Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 3 trucuri deștepte pentru a impresiona oamenii în mai puțin de 60 de secunde

3 trucuri deștepte pentru a impresiona oamenii în mai puțin de 60 de secunde

Încercăm mereu să le lăsăm o impresie bună celor din jur, indiferent că este vorba de prieteni apropiați, colegi de serviciu sau persoane cu care abia am făcut cunoștință.

Persoanele care reușesc să își construiască o imagine bună în ochii celorlalți nu epatează prin lucruri sau gesturi ostentative. Sunt acele persoane discrete, amabile, cu un stil de viață organizat, care te cuceresc încă din primul minut. Dacă vrei să le faci o impresie bună celor din jurul tău, iată care sunt primele lucruri de care ar trebui să ții cont:

Locuința este oglinda personalității tale

Casa în care locuiești spune mai multe despre tine decât ai bănui. Este locul care îți reflectă personalitatea, dar și stilul de viață, iar oaspeții tăi își vor face o părere despre tine doar aruncând o privire asupra locuinței tale. Ordinea, simțul estetic, dar și un design care să te reprezinte sunt principalele lucruri pe care invitații tăi le vor aprecia. Dacă vrei ca locuința ta să facă o impresie rapidă și memorabilă oaspeților tăi, va trebui să îți îndrepți atenția asupra holului. Acesta este primul contact pe care ei îl au cu casa ta, ceeea ce face din banalul hol un element-cheie pentru cum te vor percepe oamenii. Ca să te convingi, aruncă o privire și vezi cât de mult îți transmit aceste imagini cu idei pentru amenajarea holului. Este limpede că în momentul în care ai pășit într-o încăpere decorată astfel, vei rămâne plăcut impresionată și te vei gândi că persoana în casa căreia te afli are un simț estetic deosebit.  

Acordă mai multă atenție aspectului tău

Chit că ne place sau nu, suntem judecate și după cum arătăm, cum ne îmbrăcăm și ce atitudine avem, inclusiv la locul de muncă. Există numeroase studii care arată cât de mult contează imaginea noastră atunci când încercăm să facem o impresie bună. De exemplu, un studiu al Universității din Florida a descoperit că persoanele înalte sunt mai bine plătite, în timp ce persoanele care sunt obeze nu numai că au un salariu mai mic, dar au parte și de mai multă discriminare la locul de muncă. Același lucru l-a descoperit și un studiu al Universității din Cleveland, care ne arată că oamenii care fac sport de cel puțin trei ori pe săptămână câștiga, în medie, cu 80 de dolari mai mult decât colegii lor sedentari. Și dacă asta nu era suficient, o cercetare a companiei Procter&Gamble arată că femeile care poartă machiaj la serviciu sunt promovate în funcție mai rapid și au salarii cu până la 30% mai mari decât colegele lor care nu se machiază.  

Așadar, suntem în permanență evaluate și judecate după felul în care arătăm, chiar dacă acest lucru nu ni se pare corect. Iar dacă vrei să îți crești șansele de a avansa la serviciu sau de a primi acea mărire de salariu pe care o aștepți de mult timp, o soluție ar putea fi să acorzi o atenție mai mare atât modului în care te îmbraci, dar și aspectului tău fizic. O femeie care arată sănătos și are grijă de ea va face întotdeauna o impresie bună celor din jur, iar asta poate conta enorm în anumite situații.

Implică-te activ în conversații

Persoanele comunicative au mai mult succes în viață, pentru că își fac conexiuni care se dovedesc importante, în special pentru carieră lor. Există mai multe reguli de care să ții cont atunci când te implici într-o conversație, mai ales dacă vrei că persoanele cu care interacționezi să  își facă o părere bună despre tine:

Fii la curent cu evenimentele. Oricât de puțin timp ai avea la dispoziție, rupe-ți câteva minute zilnic pentru a citi despre principalele evenimente care au loc în lume. Cu cât te informezi mai bine și îți dezvolți o gândire critică, îți vei forma cu ușurință opinii și le vei putea susține cu argumente pertinente.  

Ascultă-ți interlocutorii. O persoană comunicativă nu este neapărat una vorbăreață, care ține mai degrabă monologuri decât să participe la o conversație. Nu îi întrerupe niciodată pe cei cu care stai de vorbă și arată un interes sincer pentru ce au de spus.  

Menține contactul vizual. Când privești în ochi persoana cu care stai de vorba îți arăți interesul față de conversație și, în plus, este un semn de sinceritate. Asta îi poate face pe oameni să aibă încredere în tine mai repede și să te catalogheze drept o persoană onestă.

Dacă iei în considerare aceste sfaturi, vei reuși să le lași întotdeauna o impresie plăcută celor din jur și să îți construiești o imagine bună, indiferent că vrei să obții un job, o avansare în funcție, că vrei să îți faci noi prieteni sau să îi ții aproape pe cei vechi.

 

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: goodluz

Comments

comments

Lasă un răspuns