
Indiferent de rutina sau profesia ta, sigur jonglezi cu zeci de sarcini de bifat săptămânal – bugete de administrat, facturi de plătit, alegerea rutei cel mai puțin aglomerate spre birou sau a celor mai potrivite haine pentru un concediu la mare cu întreaga familie.
A face față acestor provocări de zi cu zi poate fi obositor, mai ales când ai responsabilitatea unei case și a unei familii, o carieră care te solicită și îți dorești să investești în bunăstarea ta fizică și emoțională. Iată șapte aplicații pentru telefonul mobil care te ajută să ai o viață mai organizată, mai ușoară și mai sănătoasă.
Stocard
Android, iOS
Preț: gratuit
Stocard te ajută să scapi de cardurile de fidelitate care îți fac portmoneul neîncăpător digitalizându-le. Aplicația scanează cardurile și salvează pe telefon codurile de bare aferente lor, apoi le organizează alfabetic într-un portofel virtual accesibil oriunde ai fi. Pentru a beneficia de reduceri și a acumula puncte la cumpărături, deschide aplicația, selectează cardul necesar, iar acesta va fi scanat direct de pe telefon de către casier (în cazul în care nu poate fi scanat, numărul cardului poate fi introdus manual).
Bonus: cu Stocard poți partaja cardurile cu alți membri ai familiei și salva bilete de avion.
Clue
Android, iOS
Preț: gratuit, abonament disponibil pentru opțiunea Premium
Clue te ajută să îți monitorizezi menstruația, dar și să înțelegi mai bine cum fluctuează starea ta de spirit în funcție de perioada lunii în care te afli. Astfel, poți ține pe telefon o evidență clară a duratei ciclului, a tulburărilor asociate cu sindromul premenstrual (dacă suferi de el), a perioadelor tale cele mai fertile și a utilizării pilulei contraceptive. Aplicația îți trimite notificări personalizate, inclusiv cu ziua cea mai probabilă a următoarei menstruații.
Bonus: Clue poate monitoriza apetitul, nivelul de energie, problemele de digestie și numărul de ore dormite pentru a analiza legătura dintre ele și ciclul menstrual.
Wunderlist
Android, iOS
Preț: gratuit
Dacă ești mai organizată și mai motivată când faci liste, Wunderlist va deveni aplicația ta preferată. Cu Wunderlist poți crea orice tip de listă dorești – cumpături, medicamente de luat în concediu, e-mailuri de trimis sau facturi de achitat. Aplicația îți dă posibilitatea să organizezi listele create pe categorii, să le partajezi cu alți utilizatori și să setezi alarme și notificări pentru sarcinile cu termen limită.
Bonus: cu Wunderlist poți crea liste în comun cu colegii sau familia și le poți sincroniza pe computer cu ajutorul versiunii pentru desktop.
Waze
Android, iOS, Windows
Preț: gratuit
Dacă șofezi și nu folosești Waze, este timpul să descarci această aplicație de navigație. Waze te ajută să găsești cea mai rapidă rută către destinația aleasă, trimite avertizări despre zonele în care traficul este îngreunat de lucrări, ambuteiaje sau accidente și te anunță când ai depășit viteza legală pe un anumit segment de drum. În plus, aplicația îți spune unde sunt cele mai apropiate restaurante sau benzinării sau cea mai bună sală de sport din cartier.
Bonus: cu Waze poți afla dacă pe ruta aleasă sunt filtre ale poliției și poți raporta chiar tu accidente sau zone aglomerate care să fie evitate de ceilalți participanți la trafic.
Google Photos
Android, iOS
Preț: gratuit
Dacă ești nevoită să îți ștergi mereu fotografiile fiindcă ocupă prea mult spațiu pe telefon, ai nevoie de Google Photos. Aplicația este ideală pentru persoanele care fac zilnic numeroase fotografii și clipuri video, oferind utilizatorilor un spațiu de stocare nelimitat. Google Photos salvează imaginile pe un server extern, într-un cont atașat adresei tale de e-mail, și elimină automat dublurile din memoria telefonului. Poți organiza fotografiile pe categorii și fișiere și le poți partaja cu alți utilizatori fără a fi nevoie să le distribui public pe alte platforme.
Bonus: cu Google Photos poți realiza colaje și animații cu imaginile din arhiva proprie.
RememBear
Android, iOS, Windows
Preț: gratuit pentru un singur dispozitiv, abonament lunar pentru dispozitive nelimitate
RememBear vine în ajutorul celor preocupați de siguranța în mediul virtual oferind o platformă care generează și stochează parolele folosite online. Aplicația te ajută să verifici nivelul de siguranță al datelor de acces, să generezi parole aproape imposibil de spart și să salvezi într-un singur loc datele de autentificare pentru toate conturile proprii. RememBear este securizat prin intermediul unei parole unice și/sau al amprentei (dacă mobilul tău oferă această posibilitate).
Bonus: cu RememBear poți memora și securiza inclusiv datele cardurilor de credit/debit.
BigOven
Android, iOS
Preț: gratuit pentru peste 350.000 de rețete
Dacă ai nevoie de ajutor în bucătărie, cu BigOven găsești rețete în funcție de preferințe, alergii sau regimul alimentar al familiei, faci liste de cumpărături în funcție de ce vrei să mănânci și afli valorile nutritive ale diferitelor preparate. Aplicația îți dă posibilitatea de a salva și partaja cu alți utilizatori propriile rețete, de a planifica meniuri săptămânale pentru familie și de a crea liste de cumpărături în comun cu alte persoane.
Bonus: BigOven îți oferă opțiunea de a căuta rețete bazat pe ingredientele aflate deja în frigider.
Citește și:
Articol preluat din ediția de august 2018 a revistei Femeia.
Autor: Mona Silvia Timofte
Foto: pixabay