
Anul acesta a fost cu siguranță unul surprinzător pentru noi toate. Privim spre 2021 cu scepticism, dar și cu speranța că situația COVID-19 se va îmbunătăți. Pentru că știm că și tu ai nevoie de o doză de optimism în perioada aceasta, pentru luna decembrie am ales 5 cărți care sperăm să îți aducă un zâmbet pe buze sau să îți îmbunătățească viața de zi cu zi.
Hiro Arikawa, Memoriile unui motan călător (editura Humanitas)
Romanul Memoriile unui motan călător este bestseller în peste 30 de țări și a fost ecranizat în 2018. Protagonistul este Nana, un motan care renunță la vechea sa viață pentru a intra în casa și sufletul lui Saturu, un bărbat care încă suferă după prima sa pisică. O poveste inteligentă și plină de umor care dovedește încă o dată iubirea dintre oameni și animale.
Genevieve Cogman, Biblioteca invizibilă (editura Nemira)
Biblioteca invizibilă îți va permite să te refugiezi măcar câteva ore într-o lume fascinantă, cu multă acțiune și personaje complexe. Îi vei urmări pe Irene și Kai, agent al unei organizații secrete și ucenicul său, care sunt trimiși într-o Londra unde legile naturale au fost modificate de magie. Scopul organizației este să strângă cele mai importante cărți din toate universurile paralele, iar misiunea celor 2 este să recupereze o variantă a poveștiilor Fraților Grimm.
Citește și: Cum faci față schimbărilor din viață
Jørn Viumdal, Skogluft. Efectul Aer de pădure în casă și la birou (editura Trei)
Ne-am obișnuit să trăim în spații închise, fie că suntem acasă sau la birou, într-un magazin sau la cinema. Lipsa naturii ne afectează atât sănătatea fizică, cât și pe cea mentală. De aceea, acest ghid este util oricui, dar mai ales celor care trăiesc la oraș. Învață cum să îți îmbunătățești sănătatea și starea de spirit prin crearea unui „perete skogluft” – o soluție accesibilă oricui, cu numeroase beneficii!
Gilles Corcos, Cum să-ți dezvolți inteligența emoțională (editura Litera)
Spre deosebire de inteligența „teoretică”, cea emoțională ne ajută să trăim în armonie atât cu noi înșine, cât și cu cei din jur. Dezvoltarea sa ne permite nu doar să comunicăm mai bine, ci și să ducem o viață mai împlinită. Volumul te va ajuta să fii mai fericită pe plan personal și profesional, să te conectezi mai bine la intuiția ta și să trăiești o viață autentică.
Pentru cei mici: Ion-Ovidiu Pânișoară, Emoțiile, de la teorie la poezie (editura Didactică)
Această carte te va ajuta să-l înveți pe cel mic despre originea și efectul celor 7 emoții (bucuria, tristețea, frica, rușinea și vina, dezgustul, furia, uimirea), dar și cum să se comporte atunci când le întâmpină. Recomandată copiilor de 5-7 ani.
Lectură plăcută!
Citește și: Plitvice – un tărâm de vis, o vacanță de neuitat
Foto: iStock, edituriile menționate