Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 10 curiozități despre Copenhaga, Danemarca

10 curiozități despre Copenhaga, Danemarca

Copenhaga

Copenhaga este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai ecologice orașe din Europa și se poate lăuda și cu cea mai bună calitate a vieții. Casele colorate în nuanțe puternice, istoria bogată și numeroasele obiective turistice interesante îi oferă un farmec apare, iar oricine îl vizitează măcar o dată se îndrăgostește de el.

În continuare, află 10 curiozități despre Copenhaga, Danemarca.

1. Copenhaga a fost numit Cel mai fericit oraș din lume. Localnicii sunt prietenoși, au un suflet tânăr, poluarea este scăzută, iar criminalitatea este de asemenea scăzută.

2. Mai mult de jumătate din locuitorii din Copenhaga folosesc biciclete pentru a se deplasa, iar danezii consideră că acesta este cel mai bun oraș pentru bicicliști. De aceea, poluarea este atât de scăzută.

3. Poți vedea Familia Regală oriunde în oraș: în biserici, la magazine sau în localuri.

4. În octombrie 1728, un incendiu a distrus în jur de 28% din Copenhaga – au fost afectate 1660 de case.

5. Portul din Copenhaga a fost atât de bine curățat în ultimii ani încât se poate înota în el.

6. Celebrul parc de distracții Tivoli Gardens este al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume, primul fiind Dyrehavsbakken, care se află tot în Danemarca. Se crede că Walt Disney s-a inspirat din Tivoli Gardens pentru creațiile sale din Parcurile Disney.

7. Stroget oferă cea mai lungă zonă de cumpărături fără mașini din Scandinavia. În anii 1960, liderii din Copenhaga au creat această zonă pietonală pentru magazine, restaurante și divertisment de stradă.

8. Una dintre cele mai populare atracții turistice, statuia Little Mermaid, a fost decapitată de 2 ori, a avut un braț tăiat, a fost aruncată în apă, mâzgălită cu graffiti și vopsea și… i-a fost lipită o jucărie sexuală de mână.

9. Între 1443 și 1523, Copenhaga a fost capitala Uniunii Kalmar, formată din Danemarca, Norvegia și Suedia.

10. Podul Øresund este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa care conectează două zone metropolitane importante. El leagă Copenhaga de orașul Malmo din Suedia.

Tu ai vizitat vreodată Copenhaga? Ce te-a impresionat cel mai bun de pe această listă?

 

Citește și: Lucruri mai puțin știute despre 7 obiective turistice celebre

Citește și: Skopje, bijuteria ascunsă din Balcani

 

Sursă foto: iStock, Unsplash (Orlova Maria), Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns