Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 5 filme biografice despre femei care au făcut istorie

5 filme biografice despre femei care au făcut istorie

filme biografice

Filmele biografice ne inspiră, ne oferă șansa să visăm, ne motivează să creștem, iar unele povești tragice ne pot învăța să ne apreciem mai mult viața.

În continuare, iată 5 filme biografice despre femei care au făcut istorie.

Coco Before Chanel (2009)

Filmul urmărește copilăria nefericită și prima parte a vieții celebrei creatoare de modă franceze Gabrielle Bonheur Chanel. Având origini modeste și provenind dintr-o familie foarte săracă, această femeie înzestrată cu o personalitate puternică și cu idei inovatoare a reușit să se transforme într-un simbol mondial al succesului și al libertății de expresie artistică.

Gia (1998)

Filmul prezintă povestea vieții lui Gia Carangi, un model de top de la sfârșitul anilor 1970, de la ridicarea ei meteorică în prim-planul industriei de modeling până la moartea ei prematură.

Hidden Figures (2016)

Hidden Figures prezintă povestea unei echipe de matematiciene afro-americane care au servit un rol vital în cadrul NASA în primii ani ai programului spațial american.

Lovelace (2013)

Lovelace spune povestea actriței porno Linda Boreman, într-un moment al revoluției sexuale și al nașterii mișcării feministe văzută prin ochii acesteia.

The Iron Lady (2011)

Drama biografică relatează prin intermediul flash-back-urilor, din perspectiva unei Margaret Thatcher îmbătrânite, fragile și cu o stare de sănătate precară, urcușurile și coborâșurile din cariera politică a acestei femei de excepție, concentrându-se pe controversatele acțiuni pe care le-a întreprins aceasta în cele 17 zile ce au precedat izbucnirea conflictului armat din Insulele Falkland în anul 1982.

Vizionare plăcută!

 

Citește și: 5 drame romantice pe care orice femeie trebuie să le vadă

Citește și: 5 filme simpatice de vizionat cu întreaga familie

 

 

Sursă foto: Facebook @HiddenFigures

Comments

comments

Lasă un răspuns