
Arta de a face selfie-ul perfect a devenit obiect de studiu la o facultate din Londra, iar pe parcursul orelor de studiu, pline de momente de practică aplicată, studenţii vor învăţa arta de a face fotografia de tip autoportet perfectă, în cadrul unui curs care îşi doreşte să „‘îmbunătăţească înţelegerea selfie-ului”.
Cursul intitulat „Arta autoportretului” are patru şedinţe, pe parcursul cărora studenţii vor învăţa cum să folosească „lumina şi detaliile semnificative”, esenţiale pentru a stăpânii arta de a face selfie-ul perfect. De asemenea, cei interesaţi de fotografie vor avea oportunitatea de a dezvolta noi idei pentru a face pozele mai relevante pentru scopurile lor.
Moda fotografiilor de tip selfie a început în jurul anului 2012, iar anul 2014 a fost cel mai selfie de când există noţiunea şi practica selfie. „Selfie” a devenit noţiune de dicţioner, este unul din cei mai populari termeni de căutare pe google şi este fotografia unui utilizator realizată de el însuşi cu o cameră digitală, cu scopul de a o publica ulterior pe o reţea de socializare. Selfie este de cele mai multe ori un autoportret, dar şi pozele de grup de tip selfie sunt cel puţin la fel de populare, scrie dailymail.co.uk.
Pozele de tip autoportret au căpătat notorietate în ultimii ani, „selfie” numărându-se chiar printre cele 150 de cuvinte şi definiţii noi care au fost adăugate în ediţia din 2014 a prestigiosului Dicţionar Merriam-Webster. De asemenea, „selfie” a fost ales cuvântul anului 2013 de editorii Dicţionarelor Oxford, lucrări de referinţă ale limbii engleze. Platforma online Twitter a declarat 2014 anul „selfie”, după ce poza realizată la ceremonia de decernare a premiilor Oscar de către Ellen DeGeneres a fost redistribuită de peste trei milioane de ori, ceea ce a reprezentant un record.
Trendul „Selfie” a devenit atât de popular, încât a fost realizată şi o melodie, „#Selfie”, de The Chainsmokers, care a depăşit 270 de milioane de vizualizări pe Youtube.
Anul 2014 a fost declarat oficial anul „selfiurilor”. Pe Twitter, termenul a fost menţionat de peste 92 de milioane de ori pe reţeaua de socializare, ceea ce reprezintă o creştere cu 500 la sută faţă de 2013, când „selfie” a fost desemnat de dicţionarul Oxford ca fiind „cuvântul anului”.