Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Cum sa-i faci fata sefului in functie de zodia lui

Cum sa-i faci fata sefului in functie de zodia lui

Cum sa-i faci fata sefului in functie de zodia lui? Iata care sunt caracteristicile de baza ale fiecarei zodii in cazul in care nativii ajung in pozitii de lideri sau de decizie. In felul acesta vei stii cum trebuie sa-i abordezi si care le sunt punctele slabe. In fond acestea din urma sunt cele care ne intereseaza cel mai tare.

Berbec

Este activ, dornic de succes, adora provocarile si e un bun conducator. Om de mare onoare, se inconjoara de subalterni muncitori, pe care sa se poata baza pentru a duce la bun sfarsit lucrurile incepute.

 • E bine sa stii: nu-i plac scuzele, trebuie sa fii mereu in forma si atent la detalii, iar daca esti dedicat muncii, vei avea doar de castigat. Evita sa-l dezamagesti.

Taur

Desi pare calm, rabdator si linistit, in el mocneste un vulcan caruia e bine sa nu-i dai prilejul sa erupa. E un sef sever, care va impune reguli stricte. Are o mare putere de munca si de aceea i se pare normal ca subalternii sa fie la fel de stahanovisti. E un bun organizator.

 • E bine sa stii: e tacut si detesta scenele, tine mult la cei sapte ani de acasa, isi motiveaza si isi recompenseaza subalternii dedicati muncii. Este exigent si are tendinta de a te impovara cu multe sarcini, dar in nici un caz nu-i cere o marire de salariu.

Gemeni

Se simte excelent in postura de sef. Este organizat si eficient, stie sa traseze si sa imparta sarcinile. Subalternii au ce invata de la el, dar de multe ori le este greu sa se adapteze programului pe care-l schimba dupa cheful lui.

 • E bine sa stii: nu-i place sa stai peste program, dar nici sa-ti faci treburile in avans si pastreaza un ritm de lucru constant. Apreciaza creativitatea si punctele de vedere personale. Asadar, daca ai ceva de zis, spune-i parerea ta chiar daca nu coincide cu a lui, dar fa-o elegant.

Rac

Munceste mult si sustinut. Organizat si profesionist, are nevoie de subalterni capabili si dispusi sa-si dea silinta cand este cazul si sa respecte regulile impuse de el sau de institutie. Depune mari eforturi pentru a-si atinge telurile.

 • E bine sa stii: pentru el, serviciul este a doua familie. De aceea, ii place sa lege relatii cu cei din jur si le cere subalternilor loialitate exact ca-n familie. Uneori, poate fi influentat, asa ca ai grija sa te cunoasca personal, nu prin prisma altora. Nu e foarte darnic cand vine vorba de bani, dar, una peste alta, este un sef bun.

Leu

Este nascut pentru a fi sef! Nativii care nu ajung in aceasta pozitie se simt deseori nedreptatiti si sufera de frustrari. Este un bun vizionar si strateg. Pentru ca e perfectionist si munceste foarte mult, le cere subalternilor calitate si nu ezita sa-I munceasca pana la epuizare.

 • E bine sa stii: e generos si jovial, insa uneori poate fi foarte dur. Trebuie sa dai dovada de multa diplomatie in discutiile cu el pentru a nu-i leza orgoliul si in nici un caz sa nu-l contrazici vehement ori sa-l contesti, dar nici sa-l minti. Vrei sa-i intri pe sub piele? Spune-i cat de maret si inteligent este si indeplineste-i cu strictete ordinele.

Fecioara

Responsabil si profesionist, calculat si organizat, pare rece, dar e corect cu cei pe care-i conduce. Are tot timpul ceva de comentat, fiind extrem de atent la detalii. Pentru ca nu-i place sa piarda, uneori evita sa-si asume riscuri.

 • E bine sa stii: nu ridica tonul, este chiar timid, dar si extrem de incapatanat cand isi pune ceva in minte. Uraste dezordinea si nu suporta intarzierile. Pentru o relatie buna cu el, fii meticulos si rabdator!

Balanta

Are stofa de lider. Este respectat si iubit pentru ca stie sa castige increderea oamenilor. Are sarm si gust in amenajarea locului de munca, pe care incearca sa-l faca placut si doreste sa mentina o atmosfera deschisa si joviala in echipa lui.

 • E bine sa stii: se consulta cu subalternii, e atent la nevoile lor, e sufletist si intelegator. Este corect si cantareste bine faptele. Are un singur defect: nu se inghesuie sa-ti mareasca salariul.

Scorpion

Se simte bine intr-o pozitie de conducere. Este ambitios, dar incapabil sa lucreze in echipa in situatii dificile, pe care prefera sa le rezolve singur. E un fin psiholog, citind dintr-o privire personalitatea fiecaruia. Exigent si tumultuos, reuseste sa scoata din fiecare ce are mai bun. E dificil, dar si util sa ai un astfel de sef.

 • E bine sa stii: uneori, devine paranoic si suspicios, insa, cu loialitate, supunere si munca, te poti inscrie pe lista angajatilor apreciati. Stie sa rasplateasca angajatii, dar si sa-i sanctioneze cand e cazul. Vei intra in conflict cu el daca nu-ti faci treaba, il contrazici sau nu respecti ordinele.

Sagetator

Este placut si generos, adeptul libertatii, nu instituie reguli stricte in ceea ce priveste programul de lucru. Isi impune autoritatea cu mare naturalete si este un bun organizator.

 • E bine sa stii: este intelegator, dar trebuie sa te temi de mania lui cand faci o gafa cat casa. Apreciaza loialitatea si este extrem de maleabil.

Capricorn

Desi nu vrea neaparat pozitia de lider, cand ajunge sef, este acelasi muncitor care vine primul si pleaca ultimul. Este organizat si sobru. Desi e corect si echidistant cu subalternii, are tendinta sa-i aprecieze pe cei care-I seamana.

 • E bine sa stii: nu-i place sa iesi din tipare, sa tragi mata de coada, sa intarzii ori sa te vaiti ca ai foarte mult de lucru. Nu-l poti lingusi sau minti, iar daca o faci, se prinde usor. Este intelegator si stie sa-si motiveze echipa.

Varsator

Pare un visator, insa este extrem responsabil si cere calitate si onestitate din partea angajatilor. Este un sef placut si face o treaba buna.

 • E bine sa stii: are o fire cam instabila si poate aduce schimbari in fisa postului sau in proiect peste noapte. Apreciaza creativitatea, initiativa si incurajeaza dialogul. Fii liber si spune ce crezi fara teama de judecata. Nu-i plac mediocritatea si executarea ordinelor fara implicare.

Pesti

Sunt creativi, organizati si responsabili. Isi cunosc bine punctele slabe si stiu sa le mascheze la fel. Ofera sprijin si compasiune in problemele personale, dar are pretentia sa-i respecti regulile.

 • E bine sa stii: e greu de inteles, uneori imposibil – asadar, nu-ti bate capul cu asta. Pune mare pret pe intuitie, asa ca nu incerca sa-i schimbi parerea daca nu ai argumente solide. Este suspicios si sensibil la critici. Fii discret, punctual si eficient si totul va fi bine.

Citeste si:

Comments

comments

Lasă un răspuns