
Bucătăria este unul dintre locurile cele mai speciale din casă și o încăpere în care întreaga familie petrece foarte mult timp. Ea a mai fost numită și ”inima casei” tocmai pentru că aici gătim, aici mâncăm și tot aici ne preparăm și bem cafeaua pregătindu-ne pentru o nouă zi. După 30 de ani începem să realizăm cât de importantă este, motiv pentru care ne dorim să o îmbunătățim și să creem un spațiu cât mai plăcut.
Iată care sunt 5 lucruri pe care noi, femeile, le învățăm și le punem în aplicare abia după 30 de ani în bucătărie:
Niciun detergent nu poate face o chiuvetă să arate ca nouă
O chiuvetă de bucătărie nu este făcută să țină o viață întreagă și oricât de mult am încerca să îi redăm aspectul de nou, niciun detergent nu va face uitați anii de uzură. O chiuvetă nouă schimbă întreg aspectul bucătăriei, iar vasele acelea murdare vor dispărea dintr-o clipită pentru că tot ce îți dorești e să o vezi cum strălucește de curățenie și cum dă un aer proaspăt întregii bucătării. În plus, cu o chiuvetă veche, zgâriată și plină de pete de calcar și apă, parcă preferăm să lăsăm vasele nespălate decât să vedem urmele vremii pe ea.
Alege una dintre aceste chiuvete pentru bucătărie pentru a-ți înnoi casa și a-i da un suflu nou. După ce trece de 30 de ani, o femeie știe că uneori merită să înlocuiești un lucru care și-a pierdut aspectul, mai ales când asta presupune o cheltuială atât de mică.
Un singur vas murdar atrage dupa sine multe alte vase murdare
Odată cu timpul, o femeie învață că un singur vas lăsat nespălat în chiuvetă va atrage după sine multe alte vase, cel puțin la fel de murdare. Ce înseamnă asta? Că ele trebuie spălate imediat după ce au fost folosite, dacă nu ne place o chiuvetă plină de vase.
În plus, mai știm și că, uneori, o singură farfurie murdară lăsată în chiuvetă strică aspectul bucătăriei la fel ca și un munte de vase murdare.
Un singur cuțit nu este suficient
La 25 de ani nu înțelegeam de ce am avea nevoie de mai multe ustensile în bucătărie. Un singur cuțit era suficient pentru absolut tot ce știam să gătim. După 30, însă, felurile de mâncare pe care am învățat să le preparăm s-au diversificat și avem nevoie de mai multe ustensile – mai multe cuțite, clește, paletă, spumieră etc.
Tot după 30 de ani ne-am dat seama și că electrocasnicele sunt cele mai bune prietene ale noastre. Robotul de bucătărie, blenderul, aparatul care taie ceapa în locul nostru sunt aliații cei mai de nădejde în bucătărie.
Gătitul poate fi relaxant și chiar distractiv
Dacă la 20 de ani fugeam de aragaz și oale, după 30 de ani am învățat că gătitul poate fi o activitate foarte relaxantă. Ne ajută să ne deconectăm complet de la stresul de la birou și, trebuie să recunoaștem, nimic nu se compară cu o mâncare pregătită acasă cu cele mai bune ingrediente, cu răbdare și dragoste. Uneori nici mâncarea de la restaurant nu este la fel de gustoasă precum ciorba pe care o pregătim noi acasă după rețeta mamei sau sa bunicii.
După 30 de ani realizăm că o sâmbătă petrecută în bucătărie pregătind o rețetă nouă și înfruptându-ne pe săturate dintr-o mâncare bună reprezintă o modalitate excelentă de a ne încărca bateriile după o săptămână stresantă.
Recipientele pentru păstrarea mâncării în frigider sunt o necesitate
Până la 30 de ani consideram că oala în care am gătit este potrivită pentru a păstra mâncarea în frigider. De altfel, recipientele cu capac închise ermetic ne lipseau total din casă, iar în frigiderul nostru aromele se amestecau și toate alimentele căpătau un gust nou.
Odată cu trecerea anilor am observat însă cât de mult ne folosesc recipientele închise ermetic și cât de mult ne ajută în organizarea frigiderului și menținerea mâncării proaspete și cu un gust bun mai multă vreme.
Tu ce crezi că mai învață femeile despre bucătărie după 30 de ani? Tu cum ți-ai schimbat percepția despre bucătărie odată cu trecerea anilor?
Sursa foto: Shutterstock