Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Ce si cum gatesti in functie de zodie

Ce si cum gatesti in functie de zodie

Civilizatia omului a inceput in momentul in care acesta a reusit sa friga prima bucata de carne. Pe de alta parte felul in care gatesti are legatura directa cu personalitatea si implicit cu zodia ta. Unii nativi sunt gurmanzi si foarte buni bucatari, altii, nu.

Ce si cum gatesti in functie de zodie spune foarte multe despre tine. Afla cateva detalii interesante, amuzante si utile!

Berbec – maestrul condimentelor

Adori sa experimentezi si chiar sa inventezi feluri noi de mancare. Esti adepta varietatii in bucatarie si-ti place sa incerci amestecuri inedite de ingrediente. Nu concepi un preparat fara condiment, deci tot ce gatesti este extrem de aromat, piperat ori ardeiat.

Taur – mancare buna inainte de orice

Sa mananci bine este un adevarat principiu de viata pentru tine si crezi ca nimeni nu te poate intrece la gatit. Iubesti plantele aromatice si nu-ti place sa improvizezi – te apuci de treaba abia cand ai facut rost de toate ingredientele, cum scrie la carte. Sosurile bogate si satioase sunt specialitatea ta.

Gemeni – gatesti rar, dar poti mai mult

Nu-ti plac aromele tari, patrunzatoare si nu faci abuz de ele in mancarurile pe care le pregatesti. Nu prea te omori cu bucatareala, dar, daca ai musafiri dragi sau importanti, cauti sa-i impresionezi cu ceva gustos, facut de mana ta. Gatesti rar, si preferi sa faci preparate simple cu cat mai putine ingrediente.

Rac – iubesti felul in care gatea bunica

Sa degusti feluri interesante e pasiunea ta, dar nu zici nu nici cand vine vorba de petrecut timp cu sortul la brau. Cand esti indragostita, devii cea mai priceputa si harnica bucatareasa. Iti place sa prepari mancaruri aspectuoase si care atrag prin mirosul lor deosebit. pe de alta parte este si un mare mancacios. Iti plac preparatele complicate, rafinate si cele traditionale gatite de bunica.

Ce si cum gatesti in functie de zodie

Leu – rafinament in catitate mare

Nu abdici niciodata de la ideea de eleganta si alegi sa prepari mancaruri rafinate, din ingrediente scumpe, in cantitati care nu-ti permit sa te infrupti, ci sa savurezi. Bucataria orientala, exotica e pasiunea ta si detii adevarate colectii de retete thailandeze, chinezesti, indiene.

Fecioara – simplu, practic si sanatos

Pentru tine, mancarea trebuie sa fie simpla si sa aiba un gust placut, familiar. Nu-ti plac aditivii alimentari si semipreparatele din comert, asa ca incerci mereu sa faci rost de ingrediente proaspete, naturale. Pe masa ta, intotdeauna se vor gasi fructe proaspete, paine de casa si prajituri abia scoase din cuptor.

Balanta – gatesti mereu la extreme

Consideri gatitul o adevarata arta, iar familia va profita din plin de inventivitatea ta. Gatesti mult si des, dar, atunci cand nu te simti in forma, din respect pentru arta culinara, lasi frigiderul gol si preferi sa mananci in oras. partea mai putin buna este ca la fel de des faci mancare delicioasa, dar si rateuri culinare dezastruase.

Scorpion – mare mancator de paine

Valorile nutritionale sunt cele care te ghideaza in bucatarie si ai mereu la-ndemana liste cu cantitatile de proteine, lipide, glucide si numarul de calorii continute de alimente. Iti plac aromele rare, combinatiile bizare si esti specialista in alegerea vinului potrivit. Iti plac foarte mult mancarurile simple si produsele de panificatie. in fapt ai putea s atraiesti doar cu paine proaspata si atat!

Sagetator  – gatesti cu pasiune

Dintre toate femeile zodiacului, tie-ti place cel mai putin sa gatesti. Iar cand o faci, alegi retete simple, care sa nu-ti dea mare bataie de cap. Esti regina sendvisurilor si a felurilor rapide, dar nu faci niciodata rabat la calitatea ingredientelor folosite. Ceea ce este remarcabil este ca vei gati mereu cu maxima pasiune. Iubesti sa faci ceva bun de mancare si gatitul te relaxeaza.

Capricorn – cele mai bune ciuorbe si supe

Nu-ti place sa-ti asumi riscuri in bucatarie, asa ca gatesti in functie de recomandari si abia dupa ce ai gustat la altcineva mancarea pe care ti-ai propus s-o prepari. Esti foarte grijulie la cantitati si proportii, rar dai gres, iar supele si ciorbele sunt specialitatea ta. Iubesti dulciurile si poat face mereu ceva bun din cele mai banale ingrediente. Se spune ca mancarea facuta de tine este mereu gustoasa si sanatoasa.

Varsator – nebunii culinare

Toate nebuniile culinare se pare c-au fost inventate de Varsatori, pentru ca entuziasmul tau creste cu cat reteta e mai stufoasa si ingredientele mai greu de gasit. Iar sa pleci in cautarea lor, prin toate supermaketurile si pietele, te relaxeaza si te inspira. Esti adepta preparatelor simple care s efac repede, dar mereu adaugi un detaliu care face dintr-un fel de mancare banal un regal gustativ.

Pesti – te pricepi sa gatesti peste si fructe de mare

Gatitul, in cazul tau, depinde de starea de spirit. Daca esti plictisita, abia faci niste cartofi prajiti, dar, cand te simti in forma, ii uimesti pe toti cu talentele tale culinare. Preparatele din peste iti sunt cel mai pe plac, si la mancat, si la gatit, si te pricepi de minune la ciorbe si garnituri. Cu toate acestea intri rar in bucatarie si preferi sa mananci in oras.

Citeste si:

 

Sursa foto: stocksnap.io/

Comments

comments

Lasă un răspuns