Esti aici
Femeia.ro > Horoscop & Astro > Test de compatibilitate

Test de compatibilitate

Compatibili prin complementaritate

Tatiana si George formeaza un cuplu interesant din prisma raportului social-psihologic. La nivel social, o vedem pe Tatiana drept o fire romantica, jucausa, copilaroasa, aspect intarit de temperamentul predominant sangvin (obraji carnosi, ochi mari, cu colturile orientate in sus, par ondulat prins cu o clamita). Pe de alta parte, George, cu o tinuta dreapta, ferma si cu musculatura fetei usor incordata, sustine capul Tatianei. La nivel psihologic, pe fondul unui temperament predominant melancolic (musculatura fetei putin dezvoltata, ochii mici, cu colturile orientate in jos), George ascunde un caracter timid, interiorizat, care se consuma nervos (ridurile de expresie din zona ochilor si a fruntii). In acest context, Tatiana este cea care ofera suport partenerului, spunandu-i “sprijina-te de mine si totul o sa fie bine”. Tatiana si George se definesc drept un cuplu compatibil prin complementaritate. In aparenta copil jucaus, ochii Tatianei exprima grija materna. In cuplu, este flexibila si toleranta, trasaturi evidentiate de rotunjimile fruntii, obrajilor, sprancenelor, nasului si barbiei. Cat despre George, trasaturile lui faciale exprima perfectionism, atentie la detalii, tipicarism. Cu frizura si barba perfect aranjate, George parca spune: “Imaginea mea spune totul despre mine!”.

Jumatatile unui intreg

Cei doi par a fi jumatatile unui intreg. Dupa pozitia capului, intelegem raportul de egalitate dintre ei. Acest cuplu este dovada clara a expresie “se aseamana de parca sunt frati”. Aceeasi expresie a fetei, aceeasi pozitionare a gurii, acelasi zambet. Cu toate acestea, din punct de vedere morfologic, ea are un temperament predominant sangvin, iar el – predominant melancolic. Ochii, poarta sufletului, ii diferentiaza: ea are colturile ochilor orientate in sus, iar el in jos. Altfel spus, ea este extroverta si sociabila, iar el mai mult introvert, contemplativ, analitic. Ii leaga inteligenta deosebita (amandoi au fruntea lata proeminenta) si bunatatea (nasul musculos, proeminent). Zambetul aproape identic este un comportament facial invatat. Cei doi sunt receptivi unul fata de celalalt, fapt care favorizeaza invatarea comportamentului celuilalt prin imitatie. Acest cuplu poate fi considerat compatibil din punctul de vedere al structurii morfologice a fetei, care, impreuna cu expresivitatea foarte asemanatoare, intaresc sintagma “doua inimi, acelasi suflet”.

“Sunt impreuna si totusi separati!” – acesta a fost primul meu gand despre cei doi parteneri. Fizionomia fetei spune despre ea ca este sociabila, comunicativa si extroverta. Pometii proeminenti si ochii mari o incadreaza in segmentul celor cu temperament predominant sangvin. Constitutia morfologica a partenerului e predominant musculoasa si dura, specifica celor cu temperament coleric. Are capacitatea de a-i influenta pe ceilalti si de a-si atinge cu succes scopul. Ochii mici si zambetul in coltul gurii arata ca poate sa disimuleze si sa ascunda cu atentie emotiile. Acest cuplu se completeaza prin creativitatea ei si ratiunea lui. Amandoi au o constitutie atletica, fapt care incurajeaza placerea de a face sport impreuna. Taria de caracter este o alta trasatura comuna. Atunci cand se aliaza, pot darama munti de obstacole si tot la fel pot fi rivali de temut unul pentru celalalt. Privesc fotografia lor si ma intreb cine a ales cravata: ea sau el? Albastrul de la cravata lui si albastrul de la bentita ei intaresc ideea de apartenenta la cuplu. Este ca si cum ne-ar spune: “Ea este a mea si eu sunt al ei…sau invers!”. Cei doi sunt persoane posesive si le place lucrul acesta.

La prima vedere, cei doi formeaza un cuplu tanar, jucaus si spontan. Fata ei este larga in sectorul nazal, caracteristica a temperamentului sangvin. Gura larg deschisa, cu dantura frumoasa afisata intr-un mod relaxat, exprima dragoste de viata, jovialitate, optimism si entuziasm. Partenerul are forma fetei de tip triunghiular (cu varful triunghiului in jos), iar musculatura fetei putin dezvoltata. La el predomina temperamentul melancolic, cu o viata interioara si intelectuala dominanta. Acest cuplu se caracterizeaza prin sensibilitate si emotivitate, cu un predominant spirit creativ. In aceasta etapa de varsta, compatibilitatea lor e asigurata de activitatile comune, specifice generatiei tinere. Daca vor pastra acest spirit tanar in relatia lor, cu siguranta viata lor de cuplu va fi luminoasa si frumoasa ca o floare a soarelui.

Iata un cuplu complementar! Cine spunea “contrastele se atrag” se referea la ei doi. Ea cu un temperament predominant limfatic (sau flegmatic), el cu unul predominant coleric. Ea – calma, stapana pe sine, rabdatoare, el – puternic, dominant, autoritar. Ii leaga focul pasiunii (buzele pline, proeminente) si dorinta de a se bucura de placerile vietii. Pozitia corpului arata un cuplu unit, in care partenerul joaca rolul de protector, pregatit oricand sa-si apere partenera. Expresia fetei ei degaja siguranta si liniste.

Amandurora le place viata imbelsugata, iar dupa constitutia corpului, par a fi buni gurmanzi. In general cei cu o constitutie tip picnic (dupa psihiatrul german Erns Kretschmer), prezinta tendinta de acumulare de grasimi. Compatibilitatea acestui cuplu este asigurata atata timp cat cei doi raspund pozitiv la nevoile celuilalt. El pare a fi motorasul cuplului, orientat spre dezvoltare si prosperitate, iar ea combustibilul, care ofera increderea si suportul de care are el nevoie.

Ambii parteneri prezinta o structura osoasa solida si o musculatura puternica a fetei, deci au temperament predominant coleric. Sunt indivizi activi, combativi si competitivi. Sunt adeptii exprimarii directe, fara perdea, si cauta sa detina controlul. Analiza triunghiului ochi – nas – gura, evidentiaza diferentele dintre cei doi. Chiar daca ochii au aceeasi culoare, forma difera. Ochii ei sunt mici si usor alungiti, semn ca vorbim de o persoana prevazatoare si atenta la detalii. Nasul bine conturat denota ca ea stie ce vrea in viata.

Gura cu buze pline si frumos conturate tradeaza bunatate si nevoia de comunicare cu ceilalti. Privirea lui exprima sinceritate inocenta, jucausa. Nasul musculos si gura intredeschisa ne spun ca avem de-a face cu un barbat deschis, sociabil, caruia ii place sa se distreze. Prin pozitia corpului – unul se sprijina pe celalalt – cei doi transmit valori precum protectie reciproca (el o cuprinde cu bratele, ea ii acopera mana), afectiune si intimitate (ea isi apleaca fruntea pe barbia lui).

Comments

comments

Leave a Reply