Esti aici
Femeia.ro > Horoscop & Astro > Zodiac totemic: Cu ce animal te asemeni?

Zodiac totemic: Cu ce animal te asemeni?

Se spune ca, in afara de faptul ca se ghidau dupa acest zodiac totemic pentru cercetarea destinului lor, indienii din America de Sud chiar purtau la gat pandantive reprezentant animalul care guverna perioada pe care o traversau in momentul respectiv.

Acestea sunt numite “totemuri”, adica obiecte care reprezinta protectia pe care purtatorul lor o primeste din partea unor forte supranaturale, mai ales in momentele-cheie ale vietii: casatoria, nasterea unui copil, strangerea recoltei, partidele de vanatoare etc.

Iata care sunt cele 12 elemente ale zodiacului totemic ameridian:

Uliul (21 martie – 19 aprilie)

Sentimentul libertatii este cel mai de pret lucru pentru el, asa ca ii va parasi pe toti cei care vor incerca sa-l lege de ei si sa-l tina pe loc. Schimbarea este a doua sa natura si face orice ca sa aiba succes. Iar curajul il sustine in demersurile sale, chiar daca cei din jur nu-i dau vreo sansa.

Castorul (20 aprilie – 20 mai)

Centrul universului lor este casa, pe care o “construiesc” si de care au grija, perseverent si hotarat, toata viata. Destinul lor este sa aiba grija de cei din jur, sa fie buni familisti, punand pret pe linistea si confortul caminului.

Cerbul (21 mai – 20 iunie)

Farmecul sau atrage privirile tuturor. De aceea, nici nu este ocolit de flirturi, pe care le manuieste la fel de sincer ca pe o relatie amoroasa adevarata. Caracterul prietenos il ajuta sa-si faca multi prieteni, iar mobilitatea care ii sta in fire da ghes sa calatoreasca mult.

Ciocanitoarea (21 iunie – 21 iulie)

Se stie ca este o pasare tenace si insistenta, dar, de asemenea, inimoasa si prietenoasa, fiind placuta de cei din jur, mai ales de catre copii. Sunt atasate de casa lor si au un simt al frumosului foarte dezvoltat.

Nisetrul (22 iulie – 21 august)

Este un luptator care inoata impotriva curentului, se bazeaza pe increderea in sine si obtine ceea ce-si doreste doreste. Data fiind firea sa plina de noblete si generozitate, va avea mereu alaturi prieteni care sa-i sara in ajutor.

Ursul (22 august – 21 septembrie)

Natura sa placuta, calda, blanda simbolizeaza dorinta de viata si forta. Este bine infipt cu picioarele in pamant si isi pierde rareori capul. Se remarca prin calitati de bun organizator si mediator intre oameni gratie spiritului sau impaciuitor.

Corbul (22 septembrie – 22 octombrie)

Cei din jur se plang de incetineala lui, dar, de fapt, Corbul este foarte chibsuit. Gratie caracterului sau prietenos, care abunda in diplomatie, va avea mereu relatii bune cu oamenii care-l inconjoara.

Sarpele (23 octombrie – 22 noiembrie)

De la el, poti afla si cele mai crunte adevaruri despre tine, pentru ca sinceritatea este trasatura sa de baza, iar lingusirea nu-i sta deloc in fire. Isi atinge scopurile cu logica si prudenta, fara graba, dar si fara a face pauze.

Bufnita (23 noiembrie – 21 decembrie)

Apreciaza cel mai mult bunastarea materiala, dar se multumeste cu putin. In general, este modesta, simpla si pare picata din cer. Pana cand vine vorba de apararea dreptatii si adevarului, cand se transforma intr-un luptator neinfricat.

Gasca (22 decembrie – 19 ianuarie)

E interesata de tot ce-i nou, chiar daca impresia pe care o lasa este de persoana rezervata si rece. In fiecare zi, isi da sufletul pentru ceea ce are de facut, fara sa ceara ajutor. Pentru ca gasca le vrea pe toate cand, de fapt, ii trebuie multa relaxare si odihna.

Vidra (20 ianuarie – 18 februarie)

Este preferata tuturor, pentru ca intotdeauna sare in ajutor si-o face doar din politete. Raspandeste iubire fata de cei din jur dar mai putin fata de ea insasi, pentru ca este foarte exigenta cu sine si niciodata nu-si neglijeaza obligatiile.

Lupul (19 februarie – 20 martie)

Este mereu in miscare, intr-o continua vanatoare de senzatii, lucruri, evenimente. Are mintea agera si memoria exceptionala si, de aceea, se intoarce mereu cu ceva nou din drumurile sale prin lume.

Comments

comments

Leave a Reply