Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Zodiac meteo

Zodiac meteo

zodiac meteo

Oricât am încerca să ne protejăm de influența mediului înconjurător, nu putem evita reacțiile organismului la fenomenele naturale. Numărul oamenilor cu sănătate și stare de spirit afectate de schimbările vremii este în permanentă creștere, mai cu seamă în marile orașe. Și zodia căreia aparținem influențează, se pare, meteodependența, de aceea ți-am pregătit un scurt zodiac meteo, în afară de informațiile legate de conexiunea dintre starea de sănătate și vremea de afară.

Nu este nimic ieșit din comun în faptul că mulți dintre noi reacționează la schimbările de vreme. Pereții arterei carotide conțin un fel de senzori care percep schimbările meteorologice. Dacă tensiunea din vasele sangvine scade, se declanșează un reflex care protejează organismul de colaps circulator. Semnalele sunt trimise către scoarța emisferelor cerebrale, iar asta previne apariția unor disfuncții la nivelul sistemului circulator și creează totodată alte neplăceri. Deosebit de sensibile la capriciile vremii sunt persoanele predispuse la distonii vegetative, au probleme cardiovasculare, cei care au avut de curând afecțiuni ale căilor respiratorii. Schimbările atmosferice sunt percepute acut de către adolescenți în perioada de maturizare sexuală și reacționează la ele până și sugarii. S-a constatat că femeile, în special în perioada sarcinii sau a menopauzei, sunt de trei ori mai predispuse decât bărbații la meteodependență.

Fiecare grupă de risc are propriile sensibilități

. Cardiacii reacționează la scăderea bruscă a temperaturii, iar hipertensivii sunt afectați de perioadele de caniculă, lipsite de orice adiere de vânt.
. Atât hipertensivii, cât și hipotensivii sunt deranjați de oscilațiile bruște ale presiunii atmosferice.
. Cei care au probleme cu articulațiile trec greu prin perioadele de umiditate crescută.
. În zilele cu vânt, se accentuează afecțiunile psihice.
. Copiii mici sunt agitați și morocănoși când plouă.
. Persoanele cu probleme ale glandei tiroide nu se simt bine în zilele umede, cu ceață.
. Cei care suferă de cardiopatie ischemică sau de astm bronșic sunt afectați de scăderea nivelului de oxigen din aer, ca și de creșterea umidității atmosferice.

Zodii mai sensibile

Reprezentanții fiecăruia dintre semnele zodiacale sunt predispuși la meteodependență în proporții diferite. Cei mai sensibili sunt Peștii. Ei se simt bine când vremea este umedă, cu presiune atmosferică scăzută. În zilele uscate, cu probleme, Peștii trebuie să bea mai multă apă și să respecte o dietă care stimulează activitatea rinichilor.
Berbecii se simt bine pe vreme senină, uscată, iar când e urât afară, suferă de dureri de cap. În zilele dificile, li se recomandă aromaterapia cu uleiuri eterice de valeriană și mentă, precum hainele în culori deschise. Masajul lobului urechii este, de asemenea, indicat pentru ei.
Furtunile magnetice, activitatea solară ridicată influențează negativ sistemul digestiv al Racilor. În cazul lor, pot fi de ajutor sucurile proaspete din fructe și legume, ca și alimentația disociată.
Dacă afară e înnorat și umed, au probleme Leii – mari iubitori de soare și căldură. Ei trebuie să reducă efortul fizic, iar dintre plante li se recomandă talpa-gâștei și ginsengul, sub formă de infuzie sau extract.
În zilele dificile, Balanțele trebuie să susțină activitatea rinichilor consumând lichide, fructe și legume, să evite variațiile de temperatură și mai ales expunerea la frig. Lor le sunt recomandate infuziile de iarbă-roșie și frunze de zmeur.
Vărsătorii cei sensibili au probleme cu ritmul cardiac și ar fi foarte util pentru ei să practice tehnici de meditație. Și lor le face bine aromaterapia – li se recomandă uleiurile eterice de geraniu, hamei și cedru.
Nativii celorlalte zodii, Taurii, Gemenii, Fecioarele, Scorpionii, Săgetătorii și Capricornii, sunt mai puțin afectați de schimbările vremii. Pentru a preveni disconfortul pe care îl resimt totuși uneori în zilele de risc, este suficient să reducă volumul de muncă și să evite pe cât posibil disputele, enervările.

Ca soarele să strălucească mereu

Reacția la vreme este controlată de emisfera dreaptă a creierului, iar aceasta poate fi susținută prin desen. De aceea, apucați-vă de pictură, chiar dacă nu excelați în acest domeniu. Faceți un curs ori pictați așa cum vă pricepeți, pentru propria plăcere. Iar în zilele dificile sub aspect meteo, nu faceți economie la culorile vii, pictați flori, peisaje frumoase și, desigur, soarele. În felul acesta, vă veți regăsi starea de bine și buna dispoziție și veți uita de tot ce se întâmplă afară.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.38/2014
Sursa foto: © Robert Przybysz – Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus