Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 10 reguli pentru un concediu fara stres

10 reguli pentru un concediu fara stres

În funcţie de jobul pe care îl ai şi de cât de solicitant este acesta, zilele libere din concediu pot fi o reală binecuvântare. Din păcate, stilul de viaţă pe care îl avem tinde să fie stresant chiar şi atunci când poate nu avem motive. Dacă la finalul zilelor de concediu nu ţi-ai încărcat bateriile măcar pe jumătate din cât ţi-ai fi dorit, înseamnă că aceste 10 reguli pentru un concediu relaxant te vor ajuta. 

1. Elimină factorii de stres. Nu te duce în locuri aglomerate dacă nu îţi place aglomeraţia. Evită să mergi în concediu cu o persoană a cărei companie nu îţi place. Nu zbura cu avionul dacă îţi provoacă anxietate. Pe scurt, încearcă să anticipezi care sunt factorii care ţi-ar putea strica vacanţa şi încearcă să găseşti o soluţie pentru fiecare înainte ca el să apară. Astfel, nu vei pierde timp preţios încercând să găseşti soluţii de moment.

2. Dormi exact cât trebuie. Ca şi adult, ştim că te-ai obişnuit cu rutina şi repsonsabilităţile zilnice indiferent de cât de multe ore ai dormit cu o noapte înainte. Acum că ai ocazia să dormi regeşte, de ce să nu te bucuri de un somn relaxant de 8 ore pe noapte?

3. Ai nevoie de tehnologie? Dacă pleci în concediu, nu poţi pleca fără un telefon mobil deoarece este cea mai eficientă metodă de a comunica cu cei de acasă şi de a fi rapid contactată în cazul unei urgenţe. Dar încearcă să nu iei după tine şi laptopul sau tableta. Dacă ai totuşi un e-book reader, el îţi poate garanta totuşi ceva ore de relaxare pe plajă sau la umbra unui nuc bătrân.

4. Fii pregătită pentru vreme. Dacă alegi o destinaţie pe litoral pentru concediul tău, orice zi ploioasă te va dezamăgi foarte tare. Trebuie să te gândeşti ce vei face dacă vremea nu te va lăsa să ieşi din casă sau de unde eşti cazată.

5. Mănâncă ceva bun. Chiar dacă nu îţi place să găteşti, concediul este prilejul perfect pentru a încerc să mănânci şi altceva în afară de tocăniţă şi sandvişuri. Mergi la un restaurant cu specific internaţional, gustă un fel de mâncare nou, bea un vin bun. Important e să îţi încânţi papilele gustative.

6. Mergi la spa. Ai fi surprinsă cum un simplu masaj te relaxează până în punctul în care simţi că pluteşti.

7. Fii activă. Sportul e cheia perfectă spre eliberarea adrenalinei. Nu am fost făcuţi pentru a sta 12 ore pe un scaun la birou.

8. Fă yoga. Nu doar că te relaxează, dar este şi extrem de bună pentru sănătate. Îţi măreşte forţa şi flexibilitatea şi te ajută prin meditaţie la găsirea echilibrului spiritual.

9. Fii alături de oamenii care te înveselesc. Dacă ai o mână de prieteni care te fac să răzi cu orele, încearcă să te bucuri mai mult de ei în vacanţă. Dacă nu puteţi pleca împreună într-o vacanţă, organizează tu ceva la tine acasă.

10. Nu te grăbi. Nu trebuie să faci cumpărăturile în jumătate de oră, nu trebuie să speli azi toate şosetele şi nici să duci chiar azi costumele la curăţat. Meriţi nişte clipe de leneveală şi poţi amâna o activitate dacă chiar nu ai chef acum să o faci.

Citeste si: 7 motive pentru care ai nevoie de vacanta

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns