Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 10 curiozități despre New York, Statele Unite ale Americii

10 curiozități despre New York, Statele Unite ale Americii

curiozitati new york

Deși nu mulți români vizitează orașul New York, cel mai populat din Statele Unite ale Americii, această destinație este una pe care aproape oricine și-ar dori să o vadă măcar o dată în viață. O cunoaștem din filme și seriale, o întâlnim în cărțile pe care le citim și este considerată capitala culturală, financiară și media a lumii.

Iată câteva curiozități interesante despre New York.

1. În 2015, proiectul de secvențiere genetică PathoMap a descoperit 15.152 de forme de viață (care includ insecte și bacterii) în sistemul de metrou al orașului.

2. New-yorkezii mușcă anual de 10 ori mai mulți oameni decât o fac rechinii.

3. Deși se știe că americanii nu prea se obosesc să învețe și alte limbi în afară de cea maternă, aproape jumătate din populație vorbește încă o limbă acasă. Totuși, acest lucru se datorează imigranților.

4. Central Park este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume. Are peste 800 de hectare și atrage peste 35 de milioane de vizitatori anual.

Central Park

5. Potrivit unui studiu din 2014, 1 din 21 de new-yorkezi este milionar.

6. Până în 1957, a existat un sistem pneumatic de tuburi de poștă care a fost folosit pentru a conecta 23 de oficii poștale pe o distanță de 43 kilometri. La un moment dat transmitea 97.000 de scrisori pe zi.

7. E nevoie de 75.000 copaci pentru a tipări ediția de duminică a ziarului New York Times.

Podul George Washington

8. Deși orașul este asociat cu Impreriul Britanic, primii coloniști au fost olandezi. New York a fost numit inițial New Amsterdam.

9. Statuia Libertății este un dar din partea Franței. Design-ul a fost realizat de sculptorul francez Frédéric Auguste Bartholdi și a fost construită de Gustave Eiffel.

10. Costă 1 milion de dolari pentru a obține un „medalion” – așa se numește licența pentru taxi.

Citește și: 10 curiozități despre Amsterdam, Olanda

Citește și: Armata de teracotă: secrete și legende

Surse foto: iStock,

Comments

comments

Lasă un răspuns