Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Culorile zodiei tale

Culorile zodiei tale

Nu exista culori bune sau rele, dar folosirea lor (in vestimentatie, in decorari interioare etc.) determina influente mai mult sau mai putin armonioase asupra fiecarei persoane. Fiecare dintre noi are anumite preferinte cromatice, care considera ca il avantajeaza si il fac sa se simta bine.

Si din punctul de vedere al zodiilor, exista o impartire a culorilor:

BERBEC – rosu BALANTA – portocaliu
TAUR – verde SCORPION – maro
GEMENI – albastru SAGETATOR – indigo si rosu
RAC – alb CAPRICORN – verde-pal
LEU– galben VARSATOR – albastru-azur
FECIOARA – violet PESTI – albastru si alb

Iata cam ce simbolizeaza fiecare culoare in parte, pentru majoritatea dintre noi:

ALBASTRU. Este culoarea cerului si a aerului si evoca odihna, destinderea si calmul. Albastrul respinge efectele rosului, care are mai degraba tendinta de a excita. De asemenea, simbolizeaza credinta, initierea si detasarea de valorile pamantesti.

ROSU. Culoare a sangelui si a focului, rosul sugereaza ideea de efort, dinamism, dorinta, dar si senzatia de caldura. Totodata, este culoarea razboiului, caci rosul inseamna Marte, zeul cel razboinic si neinduplecat. Totusi, reprezinta si simbolul cromatic al iubirii divine, al fortei, curajului, pasiunii, virilitatii si dinamismului.

GALBEN. Este culoarea Soarelui si a aurului si reprezenta speranta si viata. Aduce schimbare, purifica si transforma. De altfel, cand o persoana se simte atrasa de galben si poarta haine de aceasta culoare, inseamna ca simte nevoia unei reinnoiri. Galbenul simbolizeaza actiunea, revelatia iubirii si a intelepciunii.

PORTOCALIU. Culoare situata intre sentimentul de dorinta evocat de rosu si cel al evolutiei, specific galbenului, portocaliul simbolizeaza entuziasmul, intuitia, energia si imaginatia.

VERDE. Culoarea sperantei, optimismului, evolutiei si a invatarii, verdele este culoarea profetilor si a maestrilor, simbolizand armonia, calmul, echilibrul si speranta.

MARO INCHIS. Culoare a pamantului, stabilitatii si securitatii, simbolizeaza intoarcerea la origini, atasamentul fata de pamantul natal si fata de familie.

VIOLET. Reprezinta culoarea mistica prin excelenta, culoarea intelepciunii si a spiritualitatii. Se stie, de asemenea, ca este culoarea cardinalilor. Simbolizeaza cea mai inalta vibratie spirituala a omului si misticismul.

ALB. Evoca un sentiment de pace, de unitate si de echilibru. Albul este sinteza tuturor culorilor care simbolizeaza lumina, de aceea, e asociata cu intelepciunea, cunoasterea si cu puritatea.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus