainte de a se lansa in ele. Scorpionul se poate dovedi a fi prea dominant in timp ce Berbecul poate deveni razbunator.

Cei doi trebuie sa lucreze impreuna pentru a pastra echilibrul relatiei. Berbecul este un semn Cardinal, iar Scorpionul unul Fix. Berbecul ii da Scorpionului initiativa sa faca ceva doar pentru experienta, in loc sa isi urmeze mereu o agenda bine stabilita.

Scorpionul il poate ajuta pe Berbec sa duca la bun sfarsit ceea ce a inceput. Amandoi sunt loiali si devotati unul altuia, si atunci cand au incredere unul in altul amandoi pot juca rolul de sef: Berbecul cu initiativa iar Scorpionul ca lider emotional.

 • Cel mai bun aspect al relatiei Berbec-Scorpion este puterea rezultata din combinarea fortelor celor doi. Ei pot obtine multe, mai ales atunci cand lupta pentru aceeasi cauza. Au spirit de invingatori si nu se vor lasa pana cand nu obtin ceea ce vor.

Cand Berbecul si Sagetatorul se intilnesc poate fi o relatie ideala. Cei doi au multe in comun – personalitati siinterese similare – si sunt foarte compatibili. Ambii sint exploratori si initiatori. Aceasta relatie este interesanta si incitanta si amandoi sunt intotdeauna gata de noi aventuri.

Vor sa isi traiasca viata, sa experimenteze diverse lucruri, nu sa piarda timpul citind despre aventurile altora. Trebuie sa fie precauti totusi, impreuna sunt predispusi la accidente datorate impulsivitatii Berbecului si faptului ca Sagetatorul tinde sa vada tot mai putin ceea ce este evident.

De asemenea, cu toate ca au multe in comun, poate fi dificil sa mentina o relatie pe termen lung deoarece ambii sunt energici la inceput, dar se sting pe parcurs.

Dar Berbecul si Sagetatorul vor fi intotdeauna buni prieteni dar si buni iubiti. Se inteleg cu adevarat unul pe celalalt. In aceasta relatie problemele sunt rare, dar Sagetatorul are o si mai mare nevoie de independenta decat Berbecul si uneori este prea posesiv.

Berbecul este putin mai sensibil decat distractivul si vorbaretul Sagetator, care adesea vorbeste fara sa se gandeasca inainte. Vestea buna este ca ambele semne sunt capabile sa uite sis a ierte destul de usor.

Nu au timp sa stea suparati. Berbecul este guvernat de Marte, planeta pasiunii, iar Sagetatorul de Jupiter, planeta filozofiei si norocului. Ambele planete sunt masculine, deci aceste semne zodiacale primesc lumea cu aceeasi ochi.

Sagetatorului ii place sa-si asume riscuri, iar atunci cand Berbecul vine cu o idee noua, acesta este mereu gata sa i se alature. Ambii sunt semne de Foc, combinatie ce poate produce o flacara eterna.

Sagetatorul si Berbecul sunt mereu pe picior de plecare, au resurse inepuizabile de energie si nu-si pierd niciodata interesul unul fata de celalalt. Berbecul este semn Cardinal, iar Sagetatorul este un semn Schimbabil.

Berbecul initiaza noi proiecte si idei iar Sagetatorul le accepta si le include in planurile sale. Berbecului ii place gloria in timp ce Sagetatorul este fericit daca poate controla totul din umbra. Nu se bat niciodata pentru detinerea controului. Ambii se pricep mai bine sa initieze proiecte decat sa le finalizeze.

 • Cel mai bun aspect al acestei relatii este faptul ca sunt pionierii si exploratorii zodiacului. Au aceeasi doza de entuziasm, energie si motivare. Interesele comune si personalitatile similare ii fac o pereche foarte compatibila.

Cand Berbecul si Capricornul se lanseaza intr-o relatie trebuie sa munceasca din greu pentru a o mentine. Abordarile lor par total diferite – Berbecul actioneaza fara sa se gandeasca incotro se indreapta actiunile lui, iar Capricornului ii place sa gandeasca fiecare lucru pe care il face si ce consecinte va avea acesta.

Berbecul se misca repede si incearca sa obtina totul, riscand totul, in timp ce Capricornul uraste riscul si ii place sa se miste incet, insa amandoi isi urmaresc scopul pana la epuizare.

Capricornul este in general destul de tacut, in timp ce Berbecul este mai galagios si mai tipator. Ambii sunt foarte incapatanati si cred ca metoda lor este cea mai buna, deci pentru a lucra impreuna trebuie sa invete sa accepte contrazicerile ca pe ceva normal.

Filosofia lor de viata este diferita: Berbecul cauta scurtaturi, in timp ce Capricornul vrea sa urmeze regulile, sa faca ceea ce e corect.

Berbecul este guvernat de planeta Marte (Pasiune) iar Capricornul de Saturn (Sarm). Aceste Planete au de multe ori divergente asa ca e nevoie ca cei doi parteneri sa descopere aceste divergente si sa se depaseasca. Cei aflati sub influenta Planetei Saturn isi urmaresc scopul prin tot felul de dificultati si nu se lasa pana nu-l obtin; cei aflati sub influenta Planetei Marte au energia de a duce un proiect pana la capat in ciuda tuturor obstacolelor.

Ambii parteneri sunt fermi si nici unul nu cedeaza usor. Insa daca energiile celor doua planete nu sunt canalizate catre un scop pozitiv, totul poate duce la certuri si in cel mai rau caz la violente.

Berbecul este semn de “Foc”, iar Capricornul este semn de “Pamant”. Berbecul este dinamic, in timp ce Capricornul este mai mult practice si cu picioarele pe pamant.

Capricornul se intreaba “Oare ce bun mi-ar putea aduce aceasta actiune?”, in timp ce Berbecul pur si simplu isi urmareste dorintele de moment, fara a avea un plan dinainte.

Ambii sunt semne Cardinale, au initiativa, dar scopurile lor finale sunt atat de diferite incat cel mai bine pentru ei este ca fiecare sa aiba partea lui bine definite si sa nu se amestece peste celalalt.

Aparent, Berbecul este liderul – se grabeste sa puna lucrurile in miscare si sa infrunte orice bariera ii sta in cale. Dar de fapt, Capricornul este cel care conduce, in mod indirect. Este important pentru amamdoi sa inteleaga ca cheia succesului este compromisul.

 • Cel mai bun aspect al acestei relatii este faptul ca amandoi au calitati care celuilat ii lipsesc. Odata ce invata sa colaboreze, pot face o pereche buna. Este o relatie cu multe provocari, dar daca reusesc sa invete unul de la celalalt, merita sa fie impreuna.

Cand Berbecul si Varsatorul se intalnesc intr-un cuplu este o relatie bazata pe multa dragoste si creativitate. Relatia lor este una dinamica, le place competitia, iar viata lor impreuna nu va fi niciodata plictisitoare.

Semnele zodiacale care se afla la distanta unul de celalalt tind sa aiba o relatie speciala, iar Berbecul si Varsatorul nu fac exceptie. Sunt prieteni foarte buni si comunica extraordinar de bine unul cu celalalt.

Isi inteleg reciproc ideile, sentimentele si telurile. Amandoi tanjesc dupa noi experiente – cu cat mai iesite din comun si mai interesante cu atat mai bine si le place sa se dea in spectacol.

Cele mai multe realtii Berbec – Varsator sunt bazate pe admiratie reciproca. Berbecului ii place unicitatea, inventivitatea si viziunea asupra lumii a Varsatorului. Varsatorul apreciaza la Berbec energia si intiativa.

Berbecul are idei noi tot timpul, dar ii este dificil sa le duca pana la capat. Amandurora le place independenta, dar se pot isca conflicte daca Berbecul devine prea posesiv sau Varsatorul pare prea rezervat sau detasat.

Cu toate ca impart ceva special, cei doi trebuie sa accepte ideea ca au o viziune diferita asupra lumii. Berbecul poate fi prea implicat in relatie, ceea ce poate deveni sufocant pentru Varsator, iar cel din urma poate fi prea imprevizibil pentru gusturile Berbecului.

Se pare ca Varsatorul il intrece pe Berbec cand vine vorba de spontaneitate. Dar atata timp cat ambii parteneri isi arata devotamentul unul fata de celalalt lucrurile vor merge cum trebuie.

Berbecul este guvertant de planeta Marte (Pasiune), iar Vrasatorul de Saturn (Sarm) si Uranus (Rebeliune). Aceste trei planete formeaza un ciclu care este reprezentativ pentru relatia Berbec – Varsator, precum si pentru capacitatea lor de a-si uni fortele.

