Esti aici
Femeia.ro > Horoscop & Astro > Puterea pietrelor (semi)pretioase

Puterea pietrelor (semi)pretioase

Știai că inelul cu care te mândrești și colierul ce-ți pune în valoare ținuta au forța să activeze centrii de energie din corp și, astfel, să te vindece? Spune-mi ce bijuterii porți ca să-ți spun cum te ajută!

Prețioase sau semiprețioase, podoabele îl înconjoară pe purtător cu un câmp electromagnetic, protejându-l de influențele negative. Se mai spune că, dacă piatra pe care o etalezi este și cea asociată cu luna în care te-ai născut, cu atât mai eficiente sunt efectele ei terapeutice.

Citește și: Influenta pietrelor pretioase in functie de luna in care te-ai nascut

Ianuarie – dacă ești născută în prima lună a anului, îți poartă noroc granatul. Că e roșie, galbenă sau brună, această piatră semiprețioasă are efect încălzitor, ajută la purificarea sângelui de toxine, favorizează vindecarea plămânilor și stimulează dragostea și senzualitatea. Este talismanul tău norocos dacă ești născută în zodia Vărsătorului.

Februarie – ametistul se potrivește celor născuți în această lună, având influență mai ales asupra nati­vilor Pești. Legende grecești susțin că această gemă violetă conferă purtătorului compasiune și speranță. Este considerată și piatra meditației, a păcii, a forței interioare, a curajului. Purtată în această lună, atenuează insomnia, durerile și problemele de circulație.

Martie – carneolul sau calcedonia portocalie este un cuarț cu mici picături roșii care ajută la oprirea sângerărilor. Este foarte eficient în curățarea sângelui, stimulează dezvoltarea spirituală și creativitatea, fiind considerat piatra artiștilor. Este totodată recomandat în anemie, în tratarea disfuncțiilor ficatului și în combaterea problemelor sexuale. Carneolul le poartă noroc celor din Berbec.

Aprilie – diamantul, piatra perfecțiunii, le aduce energie nativelor din Taur. Are capacitate de întinerire și o înzestrează pe purtătoare cu dezvoltare spirituală și bunăstare. De asemenea, favorizează trăinicia relațiilor, limpezește mintea, iar energia lui merge dincolo de limitele fizice ale trupului. Mai mult decât o piatră, diamantul este fantezia oricărei femei, un simbol al eleganței și al luxului.

Mai – agatul, o varietate de cuarț pe care o recunoști după aspectul striat, se potrivește energiei nativelor din Gemeni, iar purtat de alte native din luna florilor, le ajută pe acestea să scape de energiile negative. Se spune că, dacă îl așezi pe zona abdominală, scapi de problemele digestive și de durerile de stomac, iar când este pus în dreptul inimii, tratează indispozițiile și deschide sufletul către dragoste.

Citește și: Pietrele pretioase ale zodiei tale

Iunie – perla este vedeta acestei luni și este atribuită zodiei Racului. Deși nu este un mineral, ea este considerată piatră prețioasă, fiind una dintre cele mai apreciate bijuterii. În Antichitate i se atribuiau puteri ma­gice și era considerată simbolul Lunii. Bijuteria sidefată are proprietăți tonifiante, crește vitalitatea organismului, are efect răcoritor. Tratează tulburările digestive și țesuturile moi, sporește fertilitatea și ușurează nașterea.

Iulie – rubinul, piatra Leoaicelor, este cea mai cunoscută piatră prețioasă de culoare roșie, fiind numit în sanscrită ratnaraj („regele pietrelor prețioase“). Crește puterea de concentrare, integritatea, devotamentul, le aduce fericire purtătoarelor, încurajând pasiunea și cheful de viață. Stimulează glanda pineală, detoxifică sistemul limfatic, tratează febra, bolile infecțioase și disfuncțiile renale.

August – se spune despre safir, piatra ultimei luni de vară, că este una a înțelepciunii. Le poartă noroc în special celor din zodia Fecioarei, restabilind echilibrul întregului organism, aducând armonie în plan fizic, mental și spiritual. De asemenea, influențează concentrarea, funcția hepatică și ajută în tratarea reumatismului, a durerilor nevralgice și în sciatică.

Septembrie – malahitul le protejează pe Balanțe. Numit și piatra Lunii sau piatra virtuții, malahitul, prin verdele său curat, liniștește spiritul și favorizează eliberarea de poverile emoționale. Una dintre cele mai vechi din lume, malahitul protejează de radiații și întărește imunitatea, stimulează somnul și echilibrează psihicul.

Octombrie – numele opalului, tradus din sanscrită, are semnificația de „piatră prețioasă“. Este asociat dragostei, credinței, compasiunii, creativității și bunei înțelegeri cu cei din jur. Opalul stimulează intuiția femeilor din Scorpion, având rol protector. Este o piatră sensibilă, dar cu forță de vindecare recunoscută din vechime, fiind benefic în stări de epuizare și pentru dureri de tot felul.

Noiembrie – talismanul celor aflate sub semnul Săgetătorului, topazul este una dintre cele mai puternice pietre semiprețioase. Accentuează pasiunea și îndepărtează teama, conferind purtătorului forță și inteligență. Ține la distanță gândurile negre și înlesnește echilibrarea emoțională. În plan fizic, vindecă durerile de oase și e de ajutor organismului în convalescență.

Decembrie – peruzeaua, piatra Capricornului, este cea mai veche piatră semiprețioasă cunoscută în lume. Egiptenii o considerau piatra vieții, iar orientalii o prețuiau, numind-o piatra fericirii. Bijuteria albastră-verzuie susține caracterele puternice și protejează de accidente. Se spune că își schimbă culoarea când simte pericolul. Unul din efectele curative puternice este cel antiinflamator.

Citește și: Pietre si culori vindecatoare

Articol preluat din ediția de iunie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Lidia Năstase

Foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns