Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Dieta perfecta pentru zodia ta

Dieta perfecta pentru zodia ta

Berbechttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/berbec-7.jpg

Berbecii sunt plini de energie si au nevoie de o dieta bine echilibrata pentru a-si mentine tonusul. In general, sufera de carente de potasiu, ceea ce le afecteaza echilibrul nervos, si asa greu incercat din cauza temperamentului lor impulsiv. Din aceasta cauza, Berbecii mananca tot ceea ce le pica in mana, iar daca s-ar pune problema sa-si calculeze caloriile inainte de a se aseza la masa, ar fi un dezastru total. Nu numai ca ar renunta sa manance, dar s-ar si indispune profund.

Fiind un semn de Foc, Berbecul nu se da in laturi de la a manca orice aliment consistent si extrem de energizant – inclusiv ciocolata – pe care-l infuleca rapid, dar pe care il va arde in intregime. Cu trecerea anilor insa, atitudinea asta se poate sa-l coste, pentru ca in final organismul va ceda la asaltul sustinut al caloriilor, iar kilogramele se vor aduna. Berbecii trebuie sa inteleaga ca temperamentul lor cere multa energie, motiv pentru care e bine sa consume indeosebi alimente bogate in zaharuri lente, fainoase de orice fel si proteine. Ideal ar fi sa le manance disociat, sau macar in combinatie cu legume ca prazul, anghinarea, usturoiul si ceapa, asezonate cu mirodenii iuti.

Taurhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/taur-9.jpg

Semn zodiacal al gurmandului prin definitie, Taurul este chinuit de tendinta de a se ingrasa, in timp. Ii plac si mancarurile sarate si acre, si cele dulci sau amare. Apetitul lui este dublat de tendinta de a manca pe indelete, degustand parca fiecare imbucatura. Mineralul care guverneaza zodia Taurului si pe care, de regula, nativii il pierd usor este sulfatul de sodiu. Pentru a-si reface rezervele, ei trebuie sa manance mai ales ficat, rinichi, ridichi, spanac, castraveti, ceapa, dovleac, sparanghel si conopida.

Fiind o zodie de Pamant, Taurul are tendinta de a dezvolta boli legate de sistemul glandular si obezitate. Tocmai de aceea ii sunt recomandate alimentele care ajuta la drenarea toxinelor – varza, prazul, ananasul. Nu trebuie sa ocoleasca nici mirodeniile cu acelasi rol – coriandrul, patrunjelul, ghimbirul – si nici ceaiurile din plante. In schimb, e recomandat sa ocoleasca si chiar sa renunte la grasimi, dulciuri si alcool. Pentru ca au o sensibilitate crescuta a gatului, este indicat sa bea des ceaiuri de salvie, tei si lamaie.

Gemenihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/gemeni-8.jpg

Din cauza vietii lor active, Gemenii mananca mereu pe fuga, in special placinte, hamburgeri, covrigi si pateuri de la coltul strazii. Nu e de mirare ca sufera de probleme digestive. De aceea, principala recomandare este sa se disciplineze si sa stea la masa macar zece minute, apoi, sa renunte la produsele care nu au calitati nutritive, doar taie foamea, si sa le aleaga indeosebi pe cele cu un aport mare de vitamine.

Fiindca sunt hiperactivi, epuizati nervos si insomniaci, Gemenii au nevoie de alimente consistente, gen cereale si radacinoase (fierte, pentru ca cele crude mentin sau cresc excesul de energie), asezonate cu ulei, nuci sau seminte si, nu in ultimul rand, fructe proaspete, in special amare, consumate ca atare sau sub forma de sucuri naturale. Trebuie sa evite consumul de zahar si de aluaturi dospite si sa nu uite ca sistemul lor respirator este foarte sensibil, motiv pentru care e bine sa includa in meniul zilnic usturoi, patrunjel, rozmarin si ghimbir.

Rachttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/rac-8.jpg

Eternul copil al zodiacului, Racul se gandeste la mancare in functie de dispozitia si de starea emotionala pe care le are. Din cauza sensibilitatii lui accentuate, atunci cand are o suferinta sau pur si simplu e fara chef, Racul risca sa cada in excese culinare de tip bulimic sau anorexic. De aceea, pentru el ciocolata este mai degraba un refugiu decat un aliment, la care recurge cand simte ca lucrurile se intorc impotriva lui.

Cu toate acestea, Racul se numara printre cei care sustin mereu ca nu au facut absolut nimic ca sa slabeasca. Si asta pentru ca in perioadele, chiar si scurte, in care totul ii merge bine, Racul traieste intens si arde multe calorii. Fiind semn de Apa, este, prin definitie, sensibil si bolnavicios. Unul dintre motive este carenta de fluorura de calciu. De aceea, e obligatoriu ca Racul sa manance multe lactate, peste, varza alba si rosie, struguri si alte fructe cu continut ridicat de apa. In pofida apetitului ridicat pentru dulciuri, ar trebui, dat fiind ca sufera de o sensibilitate nativa la stomac si pancreas, sa nu se atinga de ele decat foarte rar, si nu inainte sau dupa ce a mai mancat ceva.

Leuhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/leu-5.jpg

Prin definitie, Leul se bucura de o energie si o vitalitate iesite din comun, motiv pentru care adeseori isi ignora propriile probleme de sanatate. Nevoia instinctiva de a fi perfect il determina sa ia asupra lui foarte multe raspunderi, nu neaparat necesare. De aceea, are probleme cu spatele si coloana vertebrala, iar din cauza consumului nervos excesiv, cu ochii, venele si abdomenul.

Leul, carnivor prin excelenta, trebuie sa manance mai degraba migdale, caise, smochine, mere si multe radacinoase si legume ce au nevoie de un consum de energie mai mare pentru a fi digerate, dar care sunt slab calorice. Sunt de evite alimentele grase ori prajite, rantasul, sosurile, mancarea condimentata si carnea rosie. Din cauza tendintei de a consuma in special carne, Leul acumuleaza toxine pe care este bine sa le elimine la inceputul fiecarui sezon, consumand cat mai multe masline si ulei de masline, afine si macese, precum si condimente verzi si amare (mustar, cicoare, ceai de pelin), care ajuta digestia.

Fecioarahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/fecioara-6.jpg

Rationala, cerebrala si introvertita, Fecioara isi duce viata facand lucruri care o depasesc. Si, pentru ca face prea multe tot timpul si nu stie sa se relaxeze, cade in pacatul dorintei de a tine totul sub control. Asa ajunge sa se extenueze, sa sufere de tulburari neurovegetative si afectiuni abdominale. In plus, are o carenta de potasiu care, netratata, duce in timp la probleme cu pielea si sistemul nervos.

Ca sa contracareze toate aceste neajunsuri, Fecioara trebuie sa manance orez si cereale si abia apoi seminte si alimente usor de digerat: fructe, salate, varza, dar numai murata, ciuperci, legume si carne (exclusiv) alba. Fiind semn de Pamant, Fecioara are o anumita inclinatie spre rutina, ceea ce ii usureaza viata cand isi propune sa tina un anumit regim alimentar sau de slabit. Atunci cand o face insa, e obligatoriu sa se supravegheze si sa nu slabeasca mai mult de 1 kg pe luna, ca sa nu-si dea organismul peste cap.

Balantahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/balanta-6.jpg

Lacomia este unul dintre pacatele pe care Balanta se straduieste sa le ascunda, chiar daca nu reuseste de fiecare data. Apreciaza in egala masura meniurile rafinate si pe cele comune, dar, pentru ca din nastere are o sensibilitate la rinichi si intestine, Balantei ii e recomandat sa evite meniurile excitante si alcoolurile tari. balantele ar trebuie sa nu ia totul atat de personal, pentru ca sunt abonate sigure la crize de nefrita, colica renala si biliara.

In a doua parte a vietii, Balanta este predispusa la migrene, nevralgii sau neurastenii. Regimul ei alimentar trebuie sa se bazeze pe legume si fructe care contin fosfat de sodiu, mineral raspunzator de echilibrul acidobazic al organismului. Balantei ii este recomandat ca, in locul unei mese obisnuite, sa consume fructe: capsune, mere, stafide, migdale, struguri etc. Poate sa alterneze fructele cu mese din legume, de preferinta crude sau doar usor inabusite: sparanghel, broccoli, legume verzi si rosii, peste slab. Meniul zilnic trebuie sa fie sarac in grasimi.

Scorpionhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/scorpion-6.jpg

Campion la incapacitatea de a-si armoniza trairile emotionale, Scorpionul sufera din cauza prabusirii imunitatii lui pana la cote primejdioase, devenind vulnerabil la tot felul de virusuri. Este afectat si de o carenta de calciu, motiv pentru care e predispus la imbolnavirea sistemului respirator, a organelor de reproducere, a intestinului subtire si gros. De aceea, Scorpionul, semn de Apa, trebuie sa manance des alimente calde foarte putin sau chiar deloc sarate, alimente oferite de apa, telina, ceaiuri, sucuri, produse bogate in fier, salata verde, alimente de culoare rosie sau neagra (sfecla, cirese, mere, ridichi, capsune, rosii, zmeura, mure, gogosari), lamai, legume si fructe de toamna.

Din pacate, Scorpionul prefera, chiar daca stie ca apoi nu se va simti bine, alimentele grele cu arome puternice si carnea rosie. Ca sa-si pastreze energia, iar organismul lui sa aiba timp sa elimine toxinele, ar trebui sa alterneze alimentele proaspete cu cele uscate: intr-o zi sa manance din primele, apoi din celelalte.

Sagetatorhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/sagetator-6.jpg

Sagetatorul guverneaza soldurile, coapsele, femurul, oasele, vertebrele, nervul sciatic si ficatul. Mineralul care ii lipseste, de regula, este siliciul, care intareste sistemul nervos si ajuta la schimburile celulare si se gaseste in salate si fructe, ardei verde, smochine, capsune, pere, mere, cartofi, grau si galbenus. Cu toate astea, Sagetatorilor le este recomandata o dieta bazata pe proteine, in care sa existe cantitati importante de pui si peste, legume proaspete si fructe.

Sagetatorul este semn de Foc, element care controleaza functiile de ardere, digestie si absorbtie. De aceea, nativul are adesea probleme cu celulita, motiv pentru care este indicat sa bea cat mai multa apa, sa ocoleasca dulciurile si sa manance legume coapte sau inabusite si peste sau pui la gratar. Tot din pricina problemelor de absorbtie, Sagetatorul trebuie sa consume cat mai putine grasimi (de preferat doar ulei de masline) si alimente care contin zaharuri lente (hidrocarburi).

Capricornhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/capricorn-7.jpg

Astrologia medicala ii atribuie Capricornului probleme de sanatate legate de oase, incheieturi, piele si genunchi. In plus, sufera, de regula, de carente de calciu. De aceea, le sunt recomandate in special cure;e marine si baile de soare, si nu neaparat, un regim alimentar bazat pe calciu. Fiind un semn de Pamant, Capricornul este predispus la digestie greoaie si metabolism lent, lipsa de dinamism si cresterea in greutate. Din cauza asta, are tendinta sa manance fie prea mult, fie putin, dar foarte consistent.

Rezultatul e ca ia in greutate si se deprima. La asta, se adauga obsesia ca trebuie sa ocoleasca proteinele si sa manance doar legume si fructe, ceea ce risca adesea sa se termine tot printr-un dezechilibru. Solutia este, desigur, sa renunte la excese si sa adauge proteinele in meniu, chiar daca o face doar periodic, sub forma de cure de proteine si animale, si vegetale. In rest, e bine sa manance radacinoase, lactate si varza, cartofi, nuci si alimente de culoare neagra: masline, ridichi, mure, vinete.

Varsatorhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/varsator-7.jpg

Prin definitie, Varsatorul este sortit sa aiba probleme cu aparatul respirator, pulpele, fluierul piciorului si gleznele, si sa sufere de dezechilibre provocate de carenta de clorura de sodiu. Din acest motiv, Varsatorul nu ar trebui sa foloseasca sarea in alimentatie, deloc sau foarte putin. Pe langa asta, Varsatorul sufera din pricina unei carente de oligoelemente, ceea ce se traduce prin crize de hipoglicemie care, odata cu varsta, pot sa evolueze spre diabet.

Din aceste motive, din alimentatia Varsatorului nu trebuie sa lipseasca cruditatile, lactatele usoare, semintele, fructele proaspete si proteinele vegetale. Ar trebui sa renunte la alimentele excitante, zaharuri rafinate si la fainoase, chiar daca germenii de grau sunt o optiune valabila din cand in cand. Total interzise ii sunt grasimile de orice fel, alimentele prelucrate industrial, sosurile grase, rantasurile si bomboanele.

Pestihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/pesti-6.jpg

Patron astral al fluidelor limfatice, al psihicului si mucoaselor, zodia Pestilor isi pune amprenta temeinic inca din copilarie pe sensibilitatea celui nascut sub auspiciile ei. De aici, vulnerabilitatea crescuta fata de problemele psihice si digestive. La asta se adauga problemele create de carenta mineralului caracteristic zodiei, fierul, care accentueaza vulnerabilitatea nativului, producandu-i anemie, scaderea tensiunii, inflamatii si aritmii cardiace.

Din aceste motive, alimentatia Pestilor este obligatoriu sa contina alimente legate de pamant: radacinoase, pepeni si cartofi, a caror energie este in masura sa reechilibreze tendinta Pestilor de a de desprinde de lumea terestra. Alimentele trebuie sa fie gatite la foc iute si sa fie neaparat calde, chiar spre fierbinte, cand sunt mancate. Pestilor le e recomandat sa renunte la sucuri si inghetate reci, iar apa si supele sa le consume cu inghitituri mici. Nu trebuie sa uite nici de ficat, oua, cereale integrale, fasole uscata, spanac, struguri, prune uscate (pentru aportul de fier si minerale pe care le contin).

 


Lasă un răspuns

Sus