Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 10 destinații de neuitat din România

10 destinații de neuitat din România

România este ultimul colţ din Europa unde tradiţiile se păstrează nealterate. Trebuie ca lumea să conştientizeze lucrul acesta înainte de a fi prea târziu.

Peştera Urşilor

Istoria spune că peştera a fost locuită cu 17.000 de ani în urmă de ursul de cavernă, o specie dispărută. Peştera a fost descoperită întâmplător, în 1975, şi a intrat în circuitul turistic cinci ani mai târziu. Indiferent de anotimpul în care o vei vizita, ia-ţi o haină mai groasă, fiindcă temperatura nu depăşeşte 8°C!

Bisericile de lemn din Maramureş

Mănăstirea Bârsana împreună cu alte şapte biserici de lemn din zonă alcătuiesc un ansamblu unic în lume, inclus în patrimoniul Unesco. Aici, ai ocazia să admiri icoane de mare valoare, pictate pe lemn şi sticlă, picturi şi sculpturi de la sfârşitul secolului al XVIII-lea. Iar dacă tot eşti pe pământ maramureşean, bucură-ţi sufletul cu obiceiurile de nuntă păstrate cu sfinţenie de oamenii locului!

Cazanele Dunării

Mărginite de pereţi stâncoşi, Cazanele Dunării oferă o privelişte nepământeană. De-a lungul celor 9 km, ai ocazia să admiri natura în adevărata ei splendoare, iar când ajungi în dreptul golfului Mraconia, poţi observa, săpat în stâncă, chipul lui Decebal, cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa.

Delta Dunării

Un colţ de rai pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viaţă, spun mulţi dintre cei care au admirat răsăritul aici, unde timpul a rămas pe loc. Vei fi fascinată de simplitatea curgerii fiecărei clipe, de locurile parcă neumblate, de bătăile de aripi ale sutelor de păsări, multe dintre ele fiind din specii pe cale de dispariţie. Şi nu pleca din Deltă fără ca măcar să guşti din borşul lipovenesc de peşte!

Biserica Sfântul Nicolae din Densuş

Se află în judeţul Hunedoara, la o distanţă de aproape 10 km de oraşul Haţeg, fiind cea mai veche biserică românească, în care şi astăzi au loc slujbe religioase. Datorită particularităţilor acesteia, biserica este cunoscută drept cel mai ciudat edificiu din Ţara Haţegului.

Peştera Scărişoara

Una dintre cele mai mari peşteri cu gheaţă din România şi al doilea gheţar subteran ca mărime din lume, cel mai mare fiind în Slovacia, peştera este declarată monument al naturii şi rezervaţie speologică. Pune-ţi în valiză haine groase!

Salina Turda

Este un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare. Ai numeroase posibilităţi de agrement: roata uriaşă, plimbări cu barca pe lacul subteran, minigolf, tenis de masă, dar şi un ştrand cu proprietăţi terapeutice, în imediata apropiere a salinei.

Sighişoara

Este unul dintre puţinele oraşe-cetate din Europa şi singurul locuit din România. Străzile înguste, turnurile impunătoare ori clădirile încărcate de istorie sunt doar o mică parte din ceea ce ai putea vizita. Nu uita să-ţi faci rezervare pentru Festivalul Sighişoara Medievală din 26-28 iulie!

Bâlea Lac

După o călătorie incredibilă pe Transfăgărăşan, poposeşte în rezervaţia naturală Valea Bâlii! Un loc unic, cu peisaje mirifice, cu ape ce cad sau picură de pe stânci, cu o floră pe care ai vrea s-o imortalizezi în suflet. Chiar dacă eşti în mijlocul verii, ia cu tine un pulover şi, eventual, o pereche de mănuşi. Nu este exclus să tragi o bulgăreală cu prietenii!

Castelul Huniazilor

Este cunoscut sub numele de Cetatea Hunedoarei sau Castelul Corvinilor. E recomandat de europeni drept o destinaţie de vis şi este inclus în topul celor mai frumoase zece castele din Europa. Atrage prin construcţia impunătoare, cu acoperişuri înalte, cu turnuri şi turnuleţe, ferestre înguste şi balcoane împodobite cu dantelărie de piatră.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns