Esti aici
Femeia.ro > Horoscop & Astro > Pietre si culori vindecatoare

Pietre si culori vindecatoare

Sufletul “grauntelui” mineral

Ca animalele pot avea si ele un suflet, mai treaca-mearga. Ca plantele dovedesc o anume inteligenta si trairi comparabile cu cele umane au demonstrat-o cativa cercetatori mai nonconformisti.

Dar sa spui despre pietre ca ar avea suflet nu e cam exagerat? Ai toata dreptatea sa-ti pui o asemenea problema. Ei, bine, totusi se poate vorbi intr-o oarecare masura despre trairi si actiuni specifice mineralelor; desigur, nu in acceptiunea curenta a termenilor.

“Fiecare piatra pretioasa emite vibratii caracteristice si are puterea de a actiona asupra sanatatii noastre fizice sau mintale” – scria, acum aproape noua veacuri, Sfanta Hildegarde de Bingen, o mare initiata in tainele pietrelor. De unde aceasta aparent stranie putere? Din structura mineralului respectiv, din modul in care s-a format, dar si din culoarea pe care toate acestea i-au conferit-o.

Pentru o lapidare… blanda

Cristaloterapia (Kristallos inseamna “sticla”, in greaca) sau Lapidoterapia (de la Lapis, adica “piatra”) are circa 3 000 de pietre pretioase, semipretioase sau aparent obisnuite cu proprietati vibrationale deosebite. Cele mai raspandite sunt cristalele de cuart, considerate apa fosilizata, avand ca proprietati:

  • amplificarea semnalului electric;
  • taiate in forme precise, vibreaza in ritmuri exacte si transforma
  • electricitatea in unde care pot fi emise;
  • transforma energia solara in electricitate;
  • transforma compozitia moleculara a apei;
  • transfera energia la distante nelimitate (e foarte util in telepatie, pentru trimiterea si receptarea gandurilor).

Dincolo de calitatile fizice, cristalul de cuart confera gandurilor claritate si forta, permitandu-le sa influenteze materia. El este “vehicul” catre capacitatile mintale si talentele latente si faciliteaza comunicarea intre regnuri si specii.

Un mecanism nevazut

La fel ca in cazul bioenergoterapiei, actiunea efectiva a cristalelor asupra organismului nu este ceva vizibil, palpabil, cu atat mai mult cu cat nu vorbim despre introducerea in corp a vreunei substante chimice ori naturale. Sunt vizate sistemele energetice care creeaza si intretin corpul fizic, acesta fiind influentat indirect. Sa presupunem ca doresti sa elimini o senzatie de durere. Vei tine cristalul in mana stanga, iar dreapta o vei aseza pe locul dureros; daca durerea este in stanga, se asaza mana cu cristalul pe zona vizata si se tine astfel circa o jumatate de ora.

Este cea mai simpla procedura, ea putand fi aplicata chiar de pacient. Principiul general se refera la completarea cu energie a zonelor deficitare sau deblocarea punctelor prin care aceasta nu mai circula, din diverse motive: ganduri negative, alimentatie proasta, alte cauze interne sau externe.

 

Comments

comments

Leave a Reply