Esti aici
Femeia.ro > Horoscop > Astrosfaturi > Zodiile la echinoctiu de primavara

Zodiile la echinoctiu de primavara

 

Rafael, îngerul echinocţiului

Perioada aceasta a anului, 21 martie-20 aprilie, este – spun astrologii – protejată de arhanghelul Rafael, îngerul vindecării, al nemuririi, mesagerul lui Dumnezeu, cel care adună rugăciunile pentru vindecare, pe care le transmite apoi divinităţii.

Astenie de primăvară

Conjuncţia (rară, de altfel) dintre Marte, Venus şi Uranus, care se întâmplă anul acesta în preajma echinocţiului de primăvară, poate da naştere, în cazul nativilor mai puţin spontani şi impulsivi, unor stări de oboseală, nervozitate, tristeţe, numite de medici simplu: astenie de primăvară.

Momentul în care ziua (care a început să crească de la solstiţiul de iarnă) devine egală cu noaptea este important atât pentru astronomi, cât şi pentru astrologi. Din punctul de vedere al celor din urmă, clipa în care Soarele intră în Berbec e sursa unei explozii de energie necesară renaşterii.

Seminţe şi muguri 

Primăvara astronomică semnifică, în fapt, începerea unui nou ciclu vegetal (pomii înmuguresc, seminţele germinează, apar primele plante), dar şi debutul unuia animal: este perioada împerecherii pentru majoritatea animalelor şi păsărilor. Echinocţiul de primăvară înseamnă energie, dar şi calm şi relaxare. Început, dar şi echilibru între feminin şi masculin. Dragoste, dar şi cumpătare.

Şi tu ai ceva de Berbec! 

Fie că eşti născută în zodia Berbecului, fie că nu, începutul anului astronomic, această revărsare de energie şi spontaneitate, te influenţează chiar fără să-ţi dai seama. Oricare planetă îţi guvernează viaţa, acum este momentul în care, depăşind starea de autoconservare din timpul iernii, trebuie să te trezeşti la viaţă. Influenţa Soarelui este foarte puternică acum, aşa că, Berbeci sau nu, vom fi mai pline de iniţiativă, întreprinzătoare, hotărâte în a arăta lumii cât suntem de valoroase. Să luăm zodiile pe rând, să vedem cum sunt ele influenţate de Soarele în Berbec!

Fecioară

Renaşterea naturii, începutul de an astronomic îţi vor da un plus de spontaneitate şi independenţă. Obişnuită să fii mai degrabă subaltern (foarte apreciat, de altfel), acum e momentul să iei frâiele în propriile mâini. Chiar şi pentru scurt timp, pentru că experienţa contează!

Balanţă

Eşti făcută pentru căsătorie, asociere, prietenie pe viaţă. Cu Soarele şi Venus alături, ai toate şansele să stabileşti data nunţii sau să pui pe picioare o relaţie care a început să dea semne de slăbiciune. Ori să pui bazele unei asocieri de succes. Fii cu ochii în patru!

Scorpion

Eşti pasională, vulcanică, îţi place pur şi simplu să faci dragoste. Este motivul pentru care, în perioada asta, e indicat să fii atentă şi nu foarte încrezătoare. Îndrăgostirea de echinocţiu poate fi, pentru tine, dezamăgitoare mai târziu, după ce trece vraja exploziei de energie.

Săgetător

Te îndrăgosteşti. Din nou. Este posibil însă ca dragostea, aparent ca-n filme, să fie doar un simplu foc de paie. Poate ar fi mai nimerit să ai grijă, în primul rând, de sănătatea ta.

Capricorn

Armonie, optimism, linişte. Cam astea ar fi cuvintele-cheie pentru zodia ta la întâlnirea dintre Marte, Venus, Uranus şi Soare. Vei avea parte de un moment crucial în familie, la fel ca întâlnirea pomenită mai sus: schimbarea domiciliului, mărirea familiei etc. Va fi nevoie să iei decizii rapide, ceea ce pentru tine nu e tocmai confortabil.

Vărsător

La cât de generoasă eşti, este indicat ca, în perioada asta, să fii atentă cu cine şi ce împarţi. Ai mari şanse să găseşti locul de muncă pe care-l cauţi de multă vreme.

Peşti

Starea meditativă şi contemplativă a Peştilor este bulversată de spontaneitatea şi dorinţa de afirmare a Berbecului. Trebuie să ştii însă că spontaneitatea asta te ajută să stai mult mai bine cu partea financiară.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus