Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 10 curiozități despre Amsterdam, Olanda

10 curiozități despre Amsterdam, Olanda

curiozitati Amsterdam

Capitala Olandei este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Indiferent dacă ai ajuns deja acolo sau urmează să o faci, iată câteva curiozități interesante despre Amsterdam.

1. Amsterdam este cunoscut pentru canalele sale, care însumează 165. Există în oraș 1285 de poduri și 2500 houseboats – te poți caza și tu în una data viitoare când mergi aici în vacanță!

2. Canalele din secolul al XVII-lea ale orașului Amsterdam, aflate în centrul său, au fost adăugate la Lista patrimoniului mondial UNESCO în august 2010.

3. XXX de pe steagul orașului nu are o referință portografică, așa cum ar putea crede unii. De fapt, semnifică un scut cu cele 3 cruci ale Sfântului Andrei și au scopul de a alunga focul, inundațiile și ciuma neagră.

4. Ai putea fi surprinsă să observi că aproape nimeni nu are perdele la ferestre. Totul se datorează religiei protestante, care spune că trebuie să arăți că nu ai nimic de ascuns.

5. Plimbările pe străzile din Amsterdam te-ar putea face să te întrebi de ce sunt casele atât de înguste, dar înalte. Răspunsul e simplu: impozitul pentru locuință se plătește doar pentru suprafața de la sol.

6. Seara, poate că ai vrea să faci o plimbare prin celebrul Cartier Roșu. Evită totuși să faci fotografii aici sau riști ca aparatul foto sau telefonul să îți fie aruncate într-un canal – aceasta este o regulă nescrisă a cartierului.

7. Lângă Biserica Veche poți admira statuia Belle, ridicată în respect pentru prostituatele din întreaga lume.

8. În Amsterdam există cel mai mare număr de muzee pe metru pătrat din întreaga lume.

9. Aeroportul Schiphol se află la 3,4 metri sub nivelul mării.

10. Apa de la robinet din Amsterdam este cea mai sigură și curată din întreg continentul.

 

Citește și: Dacă e primăvară, e Amsterdam

Citește și: City break-uri pentru orice buzunar

 

 

Surse foto: iStock, Pixabay

Comments

comments

2 thoughts on “10 curiozități despre Amsterdam, Olanda

  1. Se pare ca nici nu sti pe unde ai umblat. Haga este capitala Olandei si nu Amsterdam. Apa lor de la robinet este salcie si baloasa. Desigur ca ei sustin ca e super daca consuma droguri la liber. Statuia prostituatelor de langa biserica arata adevarul despre acest oras murdar si depravat.

    1. Salut! Amsterdam este capitala oficiala a Olandei, iar Haga este sediul guvernului. Am vizitat deja de 2 ori Olanda, iar apa de la robinet este curata. Cat despre droguri, acestea sunt intr-adevar legale (nu toate, bineinteles), insa ai fi surprinsa sa afli ca cei mai multi consumatori sunt turistii tineri, nu localnicii. Cat despre prostituate, acestea exista in absolut orice tara din lume. Iti recomand sa vizitezi si tu Amsterdam, este un oras curat, ingrijit, cu o arhitectura frumoasa si plin de oameni prietenosi.

Lasă un răspuns