Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 10 curiozități despre Paris, Franța

10 curiozități despre Paris, Franța

curiozitati paris

Capitala Franței este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Indiferent dacă ai ajuns deja acolo sau urmează să o faci, iată câteva curiozități interesante despre Paris.

1. Turnul Eiffel trebuia să fie o doar instalație temporară, menită să stea ridicat timp de 20 de ani după ce a fost construit pentru Târgul Mondial din 1889.

2. Pentru a ajunge în vârful Turnului Eiffel, trebuie să urci 1665 de scări. Din fericire, vizitatorii pot folosi și un lift.

3. Există o Statuie a Libertății în Paris care privește spre Statuia Libertății din America, simbolizând prietenia dintre cele două țări.

4. Clopotul principal al Catedralei Notre Dame este numit Emmanuel și cântărește peste 13 tone.

Catedrala Notre Dame

5. Parisul este numit Orașul Luminii datorită faimei sale ca centru de educație și idei, dar și pentru adoptarea timpurie a iluminatului stradal.

6. Mulți dintre noi avem impresia că Parisul este un loc magic și romantic, la fel ca în filme. Se pare că japonezii sunt atât de convinși de asta încât suferă un adevărat șoc când vizitează orașul și descoperă că nu e atât de minunat precum își imaginau. Acest șoc puternic a primit numele de „sindromul Paris”, iar ambasada japoneză chiar are un hotline deschis 24/24 pentru astfel de cazuri. Au existat și situații în care persoane din Japonia au fost trimise înapoi cu avionul, alături de un doctor care să le calmeze.

7. Dacă îți place natura, o să te bucuri să afli că în Paris există 450 de parcuri și grădini.

8. Dacă nu îți place aglomerația, îți recomandăm să vizitezi Parisul în afara sezonului turistic. Aproape 40 de milioane de turiști vizitează anual orașul.

9. În Paris există mai mulți căini (ca animale de companie, nu pe străzi) decât copii.

10. Cel mai vechi pod, construit în secolul al 16-lea, se numește Pont Neuf – Podul Nou.

Tu ai vizitat vreodată Parisul? Ce impresie ți-a lăsat?

 

Citește și: 10 curiozități despre New York, Statele Unite ale Americii

 

Surse foto: iStock, Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns