Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 6 lucruri pe care ar trebui să le curățați profesional

6 lucruri pe care ar trebui să le curățați profesional

geci de dama

Cu toții suntem fani ai soluțiilor de curățare DIY și ai metodelor de îndepărtare a petelor la domiciliu, dar există câteva lucruri care sunt pur și simplu mai bine lăsate profesioniștilor. Când vine vorba de antichități fragile pe care nu doriți să le stricați sau de o haină de lână pe care ați urî să o micșorați accidental, acestea sunt articolele pe care nu ar trebui să încercați niciodată să le spălați acasă.

Atunci când decideți dacă doriți să faceți DIY sau să angajați un profesionist pentru orice curățare, luați în considerare câțiva factori: mai întâi, acordați întotdeauna prioritate propriei siguranțe și apoi gândiți-vă la valoarea (atât monetară cât și sentimentală) a obiectului.

Pentru articolele delicate sau prețioase, cel mai bine este să lăsați curățarea unui profesionist cu experiență – și asigurați-vă că verificați recenziile sau primiți o recomandare de la un prieten de încredere, astfel încât să știți că alegeți cel mai potrivit expert..

Iată deci o listă cu 6 lucruri pe care ar trebui să le curățați profesional:

Geci din piele naturală și piele întoarsă

Dacă este bine îngrijită, o geacă de damă de piele poate rezista zeci de ani. Deși puteți curăța unele petele cu apă și un burete moale sau un șervețel special pentru curățarea pielii, o curățare reală ar trebui lăsată în seama experților în îngrijirea pielii. În mod similar, unele geci de damă din piele întoarsă ar trebui să fie periate, adesea cu o perie de piele de căprioară, ajutând la prevenirea murdăriei. Totuși, o curățare temeinică este mai bine lăsată pe mâna profesioniștilor.

Covoare

Spuneți „nu” curățării covoarelor. Renunțați la închirierea acelui aspirator uriaș cu abur și căutați un profesionist pentru a obține o curățare adevărată a covoarelor. Curățarea de mână a covoarelor este o corvoadă uriașă și poate deveni un chin și mai mare dacă acestea nu sunt uscate corespunzător.

Puteți curăța cu ușurință anumite covoare, cum ar fi cele de bumbac, însă covoarele persane sau vintage sunt mai bine lăsate pe seama profesioniștilor. Încercările de a le spăla de mână ar putea afecta culoarea, iar uscarea lor necorespunzătoare ar putea duce la mucegai.

Îngrijiți integritatea covoarelor aspirându-le în mod regulat pentru a îndepărta murdăria și praful, dar lăsați spălarea completă unui profesionist. În funcție de locația covorului, spălarea o dată la câțiva ani ar trebui să fie suficientă. Singura excepție este dacă vărsați ceva accidental pe covor. Este mai bine să curățați la fața locului decât să așteptați un profesionist, altfel pata s-ar putea instala permanent.

Paltoane din lână

La fel ca în cazul multor geci de damă, dacă sunt tratate cu atenție, ar trebui să puteți spăla puloverele de lână acasă, dar, în general, este mai sigur să lăsați profesioniștii să vă curățe hainele sau paltoanele realizate din acest material. Curățați paltoanele de două ori pe sezon, astfel încât să arate ca noi. Hainele speciale, de ocazie, pot fi curățate o singură dată, înainte de a le depozita, pentru a ține moliile la distanță. O perie dură, pentru îmbrăcăminte poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea scamelor, a prafului și a murdăriei între curățările profesionale.

Mucegai negru

Mucegaiul negru poate duce la probleme respiratorii grave pentru dvs. și familia dvs. și însăși actul de curățare poate avea efecte asupra sănătății. Este posibil să puteți curăța o zonă foarte mică de mucegai negru cu o soluție de apă și înălbitor, aplicată cu o perie moale (asigurați-vă că purtați o mască de față și mânuși de protecție), dar infestările mai mari de mucegai ar trebui lăsate profesioniștilor. Nu numai că vor ști să facă față mucegaiului în siguranță, dar se vor asigura că a dispărut definitiv.

Uscătorul de rufe

Spuneți „nu” curățării uscatorului. Faceți-vă o favoare și evitați tot ceea ce implică orificii de ventilare, țevi sau tuburi. Cu toate acestea, asigurați-vă că verificați canalele de aerisire ale uscătorului periodic, deoarece pot fi un pericol de incendiu, dacă sunt lăsate nesupravegheate prea mult timp.

Tapițerie

Curățarea tapițeriei de unul singur poate fi dificilă. Deși majoritatea familiilor dețin o masă de bucătărie, multe mese sunt luate în fața televizorului, urmărind emisiunile sau filmele preferate. Și, deși nu este nimic în neregulă cu acest lucru, mâncarea și băutura tind să se verse neglijent peste mobilierul dvs.

Mobilierul tapițat trebuie curățat doar de un profesionist doar o dată pe an. Este nevoie de o curățare cu abur și produse de curățare adecvate, care sunt mai bine folosite în mâinile unui profesionist.

Ceea ce puteți face este să luați un accesoriu de aspirator, cum ar fi un tub sau o perie, și să curățați sub și deasupra pernelor, pentru firimituri și praf.

Nu încercați o curățare DIY cu un produs chimic. Dacă utilizați prea mult produs de curățare sau udați suprafața mobilierului dvs., acesta poate provoca mucegai în perne.

Economisiți-vă durerea de cap cauzată de încercarea de a vă da seama ce fel de produs de curățat să cumpărați pentru canapele și scaune. Apelați la un profesionist pentru a vă curăța tapițeria.

 

 

Articol realizat în colaborare cu eMAG

Foto: unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns