Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 3 lucruri pe care să le faci neapărat înainte să ieși la pensie

3 lucruri pe care să le faci neapărat înainte să ieși la pensie

pensie

Ieșirea la pensie este una dintre cele mai mari schimbări care intervin în viața unei femei mature. Iar felul în care gestionezi timpul rămas până la pensie și deciziile pe care le iei acum îți vor defini această perioadă din viață. A înainta în vârstă cu grație este o artă care se poate învăța, mai ales dacă ai la îndemână ghidul potrivit.

  • Sari din avion sau pornește într-o aventură

Săritul cu parașuta este o experiență care îți poate schimba sau defini viața. Este genul de întâmplare care te va face să te gândești la lucrurile pe care nu te-ai încumetat să le faci niciodată sau la greșelile de viață pe care nu este prea târziu să le repari. Dacă săritul din avion nu este pe placul tău, pornește într-o aventură. O excursie într-un loc exotic, unde să te gândești la ce ai vrea să schimbi în viața ta, odată ce vei avea mai mult timp la dispoziție, este perfectă. Sau, de ce nu, o excursie cu rulota în jurul Europei.

Iar dacă nu dispui de suficiente fonduri pentru o astfel de aventură, există soluții precum acestea, care te pot ajuta să pleci la drum. Iar datoria poate fi înapoiată băncii înainte să atingi efectiv vârsta de pensionare. Cum investești timpul dinainte de pensie va determina gradul de satisfacție pe care îl simți la această vârstă.

  • Ai grijă de sănătatea ta

Sistemul de sănătate public din România este la pământ, iar costurile îngrijirilor medicale în clinicile private sunt extrem de mari, de obicei mult peste ce îşi poate permite în mod normal un român cu venituri medii. Tocmai de aceea, evitarea unor probleme majore de sănătate este un pas foarte important. Este timpul să îți faci abonament la o sală de sport, dacă nu ai deja, și, eventual, să-ți alegi chiar un antrenor personal, care să îți întocmească un program de exerciții bazat pe nevoile tale. Pentru acest lucru vei avea nevoie să-ți faci în primul rând analizele, inclusiv cele care determină starea în care se află inima și sistemul tău vascular. Dacă nu-ți controlezi starea de sănătate atât cât este posibil, e foarte greu de determinat care vor fi costurile unor eventuale îngrijiri medicale.

  • Învață lucruri noi

Chiar dacă este greu să-ți imaginezi cum va fi viața ta după ieșirea la pensie, cu siguranță vei avea mult timp la dispoziție. Important este să găsești hobbyuri și activități, altele decât statul în fața televizorului, care să îți umple timpul și să te împlinească sufletește. Încearcă să-ți amintești ce îți plăcea să faci la tinerețe și adaptează hobbyurile de atunci la nevoile și capacitățile tale prezente. Planifică de acum perioada care urmează și, alături de prietenele tale cele mai bune, găsiți și activități pe care să le faceți împreuna. O dată pe an la mare, de două ori pe lună la teatru și tot așa. Important este să nu te plictisești în niciun moment.

 

Ți-ai planificat deja viața după ieșirea la pensie? Ai vreo dorință pe care vrei să ți-o împlinești neapărat înainte de acest moment important din viața ta?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comments

comments

Lasă un răspuns