Esti aici
Femeia.ro > Horoscop & Astro > Ce trăsături îți conferă ascendentul

Ce trăsături îți conferă ascendentul

Cât ne influențează zodia și cât ascendentul în care suntem născuți? E adevărat că din a doua parte a vieții ascendentul primează?

Ascendentul reprezintă semnul zodiacal care se află în dreptul liniei orizontului către punctul cardinal est, așa cum se vede din locul și în momentul (ora și minutul) nașterii noastre. Simbolic, cele 12 semne zodiacale se rotesc în jurul Pământului și, pe parcursul a 24 de ore, ascendentul străbate întregul zodiac. Subliniez că este vorba despre o mișcare aparentă; știm că ea reprezintă doar percepția noastră subiectivă, așa cum vedem noi cerul, stelele și plantele aflați fiind pe Pământ, și nu dinamică astronomică reală.

Ascendentul indică în primul rând aspectul și constituția fizică, prima impresie pe care o creăm, atitudinea, predispoziția către anumite afecțiuni și o parte din trăsăturile de personalitate, mai vizibile, dar nu foarte profunde. În funcție de momentul nașterii fiecărui individ, ascendentul își poate pune o amprentă mai puternică ori mai slabă asupra nativului, atât în funcție de semnul zodiacal aflat în discuție, cât și de prezența ori absența unor planete în acel semn, în momentul nașterii. Combinația dintre influența zodiei în care ne naștem și zodia ascendentului face (din nou) diferența între persoanele născute în aceeași zi, dar la ore sau pe meridiane diferite. Astfel, putem vorbi, despre o primă departajare a tipologiilor umane din punctul de vedere al interpretării astrologice în 12 zodii de naștere x 12 zodii de ascendent = 144 tipologii distincte.

Predispozițiile date de zodia ascendentului există încă din momentul nașterii, însă la maturitate vorbim despre o integrare a predispozițiilor zodiei natale și a celor din ascendent.

Un alt element important în interpretarea horoscopului personal se referă la zodia în care este situată planeta care conduce (stăpânește) zodia ascendentului. Și aici vorbim despre o nouă divizare a celor 144 de tipologii despre care am amintit, în 144 x 12  = 1.728 de variante! Iată cum, pătrunzând în doar câteva din tainele astrologiei, putem înțelege că, deși avem la îndemână doar 12 semne zodiacale și 10 corpuri cerești denumite convențional „planete“, tabloul oferit prin combinarea acestora conturează nu grupe de persoane născute în aceeași zodie, ci o multitudine de indivizi cu personalitate distinctă și destin particular. Tocmai în această diferențiere constă frumusețea astrologiei.

Putem trasa orientativ câteva repere după care putem distinge semnul zodiacal în care o persoană cu care interacționăm, să spunem, ar putea avea ascendentul.

Ascendent Berbec. Fața este ovală, privirea pătrunzătoare, atitudinea energică. Persoana este dinamică, curioasă, generoasă și demonstrativă. De multe ori manifestă curaj fizic și impulsivitate ce merge până la brutalitate. Zona dintre sprâncene este ușor proeminentă și, odată cu vârsta, există riscul calviției. Există o predispoziție către boli însoțite de febră.

Ascendent Taur. Fața este plină, ușor pătrată, nasul cărnos, gâtul scurt, umerii și brațele puternice. Impresia generală este de robustețe, iar atitudinea e calmă. De cele mai multe ori, persoana are ochi căprui sau negri, inspiră încredere și atrage prin amabilitate. Conștiincios, dar și conservator, este capabil de rezistență fizică, dar și predispus către nevroză cu elemente pasiv-agresive.

Ascendent Gemeni. Figură simpatică și privire jucăușă, are o permanentă dorință de mișcare. Inteligent, ușor neliniștit și foarte flexibil, renunță uneori cu mare ușurință la o decizie pentru a lua o altă cale ce i se pare mai tentantă. Dacă persoana este născută într-o zodie fixă (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător), aspectul său tineresc conferă un farmec aparte, dar nu și flexibilitatea specifică zodiei.

Ascendent Rac. Nevoile sale primare și interioare sunt extrem de importante și poate face un scop din orice fleac despre care crede el că îi oferă siguranță. Vom observa o privire foarte neliniștită, rătăcitoare și o stare aproape continuă de nesiguranță ce poate coexista cu un tremolo permanent în voce. Deseori fumează, consumă alcool sau mănâncă haotic și este foarte mofturos în privința alimentației.

Ascendent Leu. Ușor de reperat prin aspectul impunător, capul mare, vocea răspicată, părul ondulat, negru sau zburlit. Dacă nu primește atenția cuvenită, pleacă imediat fără regrete și fără să spună motivul. Este dinamic, curajos, își arogă dreptul de a împărți sarcini într-un grup și îi vine foarte greu să accepte că ar putea să nu fie dorit ori plăcut printre semeni. Are o sănătate și o rezistență fizică bune.

Ascendent Fecioară. Fața este uscățivă, ușor triunghiulară, fruntea ușor bombată, pielea de culoare deschisă și sensibilă. Exprimă o oarecare fragilitate, rezervă și teamă dusă până la anxietate. Are un spirit de observație ascuțit, dar nu spune întotdeauna ce vede sau ce îl supără. Viziunea sa este pragmatică, are tendințe accentuate către tulburarea obsesiv-compulsivă, nu agreează să fie atins și preferă să trăiască singur.

Ascendent Balanță. Sociabilă, mereu cu un zâmbet și o vorbă agreabilă pe buze, adoră să fie în centrul atenției și se expune cu mare nonșalanță. Înclinată către plăcerile carnale, încearcă să seducă indiferent de vârstă și de sex. Aspectul fizic în ansamblu este generos, mișcările lascive și vocea seducătoare. Atitudinea în general este cuceritoare, chiar și la persoanele mânate de cele mai reprobabile intenții. Rinichii rămân o zonă anatomică sensibilă.

Ascendent Scorpion. Privirea fixă și pătrunzătoare, sprâncenele stufoase, nasul  proeminent sau ușor coroiat. Creează sentimentul că, orice ai spune, el știe mult mai bine decât tine cum stau lucrurile. Are o capacitate extraordinară de a pătrunde în psihicul oamenilor, de a vedea cum gândesc și de a le anticipa reacțiile. Nu menajează interlocutorul și răspunde tăios chiar și atunci când situația nu o cere.

Ascendent Săgetător. Prezintă o particularitate interesantă: când zâmbește, mușchii feței se ridică până în partea cea mai înaltă a pomeților scoțându-i în evidență și imprimând o senzație de bună dispoziție contagioasă (zâmbetul lui Elvis Presley). Optimismul, tipic semnului zodiacal, este prezent cu destul de puțin discernământ și uneori se combină cu delăsare și ușoară naivitate. Are o statură înaltă și predispoziție către îngrășare.

Ascendent Capricorn. Figura este osoasă, pieptul îngust, gâtul subțire, atitudinea este rezervată și circumspectă. Este neîncrezător, ambițios și evită să fie in centrul atenției. Genunchii și articulațiile sunt sensibile și se vede acest lucru în mișcările lui care par greoaie ori sacadate. Odată cu timpul pe fața lui se imprimă o expresie de îngrijorare, ușor depresivă, cu buzele strânse și colțurile gurii lăsate.

Ascendent Vărsător. Este ușor de remarcat prin aspectul foarte plăcut, pielea fină, deschisă la culoare, privirea sinceră, atitudinea prietenoasă. Configurația capului și, în mod special, a frunții emană un aer de inteligență și o superioritate plăcută. Deseori este înzestrat cu entuziasm, îndrăzneală, șarm, bunăvoință și talente artistice. Îi avantajează pe bărbați, care au un aspect tipic masculin, dar fermecător.

Ascendent Pești. Atitudiunea persoanei se mulează în principal după semnul zodiacal al nașterii, care devine preponderent. Privirea sa are un aer misterios, blând sau genial, în funcție de preocupări. De regulă, muncește doar dacă are nevoie și își găsește cu greu locul sau direcția în viață. Poate deveni sprijin pentru cei mai puternici decât el ori să se retragă în solitudine. Are momente de slăbiciune și neîncredere, dar și puterea de a se recupera prin autosugestie.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de august 2018 a revistei Femeia.
Autor: Melania Marin
Foto: pixabay

Comments

comments

Leave a Reply