Uranus este planeta ideilor noi si a creativitatii preum si sursa vizionarismului Varsatorilor. Iar Marte pune aceste idei in practica si initializeaza actiunea. Cand inspuratia data de Uranus s-a epuizat si energia lui Marte se muta spre alte actiuni sau lucrari intervine Saturn si duce procesul la bun sfarsit.

Berbecul este un semn de Foc, iar Varsatorul de Aer. Asa cum aerul alimenteaza focul si il ajuta sa creasca, la fel si Varsatorul il poate ajuta pe Berbec sa-si duca planurile la bun sfarsit.

Varsatorul isi foloseste intelectul pentru a inspira actiunile orientate spre stilul de viata ale Berbecului si ii da noi idei de pus in practica. Varsatorul este foarte bun stimulent intelectual pentru Berbec, ambele zodii au interese multiple si dorinta.

Berbecului de a se implica fizic ofera o mare placere in punerea in practica a ideilor Varsatorului, mai activ in plan intelectual. Berbecul este un semn Cardinal, iar Varsatorul un semn Fix. Berbecul ii da Varsatorului increderea de a se lansa in actiuni decat sa stea in laborator si sa creeze.

Pe de alta parte, Varsatorul il poate ajuta pe Berbec sa duca la bun sfarsit un proiect in loc sa sara la un nou proiect inainte de al termina pe cel vechi. Fiecare il respecta si il admira pe celalalt si din momentul in care inteleg ca nu trebuie sa fie cineva seful in relatie pot realiza multe impreuna.

 • Cel mai bun aspect al relatiei Berbec – Varsator este abilitatea lor de a duce pana la capat tot ce-si propun cand lucreaza ca o echipa.

Relatia dintre Berbec si Pesti este una foarte compatibila. Berbecul este un semn puternic care isi urmeaza impulsurile fara sa-i pese de consecinte. Visatorul Peste este mai tacut si mai introvertit, este poetul zodiacului. La suprafata o relatie Berbec – Pesti pare a fi greu de realizat si mentinut, dar atunci cand intervine dragostea, se pot intelege cu adevarat.

Pestele este foarte intuitiv, atat ca persoana cat si ca iubit. Berbecul trebuie sa stie sa ii returneze favorurile, altfel va parea egoist si zgarcit. Berbecul este liderul insa. Cand cineva il atrage, preia initiativa si se lanseaza in urmarire fara a se gandi de doua ori.

Fata de Pesti, tinde sa aiba un rol de protector. Pestii sunt un semn de Apa, se adapteaza repede la situatii noi. Sunt darnici si compatimitori – se pot darui complet partenerului de viata, iar daca acesta nu va face la fel, pot aparea probleme.

Pestii il inteleg pe Berbec asa cum nici un alt semn nu o poate face, stiu cum sa-l tina pe Berbec in frau, sa nu devina prea impulsiv. Impreuna, formeaza o pereche dinamica ce combina stilul direct al Berbecului cu intuitivitatea si capacitatea de intelegere a Pestilor.

Berbecul este guvernat de planeta Marte (Pasiune), iar Pestii de Jupiter (Noroc) si Neptun (Iluzie). Marte aduce actiune in viata visatorului Neptun. Berbecul il ajuta pe Peste sa isi transforme fanteziile in realitate.

Berbecul este un semn de Foc, iar Pestele de Apa. Cu toate ca aceste elemente sunt opuse, pot face echipa buna: Pestele il poate ajuta pe Berbec sa se relaxeze si il invata sa devina mai pasiv in demersuri, pe cand Berbecul invata

Pestele sa dea piept cu lumea si de a-si asuma fel si fel de riscuri care duc la rezultate satisfacatoare. Berbecul este un semn Cardinal iar Pestele un semn Variabil.

Spre deosebire de Berbec, carora le place sa fie lideri sau sefi, Pestilor le place sa sprijine prin proiecte si solutii, facandu-le placere sa munceasca din greu. Marea lor placere este sa ajute pe altii. Berbecul, pe de alta parte, este cel care are initiativa ideii in prim plan repartizand problemele celorlalti.

 • Cel mai bun aspect in relatia Berbec-Peste este ca au multe de invatat unul de la celalalt. Pestele ii arata Berbecului cum sa-i pese de problemele altora, iar Berbecul il invata pe Peste cum sa-si puna in aplicare visele. Abilitatea cu care fiecare prevede nevoile celuilalt face ca relatia lor sa fie o relatie reciproca.

 

Comments

comments

Leave a Reply