Esti aici
Femeia.ro > Horoscop & Astro > Iubirea e scrisa in astre. Ce spune ascendenetul despre dragostea ta

Iubirea e scrisa in astre. Ce spune ascendenetul despre dragostea ta

Deşi facem parte din aceeaşi zodie, mulţi dintre cunoscuţi nu ne seamănă. Există linii generale comune, însă şi particularităţi care fac diferenţa. Asta nu înseamnă că astrologia nu este o ştiinţă serioasă, ba, din contră, este una profundă, cu multe taine, pe care, atunci când le descoperi, înţelegi de ce unele lucruri se întâmplă aşa şi nu altfel.

Uneori, ne ghidăm după zodii atunci când ne alegem partenerii, însă există cazuri în care acestea ne indică un nivel scăzut al compatibilităţii şi totuşi suntem atraşi aproape magnetic de anumite persoane dintr-o zodie anume. Obsesie sau coincidenţă? Răspunsul vine din harta astrală. Câteva puncte pe această hartă indică de care anume persoane suntem atraşi, cât suntem de pasionali când iubim şi cum relaţionăm cu cei din jur. Dacă eşti interesată ce partener ţi-au hărăzit astrele, apelează la un astrolog care să-ţi întocmească harta astrală sau fă-ţi-o chiar tu, pe site-urile gratuite.

Iubirea e scrisa in astre. Ce spune ascendenetul despre dragostea ta

Stelele dragostei 

Prin locul pe care-l ocupă în momentul naşterii, respectiv ce zodii traversau atunci, unele planete ne dezvăluie multe secrete de amor. Venus este planeta iubirii, cea care dă coordonatele vieţii noastre romantice şi ne influenţează sentimentele. Marte oferă şi el câteva elemente importante în acest sens, la fel Luna, însă descendentul este cel care ne spune ce fel de relaţie căutăm la nivel inconştient, cum ne implicăm într-o relaţie amoroasă şi cum începem sau sfârşim o relaţie.

Ascendent versus descendent

Se vorbeşte mult de ascendent, el fiind cel care ne defineşte (după 30 de ani, când personalitatea este cristalizată) imaginea pe care o dezvăluim celor din jur. Ca să-ţi afli ascendentul, ai nevoie să cunoşti exact ora la care te-ai născut, pentru că zodiile ascendentului se schimbă la fiecare două ore! Ascendentul devine şi mai important atunci când trebuie să calculezi descendentul, cel care dezvăluie amănunte amoroase picante, pentru că acesta din urmă este situat diametral opus faţă de ascendent. 

Ascendent în Berbec, descendent în Balanţă

Eşti obişnuită să acţionezi rapid şi ai o viaţă destul de dinamică, dar asta te tensionează şi te stresează. Îţi doreşti să fii mereu în centrul atenţiei, dar totodată cauţi armonia în viaţa ta şi îţi îndrepţi atenţia spre un partener care să te echilibreze şi să te tempereze, fără să-ţi răpească din strălucire.
Cine e alesul: o persoană atrăgătoare, puternică şi care îţi acordă atenţie. Şarmant, calm, ager la minte şi împăciuitor, un nativ din Balanţă poate exercita o atracţie fatală pentru tine.
Cum merge căsnicia: chiar şi cu o persoană echilibrată lângă tine relaţia va fi tumultuoasă, cu certuri şi chiar despărţiri, dar plină de pasiune. Eşti loială, însă ceri multă afecţiune din partea partenerului, vrei confirmări, reconfirmări şi, în plus, uzurpi poziţia de lider în cuplu. Eşti ca un cremene care aprinde mereu focul!
Cheia armoniei: partenerul nu trebuie să te contrazică – e bine să-ţi explice calm ce are să-ţi reproşeze, iar tu trebuie să înveţi lecţia toleranţei şi diplomaţiei.
Relaţia cu ceilalţi: ai nevoie să fii înconjurată de prieteni şi rude, să fii mereu ascultată şi, mai ales, aprobată. 
 

Ascendent în Taur, descendent în Scorpion

Îţi doreşti o relaţie profundă, bazată pe fidelitate şi dragoste. E posibil să te îndrăgosteşti la prima vedere, dar şi să faci o căsătorie din interes.
Cine e alesul: un Scorpion te va seduce prin misterul şi senzualitatea pe care le degajă cu naturaleţe. Vei adora entuziasmul cu care acţionează şi remarcile lui inteligente.
Cum merge căsnicia: gelozia şi crizele de posesivitate încing spiritele. Certurile aduc amărăciune, dar şi dulceaţa împăcării. Provoci tensiunile aproape inconştient, pentru a alunga monotonia. Totuşi, vei pune punct relaţiei dacă ai dovada infidelităţii partenerului. 
Cheia armoniei: o relaţie de durată te obligă să-ţi drămuieşti posesivitatea şi să-ţi diluezi crizele de gelozie.
Relaţia cu ceilalţi: ai o relaţie bună doar cu cei de acelaşi rang social sau mai înalt.

Ascendent în Gemeni, descendent în Săgetător

Eşti prin definiţie o singuratică. Te căsătoreşti târziu sau niciodată, foarte posibil cu cineva de peste graniţă.
Cine e alesul: un Săgetător plin de viaţă, dornic de aventură va fi pe placul tău. E posibil să-l cunoşti într-o călătorie, la cursuri sau la o petrecere.
Cum merge căsnicia: ai nevoie de libertate şi deschidere, dar şi de maturitatea partenerului, să simţi că te protejează. Există riscuri ca legătura să se rupă dacă vrei o schimbare.
Cheia armoniei: partenerul trebuie să aibă o ocupaţie care să te provoace şi să-ţi potolească setea de nou.
Relaţia cu ceilalţi: ai nevoie de protecţie şi oricine îţi pune în pericol poziţia îţi va deveni duşman. Te simţi bine lângă oamenii plini de umor.

Ascendent în Rac, descendent în Capricorn

Ai nevoie de securitate şi ajutor. Te căsătoreşti foarte devreme sau foarte târziu. Eşti timidă şi prudentă, dar lipsită de fler în alegerea partenerului. Căsătoria poate fi de multe ori din interes financiar sau social.
Cine e alesul: un Capricorn care să preia rolul de călăuză în cuplu, cu picioarele bine înfipte în pământ, matur, responsabil, ambiţios, dar şi răbdător când e cazul este partenerul pe care ţi-l doreşti. Poate fi un coleg.
Cum merge căsnicia: când apar disensiuni, încearcă să le depăşeşti cu mult tact; e bine să exersezi lecţia diplomaţiei.
Cheia armoniei: trebuie să vă bazaţi pe respect şi să dai dovadă de multă înţelegere.
Relaţia cu ceilalţi: cauţi oameni care să te ajute în viaţă, iar pentru asta îţi faci prieteni în toate domeniile, în special oameni maturi, care să joace şi rolul de părinte, de la care să înveţi foarte multe.

Ascendent în Leu, descendent în Vărsător

Ai nevoie de multă libertate şi, în acelaşi timp, de o relaţie bazată pe prietenie şi egalitate, dar unde tu să domini. Uneori, acest paradox face alegerile dificile şi căsătoria vine târziu.
Cine e alesul: spiritul libertin, dorinţa de aventură şi sufletul prietenos al Vărsătorului te vor atrage de la prima vedere. Îl poţi întâlni la petreceri sau la serviciu.
Cum merge căsnicia: dacă vei întâlni un astfel de partener, care să-ţi ofere libertate şi prietenie, vei avea o căsnicie armonioasă toată viaţa – altfel, ea va fi condimentată cu certuri şi dispute serioase.
Cheia armoniei: trebuie să înveţi să nu ceri prea mult şi nici să nu pretinzi fidelitate partenerului atunci când flirtul este unul dintre jocurile tale preferate!
Relaţia cu ceilalţi: ai nevoie de atenţie şi admiraţie, dar şi de spaţiu în care să nu te simţi agresată. Pe toţi cei care-ţi respectă aceste nevoi îi vei accepta în preajma ta cu drag.
 

Ascendent în Fecioară, descendent în Peşti

Eşti foarte timidă şi ţi-e teamă de dezamăgiri, cauzele posibilei tale singurătăţi. În căutarea partenerului ideal, poţi rămâne solo sau te căsătoreşti de mai multe ori.
Cine e alesul: firea sensibilă şi înţelegătoare a Peştilor este ca un balsam pentru sufletul tău. Un astfel de personaj este partenerul de care ai nevoie, care să te înţeleagă prin empatie. 
Cum merge căsnicia: există mari şanse să ai o căsnicie liniştită, însă uneori nevoia ta de control poate provoca disensiuni, caz în care vei face mari eforturi să-ţi păstrezi partenerul.
Cheia armoniei: să-ţi câştigi încrederea în tine şi în partenerul tău. Dă o conotaţie pozitivă  suspiciunilor şi scenariilor care-ţi torturează mintea scriind o carte. Cine ştie? Poate chiar vei avea succes.
Relaţia cu ceilalţi: ai dificultăţi în stabilirea unor relaţii solide cu cei din jur, marea ta problemă fiind neîncrederea în ceilalţi. Te poţi simţi atrasă de cei care au nevoie de ajutor, pe care-l oferi cu plăcere.

Ascendent în Balanţă,descendent în Berbec

Calmul tău trebuie să se echilibreze sau, mai bine zis, să se dinamizeze lângă o persoană activă, independentă şi vulcanică. E bine să nu te repezi într-o căsnicie, că există un risc mare de a da greş. 
Cine e alesul: un Berbec chipeş, cu o personalitate puternică te va încânta.
Cum merge căsnicia: este o relaţie tensionată, cu multe momente de criză, iar asta din pricina luptelor pentru supremaţia în cuplu.
Cheia armoniei: învaţă să domini tendinţa egoistă, să spui mai des „noi“ şi să renunţi la orgolii.
Relaţia cu ceilalţi: te înţelegi bine cu persoanele pozitive, în care ard o mare poftă de viaţă, dar şi puterea de a trece uşor peste probleme.

Ascendent în Scorpion, descendent în Taur

Îţi doreşti o căsătorie pe viaţă, bazată pe iubire, deşi nu vei da înapoi dacă se iveşte şi un avantaj material.
Cine e alesul: un exemplar frumos şi elegant, puternic şi pragmatic din Taur îţi va suci minţile.
Cum merge căsnicia: gelozia partenerului va strica deseori atmosfera, dar căsnicia va fi solidă şi durabilă, mai ales dacă soţul îţi este loial şi îţi asigură un minimum de confort.
Cheia armoniei: încăpăţânarea este piatra voastră de încercare – dacă veţi reuşi să învăţaţi să lăsaţi de la voi, momentele furtunoase se vor rări şi viaţa de cuplu va renaşte.
Relaţia cu ceilalţi: apreciezi oamenii puternici şi mai ales sinceritatea lor. Doar cu astfel de personaje accepţi să ai relaţii de prietenie, restul sunt cunoscuţi.

Ascendent în Săgetător, descendent în Gemeni

Te poţi căsători cu colegul de bancă sau cu un vecin, însă partenerul ideal trebuie să aibă anumite calităţi pentru a rămâne cu el toată viaţa. E posibil să ai mai multe căsătorii.
Cine e alesul: inventiv, şarmant şi inteligent, nativul din Gemeni este cel pe care-l cauţi şi îţi satisface nevoia nestăvilită de a afla mereu ceva nou.
Cum merge căsnicia: este tumultuoasă, din pricina caracterului tău libertin, ce-l scoate din minţi pe alesul inimii. 
Cheia armoniei: partenerul să-ţi ofere în permanenţă o provocare în măsură să te ţină ocupată.
Relaţia cu ceilalţi: îţi place să comunici cu cei din jur şi te simţi atrasă de oameni spirituali sau intelectuali, alături de care să-ţi petreci timpul într-un mod constructiv, dezbătând probleme şi învăţând lucruri noi.

Citeste si: Caracteristicile zodiilor de foc

Ascendent în Capricorn, descendent în Rac

Eşti sensibilă, sentimental vorbind, şi ai nevoie de un suflet protector şi romantic. Este posibil să te căsătoreşti imediat după adolescenţă, foarte târziu sau deloc dacă te dedici cauzelor nobile, alegere care te pune la adăpost de traumele emoţionale.
Cine e alesul: Racul e blând, sensibil, afectuos şi romantic, trăsături pe care tu le apreciezi şi de care ai nevoie ca să te simţi în siguranţă. Dacă dai peste o astfel de persoană, există riscul să dezvolţi dependenţă vizavi de ea. Ţi-ai putea întâlni partenerul ideal la petreceri sau prin intermediul prietenilor ori rudelor.
Cum merge căsnicia: este armonioasă dacă te vei simţi răsfăţată; dacă nu, vei tânji după o astfel de afecţiune şi vei suferi mult pentru orice problemă ivită în cuplu. 
Cheia armoniei: să aveţi copii, să înveţi să dăruieşti dragoste, nu doar să ceri.
Relaţia cu ceilalţi: te înţelegi bine cu oamenii care te fac să te simţi în siguranţă, emoţional sau social.

Ascendent în Vărsător, descendent în Leu

Îţi vei alege un partener cu care să te făleşti – el va face parte din imaginea ta şi, prin urmare, nu vei lăsa nimic la voia întâmplării.
Cine e alesul: dinamic, cu o înfăţişare interesantă, vulcanic, vei găsi nativul din Leu foarte decorativ pentru tine. Este partenerul de care ai nevoie.
Cum merge căsnicia: vor fi multe conflicte din cauza celor două personalităţi puternice. Fie veţi face pace şi vei ceda conducerea din când în când, fie vă veţi lupta la nesfârşit pentru putere.
Cheia armoniei: cultivă-ţi simţul umorului şi învaţă că poţi conduce şi din umbră, fără titlul de şef!
Relaţia cu ceilalţi: ai nevoie de oameni care să-ţi susţină moralul şi te înconjori de cei cu care poţi discuta deschis orice problemă.

Ascendent în Peşti, descendent în Fecioară

Pentru că eşti o perfecţionistă şi familia trebuie să aibă reguli fixe, ce trebuie respectate cu stricteţe, îţi doreşti o relaţie bazată pe iubire, dar în care respectul şi prietenia nu au cum să lipsească.
Cine e alesul: vei fi atrasă de personaje din zodia Fecioarei, care dau dovadă de simţ practic şi care să-ţi dea o mână de ajutor la nevoie. Îţi poţi cunoaşte alesul la locul de muncă. Ai grijă să nu dai peste un posesiv, pisălog şi cicălitor!
Cum merge căsnicia: dai dovadă de mult simţ practic şi uneori te supui cerinţelor partenerului, ceea ce, în timp, produce frustrări. Cicălelile şi reproşurile celui de lângă tine sunt motive care fac atmosfera insuportabilă. Există riscul divorţului sau celibatului.
Cheia armoniei: e posibil să te simţi ca într-o capcană în căsnicie. Doar libertatea şi independenţa îţi pot menţine stima de sine. Încearcă să aplanezi conflictele prin glumiţe şi imitaţii haioase ale comportamentului partenerului.
Relaţia cu ceilalţi: adori compania persoanelor modeste, muncitoare, retrase şi supuse.
 

Comments

comments

Leave a Reply