Esti aici
Femeia.ro > Lifestyle > Călătorii > 10 curiozități despre Praga, Cehia

10 curiozități despre Praga, Cehia

praga

Capitala Cehiei este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Indiferent dacă ai ajuns deja acolo sau urmează să o faci, iată câteva curiozități interesante despre Praga.

#1 În Praga există un zid plin de graffiti dedicat lui John Lennon. Zidul a început să aibă desene pe el în 1980, când muzicianul a decedat, iar de atunci graffiti-urile se tot schimbă, cele noi acoperindu-le pe cele vechi. Zidul se află lângă impozantul pod Charles.

Zidul John Lennon

#2 Localnicii beau mai multă bere pe cap de locuitor decât orice altă țară din lume. Pe unele meniuri, berea este mai ieftină decât apa.

#3 Dacă iubești istoria și clădirile deosebite, vei fi cu adevărat impresionată de Praga, unde la fiecare colț de stradă vei descoperi clădiri istorice în stare foarte bună. De asemenea, Cehia este una dintre țările cu cea mai mare densitate de castele din lume.

#4 Casa dansatoare a fost proiectată de un arhitect croat-ceh în colaborare cu unul canadian-american îm 1992 și a fost terminată în 1996. Design-ul foarte netradițional a fost controversat la vremea aceea, deoarece casa este înconjurată de clădiri baroc, hotic și art nouveau, pentru care Praga este faimoasă.

Casa dansatoare

#5 Numeroase filme de Hollywood au fost filmate aici, printre care Mission Impossible, xXx, Blade II, Alien vs. Predator, Doom, Chronicles of Narnia, Hellboy, Red Tails, Children of Dune, Dungeons and Dragons și Van Helsing.

#6 Podul Charles a fost inaugurat la 5:31 în dimineața zilei de 9 iulie 1357. Motivul care stă la baza acestei decizii ciudate este că regele era la acea vreme un maniac când era vorba de astrologie și numerologie. Credea că ar fi o avere bună dacă ar fi aranjat simetric numărul: 1-3-5-7-9-7-5-3-1.

#7 Castelul din Praga are 4 biserici: Catedrala Sf. Vitus (sediul rhiepiscopului), Bazilica Sf. Gheorghe (cea mai veche clădire de biserici supraviețuitoare din cadrul Castelului), Biserica Toți Sfinții și Capela Sfintei Cruci.

#8 În jurul datei de 20-21 iunie, când are loc solstițiul de vară, încearcă să urmărești apusul soarelui. Pe măsură ce soarele se îndreaptă spre orizont și dispare în spatele catedralei Sf. Vitus pe deal, ultimele raze apar exact la locul unde sunt îngropate rămășițele Sfântului Vitus.

#9 Se spune că Podul Charles este bântuit de fantomele persoanelor ale căror capete au ajuns la poalele podului după ce au fost executate. Mai mult, se spune că Praga este unul dintre cele mai bântuite orașe din Europa.

#10 David Cerny, născut chiar în Praga, este un sculptor destul de controversat. Una dintre cele mai faimoase lucrări ale sale sunt copiii care se târăsc pe Turnul TV din Praga. Mai poți găsi acești bebeluși bizari și în parcul Kampa.

 

Citește și: 10 curiozități despre Madrid, Spania

Citește și: 11 curiozități despre Roma, Italia

 

Surse foto: Pixabay, flikr

Comments

comments

Lasă un răspuns