Esti aici
Femeia.ro > Horoscop & Astro > Ce spun zilele săptămânii

Ce spun zilele săptămânii

Locuitorii vechiului Babilon au dat fiecărei zi a săptămânii nume de planetă. Grupul de şapte zile consecutive reprezintă perioada unei faze a Lunii, iar istoria, astrologia, superstiţiile l-au încărcat de semnificaţii. Iar numărătoarea zilelor saptămânii nu începe cu luni, ci cu ziua de duminică.

Luni – ziua Lunii

În calendarul ortodox: zi închinată Sfinţilor îngeri

În această zi, toate se pun pe roate, dar atmosfera este instabilă şi poţi face gesturi pripite: gândeşte-te de două ori înainte de a lua orice decizie importantă lunea! Poţi asculta şi de superstiţia care spune să nu împrumuţi bani în această zi, pentru că ţi se va goli portofelul rapid. Dacă eşti sensibilă şi timidă, vei resimţi mai acut aceste însuşiri în zilele de luni.

Zodie favorizată: Rac
Culorile zilei: argintiu, alb, gri
Pietre cu noroc: piatra-lunii, cristal-de-stâncă, perlă

Marţi – ziua lui Marte

În calendarul ortodox: zi închinată Sfântului Ioan Botezătorul

Marţea, poţi lua taurul de coarne – deciziile prin care să rezolvi toate problemele care s-au adunat în celelalte zile. Acţionează direct, cu perseverenţă şi îndrăzneală şi vei reuşi! Fereşte-te totuşi să nu devii prea impulsivă, nerăbdătoare şi ţine-ţi orgoliul în frâu în această zi ocrotită de zeul războiului, fiindcă îţi va pune piedică în cele mai neaşteptate momente!

Zodii favorizate: Berbec, Scorpion
Culorile zilei: roşu, grena, violet
Pietre cu noroc: rubin, safir, granat

Miercuri – ziua lui Mercur

În calendarul ortodox: zi închinată Sfintei Cruci

În zilele de miercuri, poţi avea noroc la bani câştigaţi din jocurile de noroc. Zi a comunicării, miercuri vine cu minte brici, hărnicie şi putere de convingere. Aşadar, programează semnarea contractelor pentru această zi! Examenele date azi au mari şanse să fie trecute cu succes. Dar, cum există şi părţi proaste, în „pachetul“ de miercuri, găsim şi exces de zel, tendinţa de a spune minciuni şi răutăţi, cochetărie exagerată.

Zodii favorizate: Gemeni, Fecioară
Culorile zilei: portocaliu, albastru, galben, verde
Pietre cu noroc: rubin, ametist

Joi – ziua lui Jupiter

În calendarul ortodox: zi închinată Sfinţilor Apostoli şi Sfântului Nicolae

În astrologie, Jupiter este numit Marele Benefic, iar influenţele lui faste se regăsesc plenar între caracteristicile zilei ce-i poartă numele. E o zi echilibrată, armonioasă, în care vorbeşti ce trebuie şi te manifeşti cumpătat. Serile de joi petrecute în familie sunt pline de dragoste şi căldură sufletească. Ai grijă însă, pentru că simţul critic şi inflexibilitatea sunt la cote înalte în această zi!

Zodii favorizate: Săgetător, Peşti
Culorile zilei: purpuriu, albastru, indigo
Pietre cu noroc: safir, ochi-de-tigru

Vineri – ziua lui Venus

În calendarul ortodox: zi închinată Sfintei Cruci

Venus, zeiţa frumuseţii, îmbie la pasiune şi sentimente dezlănţuite. Munceşti mai fără chef vinerea, dar iubeşti intens, ai chef de plimbări şi de cheltuit bani. Tentaţia de a risipi este mare, iar regretele se adună în celelalte zile. Din punct de vedere religios, este cea mai importantă zi, după duminică, şi se spune că aceia născuţi vinerea vor fi evlavioşi şi iubiţi de Dumnezeu.

Zodii favorizate: Taur, Balanţă
Culorile zilei: verde, roz, albastru
Pietre cu noroc: smarald, jad

Sâmbătă – ziua lui Saturn

În calendarul ortodox: zi închinată tuturor sfinţilor

Acum e momentul să te dedici hobby-urilor tale, mai ales dacă ele cer migală şi răbdare. Sâmbăta, reţii cel mai uşor dacă ai de învăţat, iar exerciţiile de autoanaliză şi introspecţie se soldează cu rezultate interesante. Ziua mai că nu are dezavantaje, cu excepţia aceluia că te face prea curioasă: rezistă, aşadar, tentaţiei de a privi în curtea vecinului!

Zodii favorizate: Capricorn, Vărsător
Culorile zilei: negru, indigo, albastru-închis
Pietre cu noroc: turcoază, diamant

Duminică – ziua Soarelui

În calendarul ortodox: zi închinată Învierii lui Hristos

E ziua în care Dumnezeu s-a odihnit, după ce a creat Cerul şi Pământul, 24 de ore, în care celebrăm această creaţie păstrându-ne energici şi optimişti. Chiar dacă duminica ne tragem sufletul după celelalte zile mult mai active, nu ne poartă noroc să facem excese, de orice fel ar fi ele, ori să adormim raţiunea, ci ne putem odihni şi cu mintea trează.

Zodie favorizată: Leu
Culorile zilei: auriu, galben, portocaliu
Pietre cu noroc: chihlimbar, topaz, piatra-soarelui

 

Comments

comments

Leave a Reply