Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > 7 metode alternative de a-ti rasplati comunitatea

7 metode alternative de a-ti rasplati comunitatea

Chiar dacă alocă un timp semnificativ carierei, femeia contemporană are metode alternative de a răsplăti comunitatea din care face parte. Iată cum. 

Femeile din zilele noastre au tendinţa să caute soluţii inovative pentru rezolvarea unor probleme vechi. Nu este nicio surpriză când vedem că femeile contemporane au găsit alternative prin care să facă voluntariat şi să răsplătească comunitatea. Într-un raport din 2012 experţii afirmau că 49% dintre femei au în plan să facă volntariat în 2012 la acelaşi nivel la care au făcut în 2011, în timp ce 41% doreau să se implice mai mult decât în anul precedent. 
 
Devino mentor
Există câteva programe bune de mentorat în ţară (în oraşele mari de obicei). Mentoratul este o metodă simplă de a realiza o schimbare pozitivă în viaţa cuiva. Verifică şcolile din zonă sau pe internet şi vei găsi cu siguranţă o cale să te implici. 
 
Predă un curs 
Dacă ai o calificare într-un domeniu anume şi crezi că oamenii ar putea beneficia de pe urma cunoştinţelor tale ţine un curs la o organizaţie locală de profil. Poţi de asemenea să îţi foloseşti cunoştinţele pentru a învăţa pe cineva ceva într-un mod informal, de exemplu: poţi învăţa un vecin în vârstă cum să folosească emailul. 
 
Oferă informaţii 
Sunt multe organizaţii (non-profit) care fac lucruri necesare. O cale simplă şi rapidă de a susţine organizaţiile non-profit favorite este să educi oamenii despre problemele pe care le tratează acestea. Informaţia este primul pas către acţiune. Nu-ţi fie teamă să porneşti discuţii cu prietenii şi familia direct sau prin intermediul social media sau să anunţi progresele făcute în domeniile care te pasionează. 
 
Rezolvă o problemă a comunităţii 
Foloseşte-ţi abilităţile şi reţeaua de cunoscuţi pentru a găsi soluţii creative unei probleme comunitare. Nu trebuie să fii o organizaţie non-profit sau una publică pentru a sesiza o problemă şi a te implica activ în rezolvarea ei. Dacă vezi o problemă în comunitatea ta vezi cum o poţi rezolva, nu aştepta să o facă altcineva. 
 
Muncă pro bono 
Majoritatea ONGurilor nu au luxul de a angaja contractori privaţi sau consultanţi care să se implice în dezvoltarea sau optimizarea organizaţiei. Dacă eşti designer grafic, scriitoare sau avocată, oferă-ţi serviciile pentru următoarea campanie de promovare. 
 
Organizează/participă la un eveniment de caritate 
Participarea sau chiar organizarea unui eveniment de caritate este metoda perfectă de a te asigura că eforturile tale vor avea un impact major. Găzduieşte un astfel de eveniment şi din încasările generate donează către ONGuri sau caritate. Adună-ţi prietenii pentru un mic dejun şi prezintă-le ideea pentru care militezi. 
 
Porneşte un grup de prieteni alături de amicii tăi 
Fiecare membru face o donaţie anuală (un fel de taxa de membru) şi grupul decide la comun încotro se vor dona banii. Astfel de grupuri pot de asemenea găzdui strângeri de fonduri în numele unui ONG şi reprezintă o metodă excelenţă de a face o diferenţă pe tema aleasă. 
În 2012 cercetătorii au anunţat că peste 81% dintre tinerii din ziua de azi preferă să afle despre oportunităţile de voluntariat de la cei apropiaţi lor. Conform raportului cele mai comune cauze pentru care tinerii nu se implică sunt că nu au timp şi că nu au fost întrebaţi. 
 
Fă o cercetare şi vezi care organizaţii non-profit din comunitatea ta se aliniază cu valorile tale. Intră pe site-urile lor şi vezi cu ce poţi să îi ajuţi; majoritatea ONGurilor apreciază ajutorul suplimentar primit atât la birou cât şi pe teren. 

Comments

comments

Lasă un răspuns