Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Cele 14 etape cruciale din viata ta

Cele 14 etape cruciale din viata ta

Astrologii au descoperit ca, de 14 ori de-a lungul vietii fiecaruia dintre noi, influenta planetelor de pe cerul astral este mai intensa decat de obicei. In aceste momente, ne intalnim cu destinul, iar viata ne provoaca sa ne autodepasim.

Planetele exercita asupra fiecaruia dintre noi o influenta mai intensa decat de regula, la intervale regulate, cand revin in punctul si contextul astral in care au fost in momentul nasterii noastre. Astrologii au observat ca fenomenul are loc cam pe la aceleasi varste pentru toata lumea. Atunci, unele astre se intalnesc pentru un rastimp scurt, accentuandu-si una alteia influenta.

Astfel, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Axa Nodurilor Lunare isi reunesc parca energiile pentru a ne trezi la realitate, pentru a ne da un bobarnac sa ne continuam viata si menirea, sa nu sucombam sub greutatea evenimentelor prin care trecem si sa evoluam sau sa ne implinim ca oameni.

1. Varsta afirmarii de sinehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/21/1-2441.png

 • de la 7 la 12 ani

Astrologii considera ca, pana la 7 ani, Luna este singurul astru al noptii care ne influenteaza cu adevarat. Si asta, pentru ca pana la aceasta varsta ritmul nostru de transformare este extrem de intens. Apoi, chiar cand implinim 7 ani, Uranus intra in joc, constiinta de sine isi face simtita prezenta pentru prima oara si lupta sa ne impuna in fata celorlalti. La 12 ani, Jupiter apare si el pe cerul copilului si ii accentueaza bucuria de a trai si de a socializa.

2. Varsta iesirii din copilarie

 • de la 12 la 15 ani

La 14 ani, Uranus revine in punctul in care s-a situat la nastere si ne incita iarasi sa ne afirmam pe noi insine, chiar daca intampinam impotrivirea celor din jur, care considera ca deocamdata nu e cazul sa fim independenti. La 15 ani, Saturn isi face si el simtita prezenta, ne amplifica tendinta de a ne impotrivi ordinii impuse si sporeste potentialul de revolta sadit deja de Uranus. Tot el ne incita sa ne impotrivim legii prestabilite. Astrologii sustin ca de aceea un adolescent pune totul sub semnul indoielii, indiferent de riscuri.

3. Varsta majoratuluihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/21/1-2442.png

 • de la 18 la 21 de ani

Potrivit astrologilor, nu intamplator majoratul este stabilit intre 18 si 21 de ani. La 18 ani, Axa Nodurilor Lunare revine pentru prima oara pe locul unde se afla in momentul nasterii si evidentiaza scopul vietii, motivul existentei noastre. Acum este momentul in care deslusim si afirmam ce fel de viata vrem sa avem, ce meserie sa urmam, cum sa traim. Peste trei ani, la implinirea varstei de 21 de ani, Uranus intra iarasi pe scena vietii noastre si anunta ca s-a incheiat o etapa si ca, de data asta, chiar trebuie sa fim noi insine si sa ne afirmam.

4. Varsta infloririi depline

 • de la 24 la 28 de ani

Jupiter, revenit in pozitia initiala din momentul nasterii, ne ajuta sa mergem inainte cu incredere, sa ne imbogatim afectiv, mintal si spiritual. Daca nu este asa, inseamna ca exista disonante pe harta personala si ca ar fi bine sa indreptam lucrurile printr-un efort de vointa.

Asta cu atat mai mult cu cat, la 27 de ani, Neptun isi face pentru prima oara aparitia, in toata forta sa de inceput, daruindu-ne cu inspiratie, armonie, recunoasterea dimensiunii spirituale si dinamism. La 28 de ani, Uranus ne cere sa ne afirmam inca o data personalitatea si unicitatea, asumandu-ne raspunderea pentru faptele noastre.

5. Varsta maturitatii

 • 30 de anihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/21/1-2444.png

Intre 29 si 31 de ani, Saturn ne provoaca sa fim la inaltimea valorilor pe care le patroneaza, a cadrului in care este dator sa traiasca orice fiinta umana onesta. E momentul cand renuntam la revolte adolescentine si iluzii copilaresti. De acum, participam la viata sociala, respectand regulile fara sentimentul constrangerii si ne asumam responsabilitatile fata de ceilalti.

 

6. Varsta valorii depline

 • 36 de ani

Din punct de vedere astrologic, acum sau niciodata este momentul ideal sa ne demonstram valoarea si sa ne afirmam menirea. Si asta, pentru ca acum, ca si la 12 sau 24 de ani, Jupiter ne sustine iarasi cu toate fortele, ne insufla vitalitate, incredere si sansa.

Tot acum, Axa Nodurilor Lunare incheie un al doilea ciclu si ne determina sa ne indeplinim vocatia si menirea karmica. De regula, momentul varstei de 36 de ani este cel al realizarilor profesionale si personale pe care le-am schitat la 18 ani, dar si al constientizarii drumului gresit si (implicit) al reorientarii spre directia dorita.

7. Varsta crizei de adulthttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/21/1-2443.png

 • de la 41 la 45 de ani

Din punct de vedere astrologic, acum suntem confruntati cu mai multe influente astrale, deloc prietenoase. In primul rand, fix la 41 de ani, Neptun degaja o energie dizarmonica prin care ne altereaza perceptiile, creeaza confuzie si lipsa de luciditate.

Tot acum, Uranus este mai mult decat prost dispus si ne insufla o mare dorinta de libertate si independenta, care se bate cap in cap cu obligatiile deja asumate. Saturn, revenit si el, ne impinge sa contestam toata ordinea din viata noastra – atat personala, cat si sociala.

8. Varsta multumirii de sine

 • 48 de ani

Acum, doar Jupiter face jocurile si e in plina forta. Aduce cu sine noroc si bucurie de viata, echilibru si armonie.

9. Varsta noilor proiecte

 • de la 54 la 56 de ani

Se spune ca e perioada marilor impliniri. La 54 de ani, Axa Nodurilor Lunare revine pentru a treia oara in pozitia pe care o ocupa la nastere. Inca o data, menirea noastra devine principala preocupare. Dar pentru ca viata profesionala este acum pentru majoritatea dintre noi un lucru rezolvat, ne indreptam atentia spre noi orizonturi, cautam noi centre de interes: pasiuni de care nu am avut timp sa ne ocupam, oameni noi, calatorii.

 

Deloc intamplator acum, Neptun revine si el pe cerul nostru si ne aduce o stare de seninatate, o stare de bine profund, armonie si impacare cu lumea exterioara, ajutandu-ne chiar sa exploram aceasta dimensiune.

Tot acum (sau cel tarziu la 56 de ani) revine si Uranus si ne insufla energie constructiva.

De data asta, ne vom simti liberi si descatusati de nevoia de revolta generata de dorinta de a ne impune.

10. Varsta stafeteihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/21/1-2445.png

 • de la 60 la 63 de ani

Acum, Saturn revine pentru a doua oara si marcheaza un nou inceput. De aceea, nu putini oameni simt nevoia sa se pensioneze la varsta asta, pentru a-si dedica timpul si energia ajutorarii altora. Iar primul gand se indreapta spre nepoti, cei care continua linia genetica.

In perioada asta, revin si Jupiter si Uranus. Primul ne insufla bucuria de a trai, iar ultimul, bucuria si sansa de a profita de autonomia castigata.

11. Varsta libertatii depline

 • intre 70 si 72 de ani

In mod cu totul neasteptat, trei planete incearca acum sa ne atraga atentia ca senzatia de oboseala si sentimentul lipsei de perspectiva, pe care multi bunici le incearca, sunt total gresite.

Fix la 70 de ani, suntem in starea de spirit pe care am avut-o la 14, cu diferenta ca abia acum avem sansa libertatii depline. Acum, in sfarsit, nu mai depindem de nimeni si de nimic. Suntem liberi sa facem ce ne dorim; in plus, avem intelepciunea sa nu facem ceea ce ne-ar dauna.

La 72 de ani, Axa Nodurilor Lunare ne reaminteste menirea noastra pe acest pamant si ne incita sa gasim preocupari noi. Jupiter le sustine tot acum si insufla incredere si optimism.

 

12. Varsta experientei de viata

 • intre 75 si 77 de ani

Saturn incheie inca un ciclu, ne impune intrebari dificile si ne insufla indoieli privind calea pe care am urmat-o. Adeseori, ne putem simti obositi si demoralizati. Vrem sa facem multe, dar nu ne mai tin curelele.

Norocul nostru e ca framantarile astea nu dureaza mult si ca, la 77 de ani, Uranus ne deschide poarta spre „varsta ratiunii celui cu experienta de viata„.

Acum, intelegem ca varsta nu e doar o neputinta fizica, ci si sansa de a dovedi ca nu am trait zadarnic.

13. Varsta corectarii greselilor

 • 84 de ani

Uranus revine exact in punctul in care era la nasterea noastra. Acum depindem direct de felul in care am trait, am evoluat, am stiut sa apreciem tot ce ne-a adus viata. Daca am trait in armonie cu noi insine, vom fi scutiti de dizarmonii.

Daca nu, se prea poate sa avem de infruntat un moment dificil, pana cand vom reusi sa ne constientizam greselile, doar ca sa le putem corecta. Ne ajuta si Jupiter, Marele Benefic, care vine sa ne netezeasca acum calea.

14. Varsta tuturor posibilitatilor

 • 90 de ani

Saturn revine pe cerul nostru asa cum a facut-o la 30 si la 60 de ani, pentru inca o etapa de… 30 de ani. Nu e deloc o exagerare, ci un fapt confirmat medical (s-a adeverit genetic ca omul este programat sa traiasca pana la varsta de 120 de ani – asta, daca nu intervine vreun accident sau vreo boala care sa intrerupa curgerea fireasca a ciclurilor). Mai ales ca acum revine Axa Nodurilor Lunare si ne propune noi inceputuri, pasiuni, innoiri.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus